Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sinir Zedelenmesi İşitme Kaybı için tedavi..?

spartaaküs

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

Yaklaşık 10 yıldır sinir zedelenmesi nedeniyle işitme kaybı (işitme kaybı olduğundan emin değilim) yaşıyorum. Herhangi bir gürültü olmadığı sürece yan odadaki konuşmaları duyabiliyorum, çok hafif olmayan sesleri alabiliyorum, yaşadığım en önemli sorun -özellikle telefonda- konuşmaları anlayamamak, tabiri caizse tane tane konuşan insanların konuştuklarının (yüzyüze konuşurken kısmen dudak okuma desteğiyle) genelini anlayabiliyorum gürültü yoksa. Birçok test yaptırdım, Hacettepe'de % 58 kayıp verdiler fakat Ankara Etimesgut Askeri Hastanesi aradan yıllar geçtikten sonra % 28 kayıpla tedavi görmememe rağmen iyileştiğimi öne sürdü :) Sormak istediğim şey bu sorunun tedavisinde Koklear Impant ameliyatı yapılıyor mu ya da daha farklı bir tedavisi mi var?

Bilgi : İşitme cihazlarının faydası olmuyor, doktorum da bunu ifade etmişti ayrıca.

Bilgilerini, tecrübelerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

bu tip isitme kaybina sinirsel isitme kaybi diyorlar buna tip care bulamiyor
sinir zedelenmesi deyimi degilde ic kulagin yapisini incelerseniz fikriniz olur bu tip kayiplada ses duymayla konusma anlama iyi olmuyor ileri oldukca
ne mutluiki sizin isitme kaybiniz az bide ben gibi 95 db gibi olursa dusunun
bu kadar az bir isitme kaybina koklear implant gibi bir seyi dusunmeyin bile kulakta butun isitme gidiyor duvar gibi oluyor implant takilan kulak
olan isitmenizin kiymetini bilin onunla mutlu olmaya bakin

iyi günler spartaaküs.naptınız derdinize çare bulabildinizmi.cihaz fayda ettimi.hemen hemen aynı sorun bende de var.işitme kaybı çok az var.20 db falan.ama işitme kaybından çok bozuk sesleri anlıyamıyorum.mırıldanmaları anlamıyorum.telefon çok zorlanıyorum.gürültülü yerde hiç anlamıyorum.uzaktaki sesleri de anlamıyorum.telsiz konuşmalarınıda hiç anlamam.kulakta hiç gitmeyen vızıltı var sık sık çınlamada oluyor.13 yaşımdan beri çekiyorum şua an yaşım 28.güzel bir işim de olmuyor.fabrikalarda sürtüyoz işte.bende ço k yer dolaştım.çaresi yok cihazda fayda etmez dediler.hep.

iyi günler spartaküs.işitsel nöropati ne demek oluyor .bana hiç öyle bişey söylemediler
ben düzceliyim .gitmediğim yer kalmadı.

nöroloji emarında 1)sağda internal akustik kanal lokalizasyonuna yakın kesimde AİCA ya ait görünüm izlenmiştir Vasküler loop sendromu yönünden klinik fizik muayene önerilir. 2)Supsasellar sisternada genişleme ve hipofiz bez yüksekliğinde azalma izlenmektedir. 3)Her iki optik sinir çevresinde periferik BOS mesafesinde belirginleşme izlenmiştir.Optik sinir trasesinde de hafif tortiyozite mevcuttur.İntrakranial hipertansiyon yönünden hastanın kilinik ve fizik muayene ile korelasyonu önerilir. kbb emarında 1)Sagda estrakonal kayer olmak üzere internal akustik kanal lojunda Aica ya ait görünüm izlenmiştir.(vasküler koop sendromu?) 2)kesitler dahil görüntülerdehipofiz bez yüksekliğinde azalma ve suprasellar sisternada genişleme izlenmiştir(Empty sella?). bunlar yazıyor.olumsuz şeyleri yazdım.hepsini yazmadım. işitme test sonuçu saf ses ortalaması = sol:23db sag:24 db timpanogram = sol OKB.-48 SOL kOMPLİANS 0.37,SAG OKB :-40 SOL Komplians:0.35 yazıyor.
emg de olumsuz olarak bunlar yazıyor.

Testleri [FONT=sans-serif]@[/FONT]Mehmet Akşit[FONT=sans-serif] hocaya yorumlatabilirsek teşhis için ilk adım atılmış olur zira işitsel nöropatiyi ben de Mehmet hoca sayesinde öğrendim. [/FONT][FONT=sans-serif]Kişisel yorumum, [/FONT][FONT=sans-serif]belirtiler işitsel nöropatiyi işaret ediyor.[/FONT]

spartaaküs mesaj attım mehmet akşit hocaya.peki siz cihaz kullanıyormusunuz.bana cihaz fayda edecekse ben razıyım.yaşınız kaç, işinizi gücünüzü yaparken sorun olmuyormu.

İşitme kaybı eğer hakikaten sinirdeki zedelenme kaynaklıysa olabilecek en mantıklı tedavi kök hücre tedavisi bence. Yalnız maalesef onda da şu an için çok bir şey yapamıyorlar. Çin'de bir merkezle iletişime geçmiştim. Genç bir çocuğun bu tarzda bir işitme kaybı için tedavi olduğuna ve az bir miktar ilerleme sağlandığına dair raporları göndermişlerdi. Ama cidden az yani. Daha zamana ihtiyaç var epey.

Yaklaşık 3 yıldır cihaz kullanıyorum, oysa bu sorun 16 yıldır var. Başlangıçta cihazın fayda etmeyeceğini söylemişlerdi ve cihazın ciddi manada bir faydasını görmedim. İlerlemesini engelliyor, kısmen faydası da oluyor ancak ben üzerine yeteri kadar düşemiyorum, ilk kullandığım aylarda yoğunlaştığım için gözle görünür bir farklılık olmuştu, devamını getiremedim. Cihazı bir hafta ya da on gün denemeden almayın ve mutlaka kulak arkası cihaz deneyin. 36 yaşımdayım, iş ve sosyal ortamda sorun oluyor evet, cihazın sesi daha yüksek ve daha net vermesinin yanında, kısmen de dudak okuyarak konuşmaları bir nebze anlayabiliyorum. Telefonla konuşamıyorum ve en büyük eksikliklerin başında da bu geliyor. Araştırmalarım sonucunda implantın artık nöropatililerde de faydalı olabildiğini öğrendim ancak şu an için düşünmüyorum belki ilerleyen yıllarda olabilir.

telefonda fayda etmeyecekse o zaman gerek yok.ben yüzüme bakılarak anlaşılcak yükseklikte tane tane konuşuldugunda anlarım çoğunu.
peki ben cihazla telefon konuşanlar görüyorum gayet rahat rahat normal sesle konuşuyorlar o nasıl oluyoki acaba

peki implant kesin çare olurmu,riskli bir ameliyetmı bu .Allah korusun tamamen sağır olmakta var

İşitsel nöropatide durum biraz farklı. Eğer sorun işitsel nöropati (ve sensorial işitme kaybı) değilse işitme cihazlarının faydası oluyor, telefonla da konuşulabiliyor. Implant'ta elbette risk var ancak oldukça düşük ve telefonla konuşma da mümkün oluyormuş öğrendiğim kadarıyla.

kulak için lazer oluyormuş o fayda ermiki acaba bileniniz varmı

spartaaküs
benimde kaza sonucu sinirler ezilme olmuştu sağ kulak 118 de de 18 sene sonunda koklear implant ameliyatı oldum. Bak 18 sene sonra 32 yaşında hiç duymayan kulağım Allaha şükür çok güzel duyuyor. 2,5 aydır cochlear kanso model cihaz kullanıyorum çok memnunum.
işitme kaybın sensorial tipde ilerleyen bir kayıp ise, zaman kaybetmeden bu ameliyatı olmaya bak. hemen şıp diye ameliyat etmezler tettiklere bakıp karar verirler.
yaşınız bir hayli ilerlemiş, konuşma yetiniz bozulmadan bence bir an önce doktor kontrolüne başlayabilirsiniz.
doktor önerisi istersen önerebilirim.
(yukarda koklear implantı kötüleyen kadını lütfen dikkate almayın)

metalik_89
yok öyle bir şey :D
2004 yılında İzmir de özel bir klinikte sensorial kayıp için 15 gün 1 er saat lazer tedavisi gördüm, olan o zamanın parası ile verdiğim 1500 TL ye oldu :)
Sensorial kayıplarda son çare koklear implant!
Yeni yöntemler ile ameliyat süresi çok kısa oluyor ve hasta kompilüksiyonlara yakalanmıyor.

merhaba-
Bunuda denedim :D Olan yine parama oldu.
Yukarda da dediğim gibi, sensorial kayıplarda son ve tek çare koklear implant!

spaartaküs siz lazer yaptırdınızmı ben yaptırmayı düşnüyorumda çok pahalı.sizinle aynı derdi çekiyoz ya o yüzden sorıyım dedim.

Üst Alt