Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sıradan memur kadrosu ile işe girip sonra engelli raporumu sunabilir miyim?

vuslatsevdası

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim Şehitlik yasası gereği sınavsız kura usulü ile 1 istihdam hakkım bulunuyor.lakin bir kaç hususta bazı çekincelerim var ilgili arkadaşlar çok acil lütfen yanıtlarsanız sevinirim..

1-Atanmam durumunda ilgili kurum benden evraklar isterken erken emeklilik için var olan %40 süreklidir çalışabilir raporumuda versem erken emeklilik hakkım doğarmı?

2-Yeni rapor isterlermi? (Süreklidir ibareli)

2-Daha da kötüsü bana sen engelisin normal kadrodan memur olamazsın diyebilirlermi? bi sorun çıkarmı?

1.sorunun cevabı:raporu verirseniz,en emeklilik hakkından yararlanabilirsiniz.
2.sorunun cevabı: elinizdeki rapora ve kurumun tutumuna bağlı.isteyeyebilirler de,istemeyebilirler de.
3.sorunun cevabı:engellilerde normal kadrolara atanabilir.sorun çıkmaz.

Şehitlik hakkındaki yasayı bilmiyorum. Ama anlattığına bakarsam sen engellisin seni memur kadrosuna alamam diyemez bu büyük bir terbiyesizliktir. Fakat memur olarakda almamaya hakları var sözleşmeli olarak alabilirler ama buda snin işine yaramaz bu üçüncü soruna itabendir. Gelenim diğer sorulara.
1-yüzde kırk üstünde yada kırk olan bir raporun var ise bunu özel sektörde çalışsan bile şirkete verip şirket seni erken emekliliğini sağlıyor. Sgk emeklilik belgesini şirkete şirket ise sana teslim ediyor. O süreçte istersen 18 yıl prim ödeyerek emekli olursun...
2-şirketler senin elindeki sürekli rapora rağmen yeni bir rapor düzenlemesi istemez. Fakat kamu şirketler rahatsızın göz önüne alarak düzenme ihtimalinden şüpe ederek ve rapor süresinin eski olmasına dayanarak sizden yeni bir rapor talep edebilirler. Geçici süre olsaydı raporunuz o süre dolmadan cumhurbaşkanı istese bile yeni rapor talep edemez o sürenin dolması beklenir...

peki turkuaz06 kardeş raporumu memuriyet başlangıcında içeri vermem istememin sebebi dedim buna göre belki ilerde yeni rapor istemezler çünkü baştan raporu verdim diye..ama madem yine yenileme istiyecekler ozaman yinede sorun çıkmaması açısından sağlık ocağıdan şimdilik normal sağlık raporu içeri versem zaten 2008 sonrası memur olacağım için 15 değil 18 yılda emekli olabiliyorum.18 yıl zamanı geldiğinde şuanki raporumu erken emeklilik için ibraz etsem oluyormu yine? ( hani 18 sene sonra kurum bana madem engeli raporun vardı niye normal sağlıklı girdin memurluğa.. raporu erken emekliliği için kabul görmüyoruz diyebilirlermi ? )

Raporunuzu bastan sunmaniz sizin için her halükarda karda olacaktır. Şöyleki engelli iken sağlam raporu verirseniz yanlis beyanda bulunmaktan dolayı ceza verebilirler. En güzeli engelli raporunuzu verin kurum kabul etmezse onların bileceği şey sizi tekrar rapor almaniz için saglik kurumuna gönderirler. Engellilerin tüm haklarından yararlanirsiniz.

hatti işte diyorum raporum süreklidir çalışabilir olmasına rağmen vergi indiriminde ve emeklilikte yine yenileme isterlerse ki forumdan yazılanlardan bazılarından istenmişde. ozaman hiç gerek yok hiç değilse kurumda normal engeli olmuyan çalışanlar gibi aynı statüde olurum. normal rapor versemde dış görünürde engelim yok çokşükür her işi yaparım inşaatlarda bile çalıştım farketmezler. benimkisi iç hastalık ceza falanda veremeleri mantıksız ihtimal vermiyorum.. işte bilemiyorum ne yapacağımım şaşırmış durumdayım..

Üst Alt