Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sınıflanamayan-ruhsal duygusal bölümü genel kategorisine mi giriyor?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
İyi günler; ben sınava genel kategorisinden girmiştim fakat bu forumda bazı kişiler zihinselden girmişler.benim zihinsel engelim yok raporumda sadece sınıflanamayan ruhsal duygusal kategorisi var.ben doğru daldan mı sınava girdim.ösym ye soracaktım ama hat sürekli meşgul.bilen biri cevaplayabilir mi bu konuyu

benim bildiğim genel sınıfa giriyor, ama bazıları özellikle zihinsel yazıyorlar

Sizin yaptığınız doğru.
Bazıları ruhsal sinirsel olduğu halde zihinselden girmişler nasıl olduysa ancak bu çok yanlış.
Zihinsel engellinin anlama zorluğu ve geç anlamasından dolayı sınavda pozitif ayrımcılık yapıldı onlar için.
Ancak zihinsel engeli olmadığı hgalde bu kategoriden girenler yersiz olarak bu ayrımcılıktan faydalanmış ve yarışa haksız yere 1-0 önde başlamış oldular.
Bana göre ciddi bir araştırma yapılsa sınavı iptal edilecek çok engelli var.

Benimki de aynı kategoriden ve ben de genelden girmiştim. Umarım zihinselden girenlerin atama hakları ellerinden alınır çünkü gerçekten zihinsel engeli olanların hakkını yemiş oluyorlar.

Sınıflanamayan "Açıklama" ya girilmesi gereken ? Ruhsal engelli olup EKPSS girenler ?

Sınıflanamayana açıklama giriyorlar bu açıklama da sınav sonuç belgesinde yerleşme belgesinde yer alıyor mu ?

deryabalcı hocam sıkıntı yapma açıklama yazsınlar ne olacak o kadar takılma önemli değil

Zihinsel den girmeyeceğim halde açıklamaya Zihinsel ruhsal Davranış yazıldı hastalık sistemi raporda o kategoride diye. Taktığım konu şu sınav sonuç ve yerleştirme sonuç belgesinde sınıflanamayan yazacak ya altında bu açıklama da yazacak mı Zihinsel den sınava girmediğim halde öyle yazarsa iyi olmaz

Sınıflanamayan olarak daha önce girmiş bir arkadaş varsa ricam sınav sonuç yerleştirme sonuç belgesini paylaşabilir mi

Daha önce bu guruptam sınava giren kimse yokmu bilgi verebilecek site yöneticilerinden yardım bekliyorum

tabi yazar mesela birine yazmışlardı ruhsal ve duygusal sürekli diye açıklama yazmışlar sonuç belgesinde aynen böyle yazıyordu

Skolyoz23

Benim demek istediğimi kimse anlamıyor!

Ruhsal ve Duygusal özel durum da işretli oluyor o yazar onda hemfikiriz. Ben sınıflanamayan ın altında Açıklama: diyor ya oraya da bir şey yazıyor görevli usulen oda çıkıyormu ?

Özel durumda işretli olan yazan yazıyor muş zaten Açıklama: olan yerde yazan da yazıyormu benim asıl sorum bu

evet diyorum ha hocam oraya bir şey yazmaması lazım zaten size ruhsal ve duygusal sınıflandırılmayan işaretlemiş altına bir daha neden açıklama yazıp
zihinsel vs yazıyor tabi çıkar

Ama Açıklama girmek zorunda adam gözümün önünde girmek zorunda kaldı sistem başvuruyu almıyor yoksa bazıların da hatta teşhislerinden birini yazmış görevliler
Skolyoz23

Ama Açıklama girmek zorunda adam gözümün önünde girmek zorunda kaldı sistem başvuruyu almıyor yoksa bazıların da hatta teşhislerinden birini yazmış görevliler

hocam ne olacak ki öyle çıksa problem yapmayın yani şimdi net bir şey söylemek de güç yanlış yönlendirmek istemem en iyisi sizin çok önemli ise başvuru yaptığınız görevliye tekrar gidip bir sorun onlar daha iyi bilirler

Skolyoz23

Yanlış lık ile zihinden sokarlar beni sınava diye korkuyorum ilerde sıkıntı doğar ben genelden girmek istiyorum sınava :(

deryabalcı siz ösym merkezinde kayıt yaptırdınız internetten bakınca ne yazıyor zihinsel mi yazıyor eğer yazmıyorsa hiç bir problem yok demektir

Ösym yi de defalarca aradım dilekçe ye gerek yok dedi galiba önemli olan Sınıflanamayan yazması ben çok takıntılı bir insanım birde şu var benim engelli sağlık kurulu raporum da engel gurubum zihinsel çeltikli ama mental tanım yok doktoruma bahsettim oda sen zihinsel engellisin diyor ama ben buna rağmen klavuza uyarak genel den girmek istedigimi bastıra bastıra söyledim. Ben durun aile bakanlığında ki görevliyi uyarmasam zihinsel yazacaktı eminim.
Ortalık okadar kötü olmuş ki ortapedik engelli adam bile zihinsel den girmek için görevliyi aldatma gayretinde

evet siz genelden gireceksiniz doğru olanı yapmışsınız sınıflanmayan demek genelden girecek demek

benim de zihinsel yazdılar ama ben de gittim düzelttim yani kılavuz ne yazıyorsa o

bir gün soruşturma başlatılır geçmişe dönük tüm bu hatalar tespit edilip aldığın tüm maaşları faizi ile geri alırlar

bu aynen yazıyor kılavuzda hiç bir hakta elde edilmez yazıyor

en doğrusunu yaptınız tebrik ederim

sen doğru daldan girdin...öbürleri yanlış girmiş

Bende de sınıflanmayan yazıyor. Diğer sınav daha mı kolaydı? anlamadım inanın!!!

Evet daha kolay yalnış girenler nolcak kadroyuda doldurcaklar

Psikolojik durumlar; atipik psikoz,şizofren,bipolar vb rahatsızlığa sahip olanlar Ruhsal ve Duygusal diye yazılır ancak Genel Gruptan girmelidirler diye yönetmelik var. Ki ben Genel gruptan girdim. Ösym merkezinde özellikle sordum ve Bakanlığı arattım. Beni Zihinsel gruptan sınava almamalısınız diye belirttim. Telefonda görüştüğü kişi Genel kısmına kaydettirdi. Bu sitede de gördüm Zihinsel alandan girenleri. Ancak bu onların hatası değil. Memurların bilgisizliği. Bilmiyorsan aç yönetmeliği oku. Sade sade açıklanmış. Sözüm size değil yanlış anlamayın.

@sahranil teşekkürler.

tercihlerin süresinin uzatılması bizim gibi psikolojik problemleri olanların yaşam kalitesini ciddi etkiliyor. Cidden çok üzücü bir durum :(

Aralıkta tercihler

Yalnış daldan girenler kadronuzu kaplıcak bilginiz olsun nasıl düzelcekse artık

Ben bipolarım az kalsın zihinsel yazıyorlardı.görevli, doktor olan yeğenini aradı. o bu rahatsızlık zihinsel değil,ruhsal dedi de görevli ikna oldu.yoksa sınavım iptal olurdu

Kimsenin giriş belgesinde, Hangi gruptan gireceği yazmıyordu,Sadece engeli yazıyordu.

deryabalcı

hocam önemli mi?atandığınız yere zaten raporunuzu göstereceksiniz.sınav sonuç belgesinde yazsa nolur?

Bu sınıflanamayan dan dolayı kuruma atama dönemi başvurduğumuz da bu da ne derlermi acaba ? Bilgisiz kişilerin kurbanı olmayalım!

Üst Alt