Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sinir yaralanmasından dolayı sol elimi kullanamıyorum. Hangi oranda rapor alabilirim?

inebolulu

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
cümleten selamın aleyküm.

Yaşım 19.
5 yaşındayken babamın çalıştığı kereste fabrikasında sol kolumu tam dirsek bölümünden makinaya (Şerit) kaptırtdım. şu anda sol kolum sağa göre çok zayıf. 15 gün önce askerlik muaynem oldu. ve ankara beytepe askeri hastanesinde yapılan incelemelerde Bİr EMG sonucuyla sol el ulnar sinir kesisinde ağır derecede kronik parsiyel ( tam olarak hatırlamıyorum ) teşhisi kondu ve askerlikten muaf oldum.

sol elimi kullanmakta güçlük çekiyorum. heyete girip iş görememezlik raporu almak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. ve herhangi bi sağlık güvencem olmadıgı için sıkıntım var. girersem kesin bi sonuç alabilirmiyim % (yüzde olarak ) kaç verirler.?

Şimdiden Vereceğniz Bilgilere teşekkür ederim.

Hangi oranda rapor verileceğini bilemiyorum. Ama sakatlık oranı cetveli'nde ÜST EKSTREMİTEYE AİT SORUNLARDA ÖZÜRLÜLÜK ORANLARI diye aratıp kendi durumuna dair değerlendirme yapabilirsin.

Rapor için en kestirme yol, sosyal hizmetler müdürlüğü'ne gidip "özürlü kimlik kartı almak için" başvurmaktır. Seni hastaneye sevk ederler... Böylece rapor için ücret ödememiş olursun... %40 ve üzeri rapor verilirse, ne ala, iş bulmak vb. haklardan yararlanabilirsin...

verdiğiniz bilgiler için öncelikle teşekkür ederim.bir sorum daha olacak...
Ankaradan Bulunduğum şubeye Asker Hastanesinden verilen raporun ASLI gelecek dediler.
bu raporun üzerinde herhangi bir ' % ' yazabilir mi ?. ve yazarsa devlet hastanesinde gireceğim kurulda bi yararı olur mu ?

Hayır, askerlik için verilen raporda yüzde yazmaz. Ve zaten o rapor sivil hastanede geçerli olmaz. Ama yine de o rapor yanınızda olsun tabii. Hastanedeki doktorlar daha ciddi değerlendirir o zaman; baştan savmazlar...

Verdiğiniz Bilgiler için Çok Teşekkür Ediyorum.Engelli kartı Alıp Artık İş Heyete Kaldı.

Ortapedik Rahatsızlığımın Verilen Oranı Doğru Mu ?

Merhabalar. Ben 19,09,2011 tarihin de İstanbul Ümraniye Eğitim Ve Araştırma Hastanesine Sol Kolumun Dirsekten Kopma Ve Sonradan dikilmesine rağmen zayıflığından ve hareket kısıtlılığından İş görememezlik raporu almaya gittim.Yapılan Emg de '' Sol Ulnar Sinir Felci Var. Nöroşirüjikjal Muaynede sol kol ulnar sinir moto duyu fonksiyon kaybı. EMG: Sol ulnar sinir tama yakın ağır hasar mevcut tablo 2.11.
Ve yine sol ulnar sinir lezyonu EMG: sol ulnar sinir de totale yakın çok ağır derecede kronik aksanal dejenerasyonu. Beyin cerrahisi Bu duruma %50 verdi. Ortapedi hareket kısıtlılığı vs. durumlara % yazılmadı.
Ortapedinin bulduğu durumlar ise şöyle : sol dirsek hareket kısıtlılığı extansiyon 40 derece kısıtlı fleksiyon 20 derece kısıtlı supinasyon ve pronasyon tam. tablo 2,3 şekil 2.8..
bilgi Ve tecrübeleriniz üzerine yorumlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler..

Üst Alt