Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sınavda işitme cihazı kullanabilmek için rapor mu almalıyım?

artun ata

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar pazartesi heyete çıkıcam acaba daha önce çıkanlar, heyet tam ne soruyor 🙄 bir de işitme cihazim var sınava girerken bi arkadaşım çıkarman lazım dedi ama o zaman duyamam ben geç başvuru yapicam 9 mart da acaba bi belge mi almak gerek. Işitme cihazı kullanan arkadaşlardan var mı bilen

işitme cıhazı ile ilgili arkadaşın yanlış bilgi vermiş olabilir
cünkü sen işitme cihazını keyfi olarak kulanmıyorsun
işitme cihazını cıkarınca duyamıyorsan egeğer
şitme cihazını başbakan gelse sana cıkart demeye hakkı yok
sen en doğrusu sınav yönetmeliğini oku orada yazar engelli ögrenciler icin
gerekli bilgiler vardır
umarım sınavın cok iyi gecer başarılar

Heyeteteki doktorlar sana neyin var neyin yok önce onu soruyolar
daha sonra gerkli bulurlarsa anlattıgın saglık sorunlarınla ilgili
seni kontrol icin doktorlara yönlendiriyolar hepsi bukadar
sana tavsiyem nekadar saglık sorunun varsa hepsni bir kagıda yaz
hangi yılda hasta oldun kac senden beri seni olumsuz yönde etkiliyor
gibi ne v arsa ne yoksa herseyi ayrıntılı bir şekilde yaz
ve yaşadığın butun saglık sorunlarını vede yaşamını hangi yonde olumsuz etkilediğini yaz
ve hetteki doktora ver ve ondan sonra doktorların sana soru sormasını bekle
en güzel bu yöntem ile saglık kurulundan en net sonucu alırsın
cunku heyet zamanı söylemek istediklerini soylesende doktorlar dinlemiyor
o yüzden önceden yaz ve heyetteki doktorlara ver zaten gerisi kolay
şimdiden gecmiş olsun

Yazdığım kağıdı alırlar mı 🙄 çok teşekkür ederim dediginiz gibi yazayım. Umarım tkr dr göndermezler çünkü hepsine yeni gitmiştim. Yani ben de şaşırdım cihazları nasıl çıkarayım onlar benim kulaklarım artık SARUHAN

artun ata
Doktorlara yeni girdim diyorsunya ozaman elinde doktorların yazdıgı sana verdiği saglık durumunu
belirten yaqzılar varsa hepsini yanında götür ve onlarıda heyet doktorlarına goster ok

sen kagıda bütün saglık sorunlarını bütün şikayetlerini yaz
heyete girince heyet doktorları sana neyin var anlat bakalım
dedikleri zaman diyceksinki hocam daha acıklayıcı olsun diye
size önce yazılı olarak vereyim siz gerekeni yine sorun bana deyip
yazdıgın kagıdı ver doktorlara hic cekinme
birşer sormasalar bile hocam size saglıgımla ilgili
herseyi buraya yazdım buyrun bakın de ve ver yazdıgın kagıdı
okusunlar sakın cekınme geresi kolay

artun ata
Sınava başvuru yaparken işitme cihazı ile gireceğini bildirmen gerekiyor. Yoksa kesinlikle yasak kopyayı engellemek adına. Sınav başvurusunu bir ÖSYM sınav başvuru merkezinden (ben yüzyüze çok rahat halletmiştim. online olarak bildirmen mümkün mü bilmiyorum ama sanırım mümkün değil) ilk gün (olası aksilikte mağdur olmamak için) yüzyüze yapmanızı ve haklarınızı almanızı öneririm. Ben bu şekilde yapmıştım.

SARUHAN
Dostum bilmeden konuşmuşsun. İşitme engelli birisi olarak söylüyorum eğer başvuru esnasında bildirmezse kullanamıyor yasak. Kopya amaçlı kullanılabilir kablosuz iletişim cihazı sınıfına giriyor. Başvuru esnasında cihaz kullanımını bildirmesi gerekiyor.

Ek olarak ben işitme cihazı ile girmiştim ve girdiğim salonda (tek kişilik salonda girdim) epey gürültülü bir Jammer cihaz çalışıyordu sürekli. İşitme cihazlarının pek çoğu radyo frekansını ses dalgasına çevirebilir özellikte olduğu için potansiyel bir kopya önlemi.

artun ata

Heyet doktorları bağımsız doktorlar. (hastane doktorları ama heyet yönlendirmesi gerekiyor) Eğer heyetin gönderdiği doktorlara gitmediyseniz tekrar gitmeniz gerekebilir bu arada.

fenerlimuhendis dediginizi tam anlayamadım, ben ilkkez rapor alicam kbb ve fizik tedavide kontrol oldum ve verilen belgelerimi sağlık kurulu sekreterligine teslim ettim. Bana 28subat da heyete çıkcan dediler , söyledikleri 3 gün sonra da rapor sonucu belli oluyormuş. Beni şimdi sıfırdan tekrar mi gittiğim doktorlara gönderme ihtimalleri var. Ankara gata da kontrollerin oldu ve yine oranın sağlık kurulu sekreterligine teslim ettim tüm belgelerimi ayrica sınav başvurusunu bizzat yapacağım yüz yüze orda diyeyim cihazlarımı
SARUHAN dediginiz gibi bir açıklama yazicam ama elim de ki tüm belgeleri sağlık kurulu sekreterliği aldı başvuru esnasin da
fenerlimuhendis heyetin gonderdiği dr derken , bastabibligin yönlendirdiği doktorlara gittim normal muayane değil özellikle engelli raporu veren doktorlardı kapıların da öyle yazıyordu

yaptırdığın bütün tedavi bilgilerini enabız sisteminden
vede edevlet üstünden bulabilirsin fakat hic uğraşma
heyetteki doktorlar seni tekrar muayeneye göndereceklerdir
ne hastalığın varsa hepsine tek tek gidip kontrol olucaksın

O zaman sınava giremem ki 😧 zaten bunları almam 1 ay sürdü ☹ tkr neden mesela fizik tedaviye geçen hafta gittim onun öncesi kbb çok eski değil muayane tarihleri gata da ki engelli birimi 3 gün sonra rapor çıkar demişti acaba heryer farklı mı ki , bu hiç iyi olmadi SARUHAN

artun ata

Gatada muayene oldugun doktorlar seni heyete girmen icin muayene ettilerse
ve muayene sonuclarıda heyet doktorlarının istediği şekilde yazılmışsa
o zaman tekrar muayene olmanı istemezler buyuk ihtimalle diye düşünüyorum

Üst Alt