Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sindirim sistemi rahatsızlığı için hangi oranda rapor verilir?

zeynepyilmaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
2007 yılında obezite nedeniyle duodonal swich ameliyatı oldum. (midenin 4/5 lik bölümünün alınması ve emilimin bozulması için bağırsakların by-pass edilmesi yani ince bağırsağın 1 metreye düşürülmüş olması ancak diğer 2.5 metrelik kısmıda vücudumda yer alıyor ancak sadece 12 parmak bağırsağı ile pankreas sıvılarının sindirim sisteminden geçmesini sağlıyor yani 2 ayrı bağırsak sistemine sahip oldum) belli bir miktar kilo verdim ama daha önemlisi sağlığımı kaybettim.
Rahatsızlıklarım.
1- Midemin 4/5 i yok
2- Emilim bozulması nedeniyle b12 ve demir eksikliğine bağlı rahatsızlıklar B12 düzeyim ilaç tedavisine rağmen 125- 140 aralığının üzerine çıkmıyor.
3- Sürekli karın ağrısı ishal ve yağlı dışkılama problemi. Ayrıca tuvaletim geldiğinde eğer 5 dakikalık mesafede bir tuvalete erişemezsem az miktardada olsa büyük abdest kaçırma.
4- B12 eksikliğine bağlı unutkanlık (hayatımı çok fazla etkilemiyor)
5- Ve en önemlisi kilo kaybımın belli bir düzeyin altına düşememiş olması yani halen vücut kitle endeksim 41

Yani zayıflama ameliyatında başarılı sonuca ulaşamamış bir hastayım.

Şimdi öğrenmek istediğim şey.

Bu anlattıklarımla %40 veya üzerinde bir özür raporu alma ihtimalim nedir. Bu konudaki öneriniz nedir. Benzer rahatsızlıkları olan arkadaşlardan özellikle deneyimlerini paylaşmasını rica ediyorum.

Tablo3-Üst sindirim kanalı kalıcı bozukluklarının sınıflandırma kriterleri..Özofagus (Yemek Borusu), mide ve duodenum (Oniki Parmak Bağırsağı), ince bağırsak, ve pankreas..)

Tablo 3-Üst sindirim kanalı kalıcı bozukluklarının sınıflandırma kriterleri:

Sınıf 1:Özür Oranı:% 10
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik kayıp ya da değişim Ve Sürekli tedavinin gerek olmaması Ve İstenilen düzeyde kiloyu sürdürebilme Veya Operasyon sonrası sekel olmaması

Sınıf 2: Özür Oranı:% 25
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik kayıp ya da değişim Ve Semptom ve işaretlerin kontrolünde uygun diyet kısıtlaması ve ilaç tedavisi gerektirmesi veya nütrisyonel yetmezlik Veideal kilonun en fazla % 10 altında olma.

Sınıf 3: Özür Oranı:% 50
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik kayıp ya da değişim Ve Uygun diyet kısıtlaması ve ilaç tedavisi ile tamamen düzelmeyen semptom, işaret ve beslenme durumu Veya Üstsindirim kanalı rahatsızlığı nedeniyle ideal kilonun % 10-20 altında olma.

Sınıf 4:Özür Oranı:% 75
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik kayıp ya da değişim Ve Tedaviyle kontrol altına alınamayan semptomlar Veya Üst sindirim kanalı Rahatsızlığı nedeniyle İdeal kilonun % 20 altında olma.

Obezite;
a-Ciddi Obezite (Vücut Kitle indeksi 40-50kg/m2 arasında olanlar):% 20
b-Morbid Obezite (Vücut Kitle indeksi 50kg/m2 üstü olanlar):% 30

_________
Alabileceğiniz net oranı ancak başvuru yapıp sonucunda görebilirsiniz, süreci ve sonucu bizimlede paylaşırsanız çok seviniriz..

ince bagırsak operesyon sonucu 10 cm alındı kilo kaybı mevcut sakatlık oranı ne olur

Üst Alt