Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sinir hasarı günün birinde düzelirse işitme duyusu geri gelir mi?

Zero0

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba,

Malum işitme kaybı olan bir kulak topladığı sesleri beyne iletemiyor veya çok az iletiyor, bunun sebebi ise sinir hücrelerin hasar görmesi ve bu hücreler kendisinin yenilememesi. İlerleyen tekneloji ile beraber kim bilir belki 5-10 sene sonra bu hücrelerin tekrar canlanması gibi bir ilaç tedavisi bulunur mu? Bu konu hakkında bilgi sahibi olanlar, fikir sahibi olanlar veya sadece kendi düşüncesi olanlar yazabilir mi?

Bende de böyle bir hasar var ama teknoloji gelişirse belki bulunabilir. Ama şu anda bildiğim kadarı ile mümkün değil. Beyin de sinir hücresinden oluştuğu için yeni sinir hücresi yapmak yeni bir beyin yapmak gibi olur.

Yeni bir hücre yapmaktan bahseden kim hocam, sadene hasarlı hücre tekrar hayata dönebilir mi? Tabi tıp dünyasında bir buluş olması lazım.

Abd de Fda gözetiminde Novartis ilaç firması sponsorluğunda Cfg 166 adı verilen bir ilaç ile bu tedavi bulundu..İlaç yeni saç hücreleri yapıyor..Hatta fareler ve maymunlar üzerinde başarılı sonuçlar alındı.Şu an 3.aşama insanlar üzerinde testler devam ediyor.Deneylerin 2 yıl daha süreceğini söylüyorlar.

Gelişmeleri yabancı sitelerden takip ediyorum.Önemli bir gelişme olursa buraya eklerim.Yakında bu konuda foruma daha fazla bilgi ekleyeceğim.

@Mechanical Engineer

Okudum.Muhteşem.Bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz dokunarak yarayı iyileştirme gerçek olacak..Dün de dil üzerine yerleştirilen çiple dil hücrelerini isitme hücreleri yerine kullanacak bir teknoloji üzerinde çalışıldığını gösteren bir video izlemiştim.Nihayetinde batılılar bu işi çözecekler..Umarım çok geç kalmazlar.

sıfır hatalı emriyo geliştirdiler ve imha ettiler geçenler de NTV de görmüştum hocaya sordular ne demek bu ileride bizi neler bekliyor hoca da şoyle dedi eğer insanlarda uygulamaya gecilirse süper insanlar bizi bekliyor demişti

FATİH ÇAYLAK

1 kulagım duymuyor ve duymasını çok isterdim açıkçası. Ne buldularsa şu 5 sene içinde piyasa sürseler bari :)

şu anki tıp içerisinde sinir hasarı tedavisi imkansız ancak o bahsini ettiğiniz olay gerçekleşirse (sinir hasarı düzelmesi) işitme yeniden oluşabilir.

Kimsenin hevesini umudunu kırmak istemem ama bnm fikrimce Ölen birini diriltmek ne kadar zorsa (hatta imkansız) ölen sinir hücreleri de düzelmez gibi .. ancak kök hücre implant ve cihazlarla devam edeceğiz gbi görülüyor .. umarım umud olacak buluslar görürüz şahsi fikrimdir .. Hakkımızda hayırlısı olsun diyelim.
Saygılar

Avusturya da devlet tek bir cochlear Implant ameliyati icin 40.000 Euro ödemektedir. Eger kisi ikitane istiyorsa 80.000 Euro :) Isitmeyi saglayan hertürlü cihazlari üreten firmalar cok para kazanirken mi böyle bir tedavi cikar dersiniz? Dikkat ederseniz asil tedavi bu sirketlerin elinde. En iyi doktorlar bile bu sirketlerden ögreniyor ve teknolojide bunlarin elinde gelisiyor. Bunlar kendilerini yok etmek isterler mi ? Yalniz devlet git gide rahatsiz olmaya basladi. Son zamanlarda cochlear Implant istekleri git gide artiyor. Yakin bir zamanda artik karsilamazlar diye düsünüyorum. Ancak o zaman , devlet bu tedaviyi karsilamak istemezse ve sirketlerin üzerine giderse olasi görülecek 2 sey var.

Devlet artik karsilamak istemediginde , sirketler ucuzlatmak zorunda kalacaklar ya da isitme engelli sayisi git gide artacak devletler ise buna kökten cözüm bulmak icin sirketlere baski yapacaklar ki , sirketlerin kendi cikarlari icin sebep oldugu bazi engelleri ortadan kaldirmayi saglayacaklar. Bu bana , cok fazla para ödemekten daha tatli görünüyor :)

Üst Alt