Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sınavı iptal olan var mı?

yalnizefe

Üye
Konular
147
Reaksiyonlar
0
[FONT=Helvetica]"Son 1-2 haftadır EKPSS'ye girenlerin sınavları iptal oluyor. Kimisine cep telefonu ile sınav yerine girmediği halde telefonla sınav yerine girdi diyorlar. Kimine okuyucu istediğin halde soruları kendin okudun diyorlar... "[/FONT]

[FONT=Helvetica]Sınavı iptal edilen var mı?[/FONT]

Cidden mi !!! : ( Şuana kadar bana herhangi birşey gelmedi. Gelirse tabiki paylaşırım.Bence herkes paylaşmalı

sınavın iptal oldugunu nerden ogreniyoruz ki? mesaj mı atıyorlar?

evet ben de duydum bayağı kişinin iptal olmuş diye amca söyledi bana da kopya olmuş bu yanına yrdımcı verilen arkadaşlarda falan

Arkadaşlar ben kimseden iptal oldu diye birşey duymadım ancak farklı şeyler duydum,bunlara istinaden sınavları iptal edilmiş olabilir.
- Daha önceden Kamu'ya atanan (ancak işinden memnun olmayan) şahıslar! daha iyi bir mevkii de yada farklı bir şehirde görev alabilmek için tekrar sınava girmişler.Ancak yeni alınan karar ile şu an da Kamu'da çalışan kişilerin tercih yapma durumu söz konusu değil
- Hastaneden sahte rapor temin eden yada psikiyatri'den rapor alan sahte kişilerin yine aynı şekilde tercih yapmaları engellenecek
Ben bunları duydum,belki sınavı iptal edilmiş olan kişilerin de yukarı da vermiş olduğum örneklemelerle bir bağlantıları olabilir?

vakko ;

mantıklı öyle birşey olmuştur

1- öğretim görevlisi arkadaşım söyledi, okuyucuydu, hem kendine ceza gelmiş hem de adayın sınavı iptal edilmiş. gerekçe "kopya". ve birkaç öğretim görevlisi arkadaşına da gelmiş.
2- görme engelli arkadaşlardan "okuyucu istediği halde kitapçığa dokunan, soruları kendi okuyan" görme engelli arkadaşların iptal olmuş, 20 ye yakın bildiğim var.

ösym eve evrak-mektup gönderiyor sınavın iptal edildiğini ibraz eden..

VaKKo;
böyle bir durum söz konusu olamaz, ösym bununla uğraşmaz.
- memurların tercih yapıp yapamayacağı yada atamalarının iptali DPB nin yetkisindedir, ösym sadece "sınav" la ilgilenir, tercihi yönetir.
- sahte raporları teyit etmek, iptal etmek de ösym'nin görev alanında olduğunu düşünmüyorum

Yalnız Efe arkadaşım ösym sınav sonuç ekranından baktım sonucum hala duruyor ve her hangi bir iptal yazısı yok.Acaba iptal olanların da ösym sonuç ekranında bir değişiklik var mı ki (Sınavınız iptal olmuştur vs diye) yoksa sonuç ekranı hep aynı da eve -senin dediğin gibi- evrak mı gönderiyorlar? Eğer sonuç ekranında her hangi bir değişiklik yoksa ve sadece eve evrak gönderiyorlarsa o zaman diken üstünde durmamız gerekiyor,çünkü ne zaman gönderecekler-acaba benim ki de iptal oldu mu falan falan...

ÖSYM, okuyucu/işaretleyici talep eden görme engellilerin sınav kitapçığını alıp bazı soruları adayların kendilerinin okumalarını kural ihlali sayarak bu adayların sınav sonuçlarını iptal ediyor. ÖSYM, sınav salonlarına yerleştirdiği kamera ile bu tür kural ihlallerini belirleyip, sınav yapıldıktan 3 ay sonra bile adayların sınav sonuçlarını geçersiz sayıyor. ÖSYM, aınav sonuçlarının geçersiz sayıldığına dair adayların adreslerine mektup göndererek ibraz ediyor.
Engelliler Sitesi - Adayların EKPSS sonuçları iptal ediliyor

Son düzenleme:
ÖMSS
Adayların EKPSS sonuçları iptal ediliyor
Adayların EKPSS sonuçları iptal ediliyor
7 Ağustos 2014 Perşembe 12:05
ÖSYM, bazı adayların Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçlarını iptal ediyor
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 27 Nisan 2014 tarihinde yapıldı. Engelli adaylara; genel, görme, işitme, zihinsel kategorilerinde sınav uygulandı. Görme engellilere okuyucu/işaretleyici, ellerini kullanamayan adylara ise işaretleyici görevli tahsis edilerek bu adaylar tek kişilik salonlarda sınava alındı.

Takipçilerimizden gelen mesajlar doğrultusunda birçok görme engelli adayın EKPSS sonuçlarının iptal edildiğini öğrendik. ÖSYM, okuyucu/işaretleyici talep eden görme engellilerin sınav kitapçığını alıp bazı soruları adayların kendilerinin okumalarını kural ihlali sayarak bu adayların sınav sonuçlarını iptal ediyor. ÖSYM, sınav salonlarına yerleştirdiği kamera ile bu tür kural ihlallerini belirleyip, sınav yapıldıktan 3 ay sonra bile adayların sınav sonuçlarını geçersiz sayıyor. ÖSYM, aınav sonuçlarının geçersiz sayıldığına dair adayların adreslerine mektup göndererek ibraz ediyor.

2014 EKPSS kılavuzunda:

"Dikkat: Sınava başvuru esnasında okuyucu veya okuyucu-işaretleyici yardımı talep eden adaylara, sınavda soruları sınav görevlileri okuyacak, adayların soruları okumasına kesinlikle izin verilmeyecektir. Adayın kendisi de soruları okuduğu takdirde sınavı geçersiz sayılacaktır.

Sınavda okuyucu veya okuyucu-işaretleyici yardımı talep edecek adayların bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir. Okuyucu veya okuyucu-işaretleyici yardımı talep eden adayların soruları kendisinin okuması sınav kurallarına aykırıdır. Kurallara uymayan adayların sınavı geçersiz sayılacaktır." ifadesi yer almakta ve ÖSYM bu kurala göre sınav sonuçlarını iptal etmektedir.
Engelliler Sitesi - Adayların EKPSS sonuçları iptal ediliyor

arkadaşlar sadece görme ve zihinsel engelli arkadaşlarda mı

kaç kişi belli mi

Sınavı iptal olanlar var mı?

Arkadaşlar sınavı iptal olan arkadaşlar buraya yazabilirmi

sınavım okuyucu isteyip kağıdı gördüğüm nedeniyle iptal edilmiş.ne yapabilirim ösym itiraz edebilir miyim?

Sınavın açıklandıktan sonra mı iptal oldu yani puanını biliyor musun

BU olay tam bir şehir efsanesi oldu derken ilk defa sınavım iptal oldu diye yazan birini gördüm..İptal edildiği nasıl bildirilidi..Hangi kurum iptal ettiyse şikayetinizide aynı kuruma yapmalısınız..

bugün ösym'den kağıt geldi sınavım iptal edildiği yazıyor 80 puan almıştım.tamda tercih yapacaktım ne yapabilirim?

Sınavı iptal olan kişiler var ancak artık tercih sürecine girildi bu aşamadan sonra herhangi bir iptal olacağını sanmıyorum

Sınavı iptal edilenlere ösym aşağıdaki gibi bir belge gönderiyordu

BvkPbJL.png

bana bu belgeyi bugün gönderdiler buna rağmen tercih yapabilirmiyim?

unforgiven11;

sanmam, sistem izin veriyor mu denediniz mi?

unforgiven11;

sisteme girersiniz o ayrı, ösym şifresi olan herkes girer. ama tercih ekleyin ve onaylayın bakalım uyarı verecek mi? kabul edecek mi?

Üst Alt