Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sinirsel işitme kaybı nedeniyle konuşulanları anlayamıyorum..?

Oralet kafa

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben yeni üyeyim. 4 senedir sinirsel işitme kaybı yaşıyorum. Gürültülü ortamlarda söylenenleri anlamıyorum. Kelimeleri anlamakta zorluk çekiyorum. Telefonla konuşamıyorum. Yüzüme dönük tane tane konuşulmadığı sürece kelimeler bana bir duvarın arkasındaymış gibi anlamsız geliyor. Yaşadığım şehirde tedavi olmak için doktora gittiğimde orta kulak iltihabı dendi. pek çok doktora gittim bir çözüm bulunmadı. En son hacetepeye gittim. Sinirsel işitme kaybı yaşadığımı söyleyip bana cihaz verdiler. kulak içi cihaz kullanıyorum ama hiçbir ilerleme olmadı. işitme kaybım %38 fakat konuşulanları anlamakta çok zorlanıyorum özellikle gürültülü ortamlarda. Ben öğretmenim henüz atanamadım bu durum bana engel olur diye çok korkuyorum. Benim durumumda olanlar var mı? ne tür tedavi yöntemleri kullandınız? bir tedavisi var mı? bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Tedavisi yok diye biliyorum yapıcak birşey yok bende de aynı hastalık var bir kulağım ileri derece de duymuyor tek kulağım duyuyor sadece bi çözümü malesef yok cihaz sadece geçmiş olsun

koklear implantı ameliyatı olmayı tavsiye ediyorlar daha önce duydunuz mu? Sizin cihaz modeliniz nasıl faydasını görüyor musunuz
hsnsarix433

Benim tek kulağım duyduğu için cihaz takmıyorum diğer kulağım için doktordan randevu aldım eğer işitme kaybı varsa yada başladıysa o zaman alıcam cihaz çünkü duyan kulağım 2 3 kere orta kulak iltihabı geçirdi illaki az da olsa işitme kaybı vardır al cihaz derse doktor o zaman takarım

Geçmiş olsun. Sensorinöral işitme kaybı sendeki. Senin gibi olan binlerce insan var. Bende de var anlama sorunu ve sol kulağımda işitme kaybı fazla. Eğer ses konusunda sorunun yoksa cihaz kullanmanı tavsiye etmem. Anlama için cihaz çözüm değil.

Ne zaman başladı bu sende?

Son düzenleme:
Tedavisi yok malesef sensörinal işitme kaybının ilerlemez umarım

Cihaz takıcan kulak arkası takman yararına

Bana widex unico önerdiler kulak arkası algılamada iyimiş

İlerde ondan alırım sanırsam şimdi kulak içi kullanıyorum

Pluvia

Arkadaşın sorunu anlama zaten. Hem tedavisi yok diyorsun hem de kulak arkası cihaz kullanacaksın diyorsun. Yanlış bilgi vermeyelim.

lacivert21 yok tedavisi cihaz diyorum takacak ne diğim başka bilmişlik ediyonuz

Takmasonda sesdemi duymasın iyi kötü idare ediliyo cihazlan anlamamayı değiştirmiyo

Ayırt etmede cabası

Kulak arkası daha iyi kulak içinden öle diyolar anlama açısından daha iyimiş onuda denicem birgün cihaza mahkumuZ yapcak bişi yok

Pluvia

Yine anlamadın. Arkadaşın sorunu anlama zaten eğer mesajını iyi okursan.
Cihaz kullanır ya da kullanmaz o kişinin bileceği iş tabi ki ama sed konusunda sorun yoksa cihaz gereksizdir.

lacivert21 neyse bildiğini oku dicek bişeuim yok senin kulaklar iyi heraldeki cihaza gerek görmüyon

lacivert21
5 sene önce başladı yavaş yavaş ilerledi çok geç teşhis kondu cihazı 1 senedir kullanıyorum. 4 sene boyunca doktor doktor gezdim

Pluvia
teşekkür ederim

Oralet kafa geçmiş olsun

Ne marka cihazın

İki kulaktadamı kayıp var

Hemşerimişiz

Pluvia
Hala okuduğunu anlamamakta ısrarcısın. Yoksa mesajımı okuduğun takdirde "kulakların iyi heralde" demezdin.

Oralet kafa
Evet dikkat edilmediği takdirde ilerliyor bu hastalık ve çözümü şu an yok. Benimde yıllar yılı ilerledi. Yapacak bir şey yok.
Ses konusunda sorunun var mı peki? Yani sadece anlama mı sorunun?

38db isitme kaybiysa isitme cihazi sizin cok isinize yarar. yuzdeyle isitme kaybi cihaz alirken ifade edilemez.

seslerlerin bazilarini duymuyorsunuzdur ki size cihaz tavsiye etmis doktorunuz.

sizin isitme kaybiniza gore dogru ayarla cok iyi fayda gorebilmeniz lazim cihazdan. ayarlariniz dogru yapilmamistir.

iltihapli cihaz kullanmak size zarar verir. once iltihabinizi tedavi ettirin.

isitme zorluguyla ogretmenlik cok zor olur.meslege baslamadan tedavinizi yaptirin. cihazinizi iyi bir odyometristten alin.

Benim tek kulağğım duymuyo du baya ilerlemiş duymayan kulağımda duyanı da etkilermi peki duyan da da işitme kaybu olurmu

Merhaba ben yeni üyeyim. 4 senedir sinirsel işitme kaybı yaşıyorum. Gürültülü ortamlarda söylenenleri anlamıyorum. Kelimeleri anlamakta zorluk çekiyorum. Telefonla konuşamıyorum. Yüzüme dönük tane tane konuşulmadığı sürece kelimeler bana bir duvarın arkasındaymış gibi anlamsız geliyor. Yaşadığım şehirde tedavi olmak için doktora gittiğimde orta kulak iltihabı dendi. pek çok doktora gittim bir çözüm bulunmadı. En son hacetepeye gittim. Sinirsel işitme kaybı yaşadığımı söyleyip bana cihaz verdiler. kulak içi cihaz kullanıyorum ama hiçbir ilerleme olmadı. işitme kaybım %38 fakat konuşulanları anlamakta çok zorlanıyorum özellikle gürültülü ortamlarda. Ben öğretmenim henüz atanamadım bu durum bana engel olur diye çok korkuyorum. Benim durumumda olanlar var mı? ne tür tedavi yöntemleri kullandınız? bir tedavisi var mı? bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Bu üyemizin işitme kaybının sebebi "işitsel nöropati" denilen bir hastalık.
İşitme siniri sesi beyne gönderiyor ama gönderirken bozarak gönderdiği için anlaşılmasını engelliyor.
Yorum yapanların hepsi yanlış bilgi vermiş.
Lütfen bilmediğiniz konularda yorum yaparken "cesur" olmayın. Herkesin işitme kaybının nedeni sizinkiyle aynı olmayabilir. İnsanların hayatını olumsuz etkileyebilirsiniz.

hacettepede muayene oldugnu soyluyor. hacettepe teshisi koymustur. cihaz almis.

isitme kaybi hep sikayet sebebidir. cihaz kullanmakla tam duyulmaz. ama duyamayadigimiz sesleri duymak nimettir. bunuda cihaz saglar...

Bu üyemizin işitme kaybının sebebi "işitsel nöropati" denilen bir hastalık.
İşitme siniri sesi beyne gönderiyor ama gönderirken bozarak gönderdiği için anlaşılmasını engelliyor.
Yorum yapanların hepsi yanlış bilgi vermiş.
Lütfen bilmediğiniz konularda yorum yaparken "cesur" olmayın. Herkesin işitme kaybının nedeni sizinkiyle aynı olmayabilir. İnsanların hayatını olumsuz etkileyebilirsiniz.

Benimki onun gibi ölmüş sinirlerin çoğu emarda gördü doktor

Ortakulak olsaydı ameliyat etcekti beni iç kulaktaki sinirler ölmüş yarısı

İşitsel nöropati neki

İşitmelililerin çoğu zaten anlamamaktan yakınıyo cihazlar gerçek kulak gibi değil

Ömrüm odyolarda geçti bu anlamama işi düzelmedi hiç herkes istyo çok gzl duyum anlıyımda olmuyo hele dışarda takınca iyice beter oluyo

Pluvia
Senin işite kaybının sebebi işitme sinirinin değil, iç kulaktaki işitme hücrelerinin tahrip olması. Yani senin kulağın sesi tam olarak algılayıp işitme sinirine iletemiyor. Bu nedenle konuşmaları iyi anlayamıyorsun.
İşitsel nöropatide sesler normal duyulsa bile anlaşılamıyor. Çünkü işitme siniri hasarlı olduğu için sesleri bozuyor.
İşitme kaybı nedeniyle çekilen MRI'da sinir sağlamsa, işitme kaybı iç kulaktan kaynaklanıyor demektir. Eğer sinirde problem görülürse (örneğin tümör) o zaman işitme cihazı değil, ameliyat veya ilaç tedavisi önerilir. Yani senin doktor MRI'da sinirlerin öldüğünü değil ölmediğini görmüştür. O yüzden cihaz önermiştir.

Birgün size atacam mr yi mehmet bey

Koklear normal yazıyodu

İçkulaktaki tüycükler varmış onlar ölmüş dedi nebil göksu bey vardu biliyonuzdur vefat etti

sagiriz diye abartili reklamlarla bize cihaz satanlar utansin.
biz safizya paralari dudukletince ayagimiz suya eriyor.
cok beklenti hayal kirikligi yaratir cihazdan.

Mehmet Akşit

Evet eklemeyi unutmuşum o kısmı ama iki türlüde de anlama sorunu oluyor işitsel nöropatide daha çok oluyor. Benim çınlama başladığından beri sol kulak tamamen işitmesini kaybetti gibi. Söylenenleri anlamıyordum çoğunlukla. Şimdi ise tek kulakla idare ediyorum ama çınlama hala var.

Pluvia

İşitme hücreleri dediğim o "tüycükler". Tıp dilinde "tüylü hücreler" diye isimlendirilir. Nebil hoca da aynı şeyi söylemiş.
Tüylü hücrelerle işitme siniri aynı şey değil. Tüylü hücreler kokleanın içinde yer alır. İşitme siniri, tüylü hücrelerden aldığı bilgiyi beyne iletir.
"Koklea normal" demek, "anatomik olarak kokleada bir bozukluk yok" demek. Yoksa "koklea normal çalışıyor" demek değil. MRI'da koklanın çalışması anlaşılamaz zaten (anlaşılsaydı işitme testine gerek kalmazdı).

Mehmet Akşit aynen tüycükler ölmüş iç kulak olduğu için ameliyat olmuyomuş sonçarem o doktordu cihaza mahkum kaldık cihazlarında dışarda anlamaya pek faydası olmuyo kulak arkası kaldı kullanmadığım onlar biraz daha iyi diyolar algılama bakımından hayırlısı artık

Mehmet hocam bişi daha sorcam sağ kulağımda arada bir nabız atar gibi bişi oluyo iğne gibi batıyo ne olabilir acaba

Post açmıştımda yazan olmadı

Üst Alt