Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sinirsel işitme kaybı zaman içinde düzelebilir mi? Nasıl bir işitme cihazı..?

Ahmettr01

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler yaşım 17,
Benim orta 2 den beri sol kulağımda sinirsel işitme kaybım var.İşitme sorunum olduğu zaman doktora falan gittik doktor zarda çizik olduğunu söylemiş babama işitme cihazı lafı da geçmiş.Bende 80-85 db arası konuşmayı alma eşiği sorunu vardı.Şuan Ben sadece kısık sesleri ve kulağıma yapılan alçak sesleri anlayamıyorum.Normal ve yüksek sesleri anlıyorum.Zamanla düzelir denilmiş ve ben 11 yaşında daha kötüydü şimdi anlayabiliyorum normal sesleri konuşmaları.Kulak arkası düşünüyorum doktora gittim işte işitme sorununu ilerletmez 6 yılda işitmen iyileşmiş kulak zarın düzelmiş dedi üniversite sona doğru vücut yapın tam oturana kadar işitmenin dahada düzeleceğini tahmin ediyorum dedi.Diğer doktorda zar falan tertemiz dedi.İşitmenin dahada kötüleşeceği boş yere konuşanların işi dedi doğru söylüyorum burada inan bana dedi.Her neyse

1-)Bende sinirsel işitme kaybı var zamanla nasıl düzelme oluyor ?[11 yaşında 70 80 di şimdi 60 da felan geziyor konuşmayı alma eşiği]Kulak zarım çizikti düzeldi diye yararı olmuş diye mi böyle dedi acaba ?

2-)Ben kulak arkası cihaz düşünüyorum sosyal olarak normal üst seviye biriyim yararı sizce ne kadar olur?[60-70 db arası işitme kaybına göre konuşma eşiği]

3-)Çevrenizde dalga geçenler oldu mu sizinle ? [psikolojim bozuldu dalga geçenler olur diye YGS im iyi geçti 400 üstü puan aldım etkilemesini istemiyorum mühendis olacağım Allah ın izniyle]

4-)İşitme cihazı kullanıyorum diye projelerde,iş yerlerinde sorun yaparlar mı bana karşı ? İşsiz kalma riskim var mı tek kulakta

Bunlar benim için çok önemli sorular cevaplayana bin bir teşekkürler ediyorum.Lütfen tek tek cevaplayın.

ilk once ygs de 400 puan ustu bu iyi birsey sizi kutlar basarilar dilerim
80 db isitme kaybindan 60 db ye dustuyse bu sinirsel kayip degildir sinirsel kayiplar duzelmez
kulak zarinda cizik eger baska bir yerde bozukluk yoksa o kadar isitme kaybi yapmaz
eger simdiye kadar cihaz kullanmadiyseniz bu 60 db kayipla bayagi zahmet cekmissinizdir neden cihaz almayi ertelediniz
birde bu 20 db gibi bir kazanoiminiz oldugundan diyorum iyi bir kbb doktoruna giderek daha dogrusu universite hastanelerinde arastiriniz belki tedaviyle duzelir kaybiniz
60 70 db isitme kaybiyle kulak ici cihazda kullanabilirsiniz psikolojik daha rahat olursunuz cunku genc yasinizda insanlarin nasil dusunecegini daha kabullenememissiniz zamanen alisirsiniz
insanlarin sizin isitme kaybinizla dalga gececegini dusunmeyin bu sorun cekeni zorluyor isterlerse dalga gecebilirler onlarin gelismemislik sorunu asil isitmenizi iyilestirerek hayatin tadini almak sizin yarariniza
genede duzelen bir isitme kaybiniz oldugundan iyi bir doktora muayene olmadan cihaz icin karar vermeyin
hersey gonlunuze gore olsun size basarilar dilerim

keçmiş olsun.bana göre bir kulak içi cihazla tamamen iyi duya bilirsin.nedenmi?çunki diğer kulağin duyuyor.şayet saçin uzayan tiptense kulak arkasi 5 yildizli premium cihazlardan birini alani tavsiye ederim

Allahın izniyle doktora tam kontrol için tekrar gidecem.Yorumlarınız için teşekkürler doktor kulak içi ve kulak arkasının yararının çok çok fazla olacağını söyledi saat 8 de sorduğumuzda diğer kulaktan çok fazla farkının olmayacağını söyledi.Cerrahi yöntem mi yoksa cihaz mı tam kontrol den sonra bakıcağız iyi günler.

Philips marka cihazın ismi geçti.2 Kulak arasında çok büyük fark olmayacağını söylemesi hoşuma gitti.Philips güzel bir marka mı =?

Yardım Edebilir misiniz ? İşitme kaybım la ilgili !

İyi günler öncelikle ;

1-] Benim orta 2 den beri işitme kaybım var.Bu işitme kaybım benim olacak çocuklarıma geçebilir mi? [Sinirsel]

Tek kulak işitme kaybım için [sol kulak] sorun yaratır diye konuşma eğitimi , kitap okuma , müzikleri tekrarlama bunların çok önemli diye biliyordum.Tek kulağımda sadece sorun var diye pek o kadar etkilemez çok önemli değil zaten düzgün konuşuyorsun dedi doktor.Şimdi söyle soracağım ;

2-]Tek kulak işitme kaybı konuşmayı etkilemez mi ? Etkiler diye biliyorum.Lütfen yardım edin 1 ve 2. soruma

Tek taraflı işitme kaybının genetik olabilir. Ama genellikle çeşitli patolojilere veya doğuştan gelen kusurlara bağlı olarak ortaya çıkar.
Bilinen yaygın nedenleri: Kabakulak ve işitsel nöropati. Ama çocuklardaki en yaygın neden: "Nedeni Bilinmeyenler".
Bazı sendromik hastalıklar da tek taraflı işitme kaybı yapabilir. Örneğin: "Waardenburg Sendromu" gibi. Eğer işitme kaybı sendroma bağlıysa, çocuğa geçebilir.

Tek taraflı işitme kaybı konuşmayı etkilemez.
Sessiz ortamlarda anlamayı da etkilemez. Ancak kalabalık ve gürültülü ortamlarda konuşmaları takip ederken zorlanabilirsiniz.
İşitme cihazı pek çok uzman tarafından önerilmez. "Cros" diye bilinen işitme cihazları, diğer yönden gelen sesleri duyurmak için kullanılabilir.

Mehmet Aksit bey, bir arkadaşım bilateral işitsel nöropati rahatsızlığı var. Bir kulağında implant var ama işitsel nöropati yani sinirsel olduğu için implanttan yeterince fayda görmüyor sesleri duyuyor ama konuşmaları anlamıyor.

Ayrıca kendisinde denge bozukluğu ve görme bozukluğu da mevcut işitmeye bağlı olarak.

Bu arkadaşım diğer kulağına çok güçlü bir işitme cihazı kullansa konuşmaları anlayabilirmi ? En önemlisi denge kaybı ve görme kaybı işitmeye bağlı olduğu için cihaz kullanırsa düzelirmi ?

Kendisi gittiği doktorlardan artık umudunu kesmis ben son bir umut size danışmakta fayda gördüm...

Bana arkadaşınızın gittiği odyoloji kliniğini, kullandığı implantı ve yapılan odyolojik test sonuçlarını yazabilirseniz, yardımcı olmaya çalışırım.

Mehmet bey, istediğiniz sonuçları arkadaş evde pc si bozuk olduğundan iş yerinde gönderecekti. Ancak az önce kendisinden aldığım bilgilere göre 2004 de Duysel'de yaptırdığı bazı test ve tetiklerde sizin adınız ve imzanız varmış.

Nette size ait e-posta adresi buldum ve arkadaşa gönderdim. Duysel'e ait e-posta adresiniz doğruysa sizinle kendisi iletişime geçsin istiyorum...

2010 yılında Duysel'den ayrıldım.
Halen Duysel'de çalışan Ebru hanım, arkadaşınıza yardımcı olabilir.
Danışmasında fayda var.

Sensorial işitme kaybının (sinirsel) tedavisi çıkacakta bizde göreceğiz. Ölme eşşeğim ölme :)

Üst Alt