Arkadaşlar merhabalar. Ben ekpss'ye 2 yıllık bölüm okurken girdim. Önlisans sınavına girecekken ösym merkezindeki görevli ya üniversiten bitmezse yerleşemezsin falan deyip aklımı çeldi, yaz okuluna kalacağım kesindi ve tercihler haziran gibi açıklanır diye düşünüp bende buna uydum ve lise düzeyinde girdim. Ancak şu anda ön lisansı tamamlamış bulunuyorum. Acaba tercihlerde önlisans ile bitirdiğim bölümün ortaöğretim kodunu yazar da atanırsam geçerli olur mu?
Bilgi sahibi olanlar yarcımcı olursa sevinirim ya da ösym den bu konuda bilgi alabilir miyim? Tercihlerimi ona göre yapayım.
Ayrıca da bir soru sormak istiyorum. Örneğin ortaöğretimle atanan bir memur vs. sonradan yüksek öğrenim görüp diploma edindikten sonra memurlukta kademe atlıyor maaş artışı falan oluyor. Şimdi ben lise düzeyinde yerleşirsem ön lisans mezuniyetimden dolayı anında yükseliş yapabilir miyim acaba?
Bilgi sahibi olanlar yarcımcı olursa sevinirim ya da ösym den bu konuda bilgi alabilir miyim? Tercihlerimi ona göre yapayım.
Ayrıca da bir soru sormak istiyorum. Örneğin ortaöğretimle atanan bir memur vs. sonradan yüksek öğrenim görüp diploma edindikten sonra memurlukta kademe atlıyor maaş artışı falan oluyor. Şimdi ben lise düzeyinde yerleşirsem ön lisans mezuniyetimden dolayı anında yükseliş yapabilir miyim acaba?
Son düzenleme: