Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sınıfta kaldığım için açıktan devam edeceğim. Mezuniyet şartım nedir?

gokayy52

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben lise 3 e gıdıyorum bu sene devamsızlıktan kaldım dıyelım açık liseye kaydolunca lise 4 den mı devam edıyorum yardımcı olur musunuz ?

lise 3 sınıfa kadar aldığınız ders kredileri hesaplanıyor Örnek olarak 170 krediniz var
Açık öğretimde ise Meslek lisesinde 220 krediyi tamamlayınca mezun oluyorsunuz. yani bir iki dönemde 240 krediyi tamamlayıp mezun oluyorsunuz

tamamda kardesım devamzsızlıktan kaldım ben. lise 3 deyım acıga yazılınca 4den mı devam edıyorum aacık lısede onu soruyoruum ?

3,4 diye bişey yok. belli bir krediye ulaşma şartınız var. sizede verilen kredilerden sonra üstünü ne kadarda tamamlarsanız...

kredili sistem olduğu için 1-2-3-4 sınıf yok 220 krediyi ne zaman tamamlarsan ozaman mezuniyet alıyorsun

kac kredin var toplammmm

Açık Öğretim Lisesinde sınıf geçme yerine ders geçme ve kredi sistemi uygulanır.

Açık Lisede sınıf sistemi yoktur, bunun yerine dönem kavramı kullanılır. Öğrenci örgün eğitimde olduğu gibi 1. Sınıfta ya da 2. Sınıfta ya da 3. Sınıfta yada 4. Sınıfta okuyorum yerine, ancak 1. ,2. ,3. ,4. ,5. ,6. ,7. ya da 8. Dönemde okuyorum diyebilir. Öğrenci 8 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur. 8 dönemde bitiremezseniz, bitirinceye kadar devam edersiniz.
Her dönem ayrı ayrı olmak üzere geçtiğiniz derslerin haftalık ders saati kadar kredi alırsınız. Buda dönem başına ortalama 24 kredi eder. Okuduğunuz 1. sınıfın 2 döneminden 48 ve 2. sınıfın 2 döneminden 48 kredi olmak üzere ortalama 96 kredi alırsınız.
3. sınıfta her dönem için ayrı olmak üzere geçtiğiniz ders varsa bu derslerin haftalık ders saati kadar daha kredi alırsınız. AÖL'de zorunlu derslerinizi bitirip 192 krediye ulaştığınızda mezun olursunuz. Sınavlarda her dönem maksimum 30 kredi alma imkanı bulunduğundan muhtemelen 3 yada 4 dönemde Açık liseyi bitirebilirsiniz.

Üst Alt