Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sinyal kolunu sağa geçirmek özel tertibattan sayılır mı? Ruhsata işlenmeli mi?

hsynner

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
sinyal kolunu sağa geçirmek özel tertibattan sayılır mı?Yani ruhsata işlenmeli mi?

Benim Bi Tanıdığım Vardı Aynı O Şekilde Yaptırdı Fransadan Araç Getirdi

@=-Mask-

yurtdışına gerer yokta burda da yapılıyo da işte ruhsata yazılmasa muayene de sıkıntı olur mu ondan sordum.

Onu Yaptırınca Zaten Muayeneye Girmen Lazım Ruhsata İşletmen Şart. Sen Aracı Yeni mi Aldın

-Mask-

yok almadım il sağlığa bırakmadım daha uzman raporunu bugün kodlara bakarken farkettim.sol kolumu kullanamıyorum büyük ihtimal sinyal kolunu sağda isticek kurul ondan sordum

Raporunla Birlikte Makina Mühendisine Gideceksin Mühendis Projesini Çizecek Montajı Yapılacak Araç Kontrol Merkezine Gideceksin Ordan Seni TÜV e Yönlendirecekler Muayeneden Sonra Sana Verilen Raporla Ruhsat Çıkaracaksın.

Maliye Mühendisin Verdiği Tertibat Raporunu İsteyecek Vergiden Muaf Olabilmesi İçin. Ayrıca Ruhsatına İşletmezsen Engelli Aracı Vasfı Almaz Normal Araç Olarak Kullanırsın. MTV yide Ödersin İllaki Ruhsata İşletmen Gerekecek.

-Mask-

engelli aracı olarak geçip geçmemesi pek önemli deil benim için babamın arabsı otomatik vites ehliyet alıp arada onun aracını kullanmak için sordum.daha okul bitmedi araba almak gibi bir düşüncem yok zaten

ehliyeti olan biri ötv'siz nasil araç alır?

b engelli ehliyetim var yüzde 46 ortopedik engelliyim (sol kol)Geçen de il sağlik müdürlüğünden sürücü olur özel donanimli araç kullanir raporunu kısıtlama kodlarıyla birlikte aldım ve ehliyetim geldi.

Benim bu durumda ötv indirimli araç almam için ne gibi yol izlemem gerekir?

hsynner

Ruhsatında kayıtlı özel donanım olmayan aracı maalesef kullanamazsın.

"özel donanımlı araç kullanmalıdır" ibareli, oran bulunan ve sol elde kısıtlılık olduğu tanı olarak belirtilen Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den alınmış engelli sağlık kurulu raporu aldığınızda, kısıtlama kodlu ehliyetle birlikte araç alımında vergi avantajından yararlanabilirsiniz.

Üst Alt