Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sinirlilik haliyle nasıl başedebilirim?

volkan6778

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhaba, bu forumda tecrubeli insanlar oldugunu düsünüyorum.
7 senedir geri alim inhibitörlerinin hepsini kullandım. Bu grup ilaclari kullanırken de bu sorun oluyor, kullanmazken biraz daha fazla oluyor. Bana yalnis yapan,yalnis konusan,laf sokan,hakkimi yiyen,küfreden,bi konuda devamli israr edip üstüme cok gelen , sulu şakalar yapan insanlarin bu tavirlari hafizamda kaliyor. Bazen hemen catiyorum agizlarinin payini veriyorum bazen o an bi tepki vermiyorum ama zamanla gidip o insanlara çatacak hatta kavga edecek duruma geliyorum.yani bi sekilde mutlaka intikam aliyorum:)
bazi insan sineye ceker ama ben cekemiyor, illa ki patlak veriyorum.Bu sinirlilik vs hususunda tedavi edici baska psikyatri grubu ilaclar yok mu da benim icin gereksiz olan antidepresan grubu ilaclar veriliyor devamli ? HEM FAYDA ETMIYOR HEM DE MAL EDIYOR BENI BU GRUP İLACLAR.HEM DE BU ILACLARIN BENDE, DÜSÜK HİPOMANİYE SEBEBIYET VERDIGI SAPTANDI SON DÖNEMDE.
NE BILEYIM SINIRLILIK TEDAVISI ICIN,KALICI ENDIKASYON SAĞLAYAN BİR GRUP ILAC YOK MU KOSKOCA PSIKYATRI BRANSINDA.HEMEN BASIYORLAR LUSTRAL,Paxera,Cipralex vs vs.iyi de fayda etmiyo iste,sonuç yok!

SİNİRLİk..... Bordirline kişilik bozukluğudur konuyu azıcık açıklayalım Çocukluk çağında, anne ve babanın çocukla kurduğu duygusal bağın tutarsız olması en temel sebebidir. Borderline birisinin hayal kırıklığına uğraması kolaydır. Sevdiği kişi küstüğünde veya terk ettiğinde hemen enerjisi düşer. Tekrar barıştıklarında ise hemen canlanır, enerjisi yerine geri gelir. Bu yüzden reddedilmeye ve terk edilmeye karşı aşırı hassasiyeti vardır. Terk edildiğinde ruhunu ve bedenini yok olmuş gibi hisseder. Bu hiçlik ve yok olma duygusu son derece acı vericidir. Duygu ve düşüncelerde hızlı iniş çıkışların olması çarpıcı bir özelliğidir. Biraz önce ağlayan borderline bir kişi biraz sonra birden kahkahalarla gülmeye başlayabilir. Biraz önce sizinle aynı düşüncede iken birden tam zıttı bir fikirle tartışma yaratabilir.

siz yukarıda bahsi geçen olaylarda oldukça bazı savunma mekanizmalarını kullanıyorsunuz Borderline kişilik bozukluğu tedavisi olan bir durumdur arkadaşım . sizler Tedaviye uyumlusunuz Bu tedavi, dinamik psikoterapi isimli terapi tekniği ile yapılabilir.
........ İlaçla tedavisi mümkün değildir.
........ sizler pskiyatrst değil dinamik psikoterapi ile danışın...

HOŞCAKAL

Hocam beni cok mutlu ettiniz.oncelikle bunu soyleyeyim.Tesekkur ederim.yazinizdaki belirtiler beni cok guzel ozetliyor:) ufak bi seyden mutlu olma ama o mutlulugun ufak bir olumsuzlukta bozulup depresyona donusmesi,papağanima zarar verecekler diye takinti yapiyorum, biri zarar verirse ben de ona zarar veririm diye kafamda kuruyorum vs vs uzar gider.cok uzatmayayim.Farmakolojik tedavi olarak hicbir sonuc alinamaz mi peki? Bu hususta terapiden ziyade ; bu problemlerin hormonal olarak düzenleme metodu hic yok mudur? Terapi aldim 6 seans.suanki doktoruma cok guveniyorum.O "psikologa gerek yok" diyor.Burada yazdigim belirtileri İLK KEZ ona da soyledim az önce.

7 senedir ilaç kullandığınızı yazmışsınız. Bu süre içinde rahatsızlığınızın ne olduğu konusunda bilgi edinmediniz mi?

seker kiz

Ben edindim merak etmeyin."Acaba dogru teshis konuldu mu" diye sorsanız veya merak etseniz daha iyi olurdu.Konulan teshis:Karisik anksiyete ve depresif bozukluk.ama acaba öyle mi? Gerek yok yaz antidepresani gitsin.7 yillik tedavi ve endikasyon yok.

Günümüzün teknolojisiyle 7 senedir tedavi gören birine yanlış teşhis konulacağına hiç ihtimal vermiyorum. Bana ilginç gelen şeyse, sinirliliğin doğrudan borderline''a bağlanması. Söylediğiniz belirtilerin aynısı bende de vardı. Aşırı öfke, olaylara anında tepki gösterememe, içine atıp kin tutma vb. Ama ben borderline değilim. En basit bir depresyon hastasında bile aşırı öfke nöbetleri olabiliyor diye biliyorum. Bence doktorunuza güvenmeniz en doğrusu. Tabii yine de siz bilirsiniz.

Öfke kontrolu içinse size tavsiyem, kendinizi pozitif psikoloji alanında eğitmeniz. Güçlü karakter özellikleri olan sevgi, saygı, alçakgönüllük, hakkaniyet, bilgelik vb. erdemlerin geliştirmek hayata daha pozitif bakmamızı sağlıyor. Özellikle sevgi ve alçak gönüllülük erdemleri öfke kontrolünde çok etkili. Sorun yaratan düşünce kalıpları değiştirildiğinde ancak kalıcı bir iyileşme olacaktır diye düşünüyorum.

Kardeşim ,sinirlilik genelde çevreden kaynaklanır . Bir zamanlar ben insanları fazla ciddiye alıyor ve her yaptıklarına kızıyordum

Zamanla olayları ve kişileri ciddiye almamam gerektiğini öğrenince artık sakin tabiatlı biriyim .

Hoşlanmadığın ,seni üzen insanları hayatından çıkarmalısın .

SERAFİM..peki o kişiler hayatından çıkaramıyacağın kişilerse ??..ani sinirlilik öfke kafamda birşeyler kurup kendimi depresyona sokma vb..bende de mevcut...hadi yabancı kişidir dersin belki o kişiyi bir daha görmeszin hayatın boyunca(ha ben gerçi onlarıda takıyorumda:))..ama o kişiler baban abin kardeşin vs..ise ne olacak?...bu hastalık da şifre cümle şu bence:sen o kadar basitsin ki kızmaya bile değmeszin!...bunu kendine mükemmel derece de tatbik eden iyileşir bence...herkese geçmiş olsun..

SERAFİM
Bu pekte kalıcı bir çözüm değil. İnsanları ciddiye almamak belki bir müddet sizi sakin tutabilir ama sorunu derinden çözmez :) Ayrıca bizi üzen herkesi hayatımızdan çıkarmak gibi şansımız olmayabilir. Bu sorunu çözmek değil, bir anlamda sorundan kaçmak olur. Daha da önemlisi öfke, çevreden değil, bizim olaylara bakış açımızdan kaynaklanır.

[FONT=Verdana]bu hastalık da şifre cümle şu bence:sen o kadar basitsin ki kızmaya bile değmeszin!...[/FONT]

Of of of... bu çok fena, kindar bir bakış açısı :)
Gördüğüm kadarıyla psikolojik süreçleri fazla hafife alıyoruz. Öyle ''kafana takma geçer, seni ciddiye almıyorum'' demekle falan pek olacak iş değil. Eğer kalıcı çözüm isteniyorsa, soruna temelden bakmak ve çözüm için sürekli bir çaba sarf etmek gerekli. Birbirimize kin tutarak değil, kendimizi ve karşımızdakini anlayarak tepki vermek çok daha olumlu sonuçlar verir. Bunun için de gerek iletişim konusunda gerekse pozitif psikoloji konusunda kendimizi sürekli bir eğitime adamamız şart! Yok ben uğraşamam, ilaç içerek iyileşmek istiyorum diyorsanız, bilemem. Öyle mucize bir ilaca rastlarsanız bize de haber verin :)

:eek::eek::eek:sagirlara ne mutlu. benim isime yariyo bazen bu sagirlik:eek:duymayiverirsiniz isinize gelmeyenleri.
neymis diyerekten baktim, bunu cok guzel oynuyorum:eek:insanlarin agzi torba olmadigina gore sagirlik numarasi iyi gider:eek:

Yani ilaç insanın kendisidir. ne kadar ilaç alırsan al. otokontrol sağlayamıyorsan ilaçta fayda etmeyecek bi süre sonra. sizin anlattığınız hayattaki rutin durumlar. ''kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapmayacaksın, sana taş atana gül atacaksın güleceksin.'' sinirlerine hakim mi olmak istiyorsun? tut nefesini say içinden, derin nefesler al ver. hayatında illaki negatif insanlar, negatif enerjiler olacak. hep kendini biri bişey diyecek, şöyle olacak , böyle olacak diye şartlandırırsan ''Buluttan nem kapacaksın'' sana yapılan yanlış harekete yanlış cevaplar verirsen karşındakinden farkın olmayacak! bunları düşün tatlı dil her zaman iyidir. otokontrol say 1,2,3..... çık temiz hava al :)

SERAFİM

Süper,Çok ama çok beğendim...Bazıları " Küçük ev"dizisindeki Lora gibidr.Bazıları da Nellie gibidir şu hayatta.

Bakkalın kızı Nellie dizinin kötü karakteriydi. Sürekli kötülük düşünür, ortalık karıştırırdı. Sevmediklerimize Nellie ismini takardık o yıllarda.

seker kiz...ben o cümleyi o kişinin suratına kindar mantığı ile söyleyin demedim,kendimize telkin cümlemiz olsun dedim bakış açımızı değiştirebilir ebabında:)

seker kiz
Melike hanım ben bunu yıllardır uyguluyorum ve cidden benim için kalıcı iyi bir sonuç

LORA
Teşekkür ederim :rolleyes:

Rica ederim @ SERAFİM
Biz hem fikiriz.

seker kiz

Hanımefendi kendinden çok eminmiş, olaya güya çok hakimmişsiniz gibi konusuyorsunuz.Asıl kibir budur önce bunu söyleyeyim.Nefsi, nefslerin şahı olan peygamberimiz bile bazı konularda bu kadar kendinden emin değilken! Siz nefs ehli misiniz de kin, kibir vs uzerinden yaklasiyorsunuz konulara?Sınirlilik,asabiyet, tahammülsüzlük vs ayrı şeyler; nefsi, manevi problemler ayrı seylerdir.Bazi şeylerin kin ile kibirle ne alakasi var.? Şeker hastası olan birinin sinirliligi de mi kibirden?.Sinir krizi geçirip bayılan bir insanın nöbet gecirmesinin kin ile ne alakasi olabilir? Sizin dediklerinize bakilirsa öyle! Olayin hormonsal tarafini elinizin tersiyle bir yana atamazsiniz.Hem BU ÜLKEDE NELER NELER OLUYOR."7 senedir birine yalnis teshis konulamayacagini düsünuyorum" diyorsunuz.Bu ne ön yargi, bu ne polyannalık! Siz görmek, duymak istemeyebilirsiniz ama ben bu tarz olaylara ( yalnis tedavi, yalnis teshis vs) cok tanik oldum,benden baska tanık olan,yasayan epey baska insanlar da var.

deathless
Demek istediğinizi anladım. kişinin suratına söylemeyi kastettiğinizi düşünmedim zaten. Dikkat ederseniz ''bakış açısı'' dedim. Bunu ben de sık sık yaparım aslında. Örneğin dekolte giydiğimde adam yanımdan geçerken bana laf atıyor ''hiç giymeseydin bari'' diyor. Bir başkası küfrediyor ''sizin gibileri doğuranı bilmem ne yapayım diyor. Şimdi ben bu aşağılık şerefsizlerle durup kavga mı edeyim? yok o öyle değil böyle diye medeniyet dersi mi vereyim? Umuruma takmıyorum, bakmıyorum bile o mahluka. Geçip gidiyor. Sonuçta bu mahlukatlar yoldan gelip geçen birileri.
Ama sürekli muhatap olmak olmak zorunda olduğumuz kişilere karşı görmeyeyim, duymayayım tekniği pek işe yaramıyor. Aileniz, arkadaşlarınız, iş yeriniz, komşularınız. Bunlar her gün ciddi iletişim halinde olduğumuz insanlar. Eğer ilaç kullanmayı gerektirecek düzeyde ciddi anlamda öfke kontrolü sorunu yaşanıyorsa bu konunun üzerinde derinlemesine çalışılmalı ve hatalı düşünce kalıpları değiştirilmeli. İlaçlar bizim düşüncelerimizi değiştiremez. Bu konuda güzel bir söz var (Bu söz Einstein'e atfediliyor ama, onun olup olmadığından emin değilim)

[SIZE=3]Hiçbir sorun onu yaratan bilinç seviyesiyle çözülemez.

[/SIZE]

ünlü psikiyatr sözü:Bize gerçek hastalar gelmez,gerçek hastaların hasta ettikleri gelir!...der herkese iyi akşamlar dilerim..

kardeşim hepimiz öfkeleniyoruz, her zaman hakim olamayabiliyoruz kendimize. bu kontrol edememe durumu çokça yaşanıyorsa profesyonel destek almak en doğrusu. zira kendine ve başkalarına zarar verebilirsin. bu konuda bende işe yarayan iki konuyu paylaşmak istiyorum. uyup uymamak sana kalmış tabiki. "Sinirlenen, ayakta ise otursun. Öfkesi geçmezse yan yatsın" ve "Ateş, su ile söndürülür. Sinirlenince, abdest alın. " diye iki hadis var. Ben kalp hastası olduğum için sinir vurduğu zaman vücuduma da zarar verme ihtimali var (gerçi herkeste bu ihtimal var), kan beynimi sıçradı diye boşa dememiş büyüklerimiz. Oturmak, yetmiyorsa yatmak bende işe yarıyor, bazen abdest alıp yatıyorum ve rahatlıyorum. Umarım daha rahat ve mutlu insanlar oluruz.
Esen kalın

Sınirlilik,asabiyet, tahammülsüzlük vs ayrı şeyler; nefsi, manevi problemler ayrı seylerdir.

Nefs, maneviyat dediğimiz şeyler de, sinirlilik, tahammülsüzlük dediğimiz şeyler bilimsel olarak psikoloji diye adlandırılır. Birbirinden farklı şeyler değildir.
Bir arkadaşımızın yorumuna yönelik yazdığım kelimeyi tüm konuya yaymış, olayı şeker hastalığına, sinir krizine getirmişsiniz. Benim anlatmaya çalıştığım şeylerle hiç alakası yok. Sorunun elbette genetik ya da hormonal boyutu olabilir. Ama hormonları yöneten de yine bizim düşünce kalıplarımızdır. Doktorunuzun yanlış teşhis koymuş olabileceğini düşünüyorsanız başka doktorlarla görüşmek gibi alternatifleriniz de var. Hepsi de yanlış teşhiş koymaz sanırım.

Ben yalnızca kendi görüşlerimi belirttim. Beğenir ya da beğenmezsiniz. Bu sizin bileceğiniz bir şey. Geçmiş olsun.

seker kiz

Çok tesekkur ederim🙏

Sinirliligim biraz tavan yapmis durumda kusura bakmayin.O yuzden biraz parlayarak cevaplar veriyorum.Çekilme belirtileri cok zorluyor.Doktor izni ile azalta azalta kestim ama yine de etkiliyor

Üst Alt