Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sınava gireceğim okul neden engellilere uygun olmaz! Neden 4. kat!?

ultraslan9191

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
o kadar düz girişli okullar varken neden bu okula veriyorlar. tamam verdin diyelim niye 4. kat ? o sorun olmaz 1. katta olurum ama bu zorluklar niçin?

i711870_adsiz.jpg

i711869_12461-1120068616701-1676625202-241466-687054-n.jpg

Sınav öncesi Okul yönetimi ile görüşüp, engelli olduğunuzu söyleyerekten kendinize uygun bir sınıf yada girişte size uygun bir yer isterseniz Okul yönetimi size yardımcı olacaktır.

yazıklar olsun yaaaa... hem 4. kat hemde engelli salonu...
ben 3 yıldır aöf sınavlarına giriyorum zemin katta idi.
allah yardımcın olsun kardeşşş...

Asansör mü var da 4. kat engelli salonu olabiliyor ?
Bunların eğitimci kimliğinden kuşku duymak lazım :mad:

Üşenmedim aradım sordum asansör yokmuş!!!

Hem asansör yok, hemde 4. katta engelli salonu. Diyecek birşey bulamıyorum. :mad:

Engelli salonu 4.katta hayret bişey ya.Banada geldi belge 1. kat benimki

Benimde bilgilerimde özürlü ibaresi olduğu halde 2.kata 20 kişilik bir sınıfa vermişler itiraz ettik ve zemin katta özel sınıf açıldı ve sınava orda girdim gerçekten engellilere karşı bir duyarsızlık var nedendir bilmiyorum.

Pes diyorum!!!
Ayıp ya ayıp!

İtiraz ettiniz mi? Ne söylediler?

özürlü durumunda nasıl bir özrüm var demiştin kardeş ? sandalye kullanıyorum yazmışmıydın . çünkü ben elektrikli sandalye kullanıyorum yazdım bana 1. kat ilk sıra geldi.

Igotyou;
benimkinde tekerlikli sandelye kullanıyor merdiven çıkamıyor. yazıyordu...

Kalem;
ben bunları yapayım inşallah olumlu sonuçlanır. çok teşekkürler.

neden çünkü herşeyi kendilerine göre düşünüp organize ettikleri için kısa bi süre empati yapsalar ve kendilerini bizlerin yerine koysalar bu sorunların hiç biri kalmaz.

Kalem;
geçen senede bizi başka bir okula vermişlerdi . fakat okulun resim lavobaratuarıydı 10 15 meriven vardı eski bir kapı dayayıp biz oradan çıkmıştık içeri girdim zaten pis bi yerdi bana yine 4. katı vermişler tabi nasıl çıkılacak 4. kata mecbur giriş katta sınav olmuştum ben yine sizin dediklerinizi yapayım ne olur ne olmaz.

Ultraslan aradınız mı? Ne dediklerini de paylaşırsanız burda sevinirim. 4. katta asansör olmadığı halde engelli salonu oluşturmak nasıl bir mantıktır anlamadım yahu!!!

malesef ben kimseye ulaşamadım sürekli arıyorum meşgul hep.. bir ara çalıyor çıok ama bakan olmuyor....

Arkadaşım OSYM ile filan alakası yok bunun.

Sistem şöyle; sınavın yapılacağı ildeki OSYM bürosu il dahalindeki okullara milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla veya direk yazı gönderir sınav yapılacağını ve sınıfların sınav sistemine uygun bir şekilde düzenlenmesini ve sınıf sıralarının numaralandırılmasını ve normal sınıfların yanı sıra sınava girecek engelli öğrenci sınıfı ister, gönderilen yazıda o okulda girecek olan öğrenci sayısı belirtilir engelli öğrenci sayısı bellidir ve okul yazıya istinaden sınıfları belirler.

Yani bu düzenlemeyi yapan geri zekalı (küfür etmek istiyorum) okul yöneticileridir. O okulda sınava engelli öğrencilerin gireceğide bilindiği halde hiç bir düzenleme yapılmaz.

Size tavsiyem OSYM bürosu yerine okul müdürlüğü veya bağlı bulunduğu İl/ İlçe milli eğitim müdürlüğü sınav hizmetleri bölümü yetkilileri ile görüşün onlar bu gerizekalılığı mutlaka düzelteceklerdir.

Kartal İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa AKTAŞ veya Şube Müdürü İlhan DERMAN ile görüşün

Valla o kadar çok AÖf sınavına gırdım hep ozurluler okulu yada gırıs kat verdıler yeterkı ılk doldurdugun belge dogru olsun helekı son 6 sınavımı hep dogan çağlarda yanı ankara ozurluler okulunda gırdım ve hıc bır sekılde yurume merdıven cıkma sorunum olmadıgı halde bu ıste bır garıplık var
Ha gercekten 4. katta sınava gırmenmı gerekıyor delıkanlı gıbı gıt senı ya 4. kata cıkaracaklar sırtlarında essek gıbı yada sınavı senın ayagına getırecekler baskada bır yol olmaz merak etme kafanı takma sınavına calıs

Şimdi bu arkadaş akranlarına nazaran 1-0 geride sınava girecek mi girmeyecek mi? Madem ki bu bir yarış ise...

Üst Alt