@
Crimean
bahsettin yasa engelli kendi adina araç alır donanım taktırı bunuda işletir 3 cü dereceye kadar olan ailesi kullanır bu bnm bassetiğim konuyla alakası yok
Allahım yanarım yanarım halada anlatamadıma yanarım bu attın yasayı biliyorum bu sadece engelli araci akrabalari kullanması için cikarılan yönetmelik
işde bak son düzenleme ile normal bir vatandaş aracıma ek donanım takdım diyip tse gider der ki bu aracı normal kişilerin kullanımına uygun dur yazısı alır aparat takıldık dan sonra burada mevzu tse den 2 belge alacaz birinceisi bu aracı bu aparatla engelli kullana bilir diğer belge bu aracı engelli olmayanlarda kullana bilir bu iki belgeyi ruhsata işletip yasal olarak da ortadan sınırı olmayan kısıtı yani çoğu engellinin yanlış bildiğine eminim çoğu şeyi
ya arkadaş adam arabasına çubuk taktırıyor kaplama yaptırıyor tüp taktırıyor modifie edior gidiyor işletiyor ruhsata yani
1 üzerime tescilli vergisini veya ötv sini ödeyerek veya 2 ci el kullanmıyacağım 2 ci el bir araç aldım otomatik vites
2 hiç bir engelli üzerine tescil ettiridiği araci bu engelli aracıdır kullanmak zorundadır diye bir şart yok
3 ben engelliyim rapor var gidip projeyi cizdiridm aparati taktırdım tse den belgeyi aldım ama yine ruhsata işletmedim
4 aracın satışını verdim başkasına engelli olmayan birine almış olduğum 2 adet tse belgeleri aparat belgelerini bu şahıs aracın ruhsatını cikarirken ruhsata işletir polis işlemek zorunda yasal olarak buna karşı bir yönetmelik yok
5 ruhsata işlenir araç yasal olarak trafiğe çıkar
6 engelli olamyan kişinin üzerindedir araç ve ruhsata işlenmişdir yapılan donanım
7 engelli şahıs eğliyetinde olan kodlar araçdaki donanım birbirini tutar ve bu yüzden kullanma hakkına sahip olur
8 polis trafikde çevirdi eğliyet dedi sen engellisin dedi ruhsata bakar aparat ruhsat ta işlenmiş der geçer
yasayı didik didik ettim yani kısıt yok inş sonunda anlata bilmişimdir yoksam birdaha yazmıcam