Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sinus ven trombozu için engelli rapor oranı ne verilir?

Bi.yetkili

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba herkese,

sağ sigmoid ve transvers sinüste kronik ven trombozu, hiperlipidemi, Lp(a) yüksekliği, mthfr 677 mthfr 1298 heterezigotluğu, paı-1 gen polimorfizm homozigotluğu mevcuttur.
Raporumda tam olarak bu şekilde yazmaktadır.

Sağ beyin toplardamarımda uzun bir tıkanıklık vardır.
8 yıldır bu rahatsızlıkla yaşıyorum.
Herhangi bir işlev kaybına şükür uğramadım.

İlk kez engel raporuna başvuracağım.
Yüzde kaç rapor alma hakkım olabilir?

Rapora başvuru sebebine ne yazmam mantıklı olur?

Madem bu şekilde bir rahatsızlıkla yaşıyorum, sağlanan yasal haklardan faydalanmak istiyorum.

Kamu görevlisi olarak 9.yılımı çalışıyorum.

Ötv indirimi ortapedik bir engelim olmadığı için alamam sanırım? Ki ben alabileceğimi sanıyordum, amacım da buydu, yıkımı ağır oldu içimde.

Erken emeklilik için zaten en az 15 yıl çalışma şartı var henüz 9.yılımdayım, bundan da faydalanamam?

Vergi indirimi ve diğer sosyal haklar olarak mı belirtmem lazım kurula?

Hastaneye kişisel başvuru mu yapmam lazım yoksa vergi dairesine mi ilk olarak başvurmam lazım?

Kafam çok karışık, inanın forumunalt üst ettim ama anlayabildiğimle bu kadar olabildi.

Zamanınız ve bilginiz varsa yardımlarınızı rica ediyorum.

Teşekkür ederim

Geçmiş olsun eğer, emeklilik için rapor almak istiyorsanız sizi, kurumun göndermesi gerekiyor; başvuru yapacağınız rapor şahsi olur bu durumda ancak engellilere yönelik haklardan yararlanırsınız.

Yok zaten erken emeklilik için henüz 15 yılımı tamamlamadım, bu sadece ülkede güç yetmeyen araba fiyatları yüzünde ötv indirdimli bir araç sahibi olabilmek için

Ya ben olayı hiç anlamamışım, kaç gündür okuyorum, 8 yıldan sonra birden haklarım aklıma gelince böyle oluyor sanırım, aslında ötvsiz araç için başvuru yapacaktım ama ortopedik bir engelim olmadığı için alacağım engel raporu ile ötvsiz araç alamazmışım.
Şimdi ben kurula girerken ne talep edeceğim?
Sosyal haklar için mi, vergi indirimi için mi?
Misal erken emeklilik için kurumun sevk etmesi lazım demişsiniz, henüz 10. Yılımdayım, kamu görevlisi olarak çalışıyorum, en erken zaten 15 yılda emeklilik hakkı veriyorlar, bu yüzden bu şekilde bir sevk ile kurula gitmem de şuan için anlamsız olacaktır?

Üst Alt