Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sıradan memurlar ÖMSS ile özürlü kadrosunda memur olabilirler mi?

deneme12345

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
Tip1 im Yüzde 40 özür raporum ve vergi indirimim var ama özür kadrosunda olmadan memur olarak çalışıyorum.
Ömss sınavına girdim , ömss ile özürlü kadrosuna geçebilir miyim ?
Tahmin edebileceğiniz üzere özür kadrosunda olmadığından çok zorluk çekiyorum ömss ile tercih yapabilir miyim ?
Teşekkürler...

Rapor vererek özürlü kadrosuna geçemiyor musunuz ?

Bunun haricinde, muvaffakat alabilirseniz geçiş yapabilirsiniz. Üst kadro memurluk kazanırsanız muvaffakat sorun olmaz ancak eşdeğer kadrolarda muvaffakat kurumunuzun takdiridir.

Rapor verdim hatta vergi indirimi de verdim..Özür kadrosuna geçemiyorum...
Kpss ye girdiğim zaman ömss falan yoktu bu yüzden hakkım olması gerekiyor mantıken
bakınca yada kurumumun beni özür kadrosuna dahil etmesi gerekiyor...
Sadece vergi indirimi alıyorum anladığım kadarıyla negatif ayrımcılığa uğruyorum bu durumda..
Ama bi kaç kişiye sormuştum zamanında memur olarak çalışanların ömss ile özür kadrosuna geçmesi için muvaffakat zorunlu değil demişlerdi.
Daha üst kadro olamıyacağını biliyorum bu yüzden muvaffakat kısmı çok önemli benim için.Ben sadece özür kadrosunda çalışmak istiyorum..
Siz emin misiniz ömss için muvaffakatın zorunlu olduğundan ?

Yüzde yüz emin değilim ancak özürlü memur kadrosu ayrı bir kadro değildir ve memur kanununda ayrı bir kadro olarak geçmez. Sadece memur kadrolarının belli bir kısmı kadar özürlü memur çalıştırma zorunluluğu var.

Bu sebepten geçiş için muvaffakiyet gerekeceğini düşünüyorum. Neticede memurken tekrar atanınca muvaffakiyet lazım. Kurumunuz izin verirse gidebilirsiniz diye düşünüyorum eğer aynı değerde bir kadro kazanırsanız.

Tabii bu benim düşüncem. Kesin bilen arkadaşlar varsa onlar söylesinler.

Bir de devlet personel başkanlığına ( dpb ) veya bimer e sorarak da cevap alınabilir.

deneme12345 şuan memursun ve gözün doymaz bir şekilde tercih yapacan ve bir arkadaşın önüne geçmiş olacan sence doğrumu yaptığın kpss olduğu zaman girmişsin memur olmuşsun ömss derdine düşmüşsün bence aç gözlülük yapma başka arkadaşın memur olmasını engelleme bulunduğun ilde memnun değilsen becayiş yaparak il değiştirme yapabilirsin .

Arkadaşım benim alanımdan mısın değilsin atama beklediğine göre..
Ben size hangi bölüm mezunu olduğum bilgisini de vermem gerekmiyor ama benim bulunduğum bölümde zaten kadrolar dolamıyor yeterince..
Aç gözlülük vs. diyeceğine önce konuyu okusun biliyorsa yorum yapsın bilmiyorsa yorum yapmasın ki forum bütünlüğünü bozmasın..
@camlica teşekkürler...
Bilgisi olan arkadaş varsa bilgilendirirse çok teşekkür ederim şimdiden...

ne alaka şuan memur değilmisin nedir sıkıntın sen belirtmemişsin ki derdini tam olarak sınava girdim vs vs demişsin forum bütünlüğü niye bozuluyor ki arkadaşım yanlış düşünüyorsun diyebilirsin

Derdimi tam belirttim işte bir insan önyargılı okuyunca böyle cevaplar verebiliyor..
Sen anlamamışsın bir daha yazayım sorum şudur..
Yorumunu değil soruya cevabını beklerim çünkü bn kimseyle polemiğe girmem sadece mevcut yönetmelik,bilgi ve kanuna göre konuşurum..
Normal bir memur ömss ile atandığı zaman muvaffakat alması zorunlu mudur ?

vergi indirimi maaş bordronda görünüyorsa zaten engelli haklarından faydalanıyorsundur bu demek oluyorki maaşın engelli hesaplamasına ve vergilerden muaffiyetin yapılıyor kadronu personel işlerine sor bakalım hangi kadrodasın onu öğren önce derim normal memurun vergi muafiyetinden faydalanıp maaşına yansıması olmaz eğer kadron engelli kadrosuna geçtiyse ki dp ye o şekilde bildirir kurum engelli kadrosundaysan raporunda yazan hangi alanlarda nasıl çalıştırılır ibaresini dikkate alara hakkını arayabilir amirlerine bildirebilirsin seni yasal olarak rahatsızlığını artırıcı ve yorucu hiç bir işte çalıştıramazlar...

deneme12345;
kardeş memursan memursun vergi indirimin vardır zaten bordronda gözüküyordur ondan dolayı için rahat olsun.

Çok değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.
Özür raporum ve vergi indirimim memuriyet geçmeden çok önce hatta memuriyetten önce 2.5 yıl ssklı çalıştım ondan bile önce ikiside.
Yani bu durumda doğuştan özürlü sayılıyorum o zaman değil mi ?
Ve bu kapsamda sanırım emeklilik hakkım 15 yıl hizmet süresinde doluyor.Ve ömss ile girmem ile kpss ile girmem arasında hak kaybım olmuyor bu durumda
Ömss ile kpss girilen kadrolar aynı kanun maddesine tabii ise zaten bu durumda muvafakkat esasına dayalı olur zaten.
Bu durumda herhalde iyi niyet kapsamında tercih yapmam ilk atamada gibi..

Yok ben başta farklı iki kadro olduğunu sanmıştım olmadığını anladım.doğuştan özürlü ve sonradan özürlü olmak üzere iki farklı özür türü olduğunu anlayınca zaten olayın tamamen sorduğum sorunun cevabının tamamen muafakat dayandığını belirtmek istedim..
Tayin vs. bişi istesem yeri burası değil zaten ki istemiyorumda..
Sadece ben özürlü memurluk diğerinden daha fazla avantajı olur gibi geldi ama verilen bilgilere göre aynı şey olduğunu gördüm...
Konu ve ömss benim için bitmiştir..
Benzer sorusu olan bir arkadaşa örnek teşkil etmesini dilerim...

SEN ÖZÜRLÜ KADROSUNU NE SANIYORSUN :) milletin yan gelip yattığı hiç bi iş yapmadığı kadromu sanıyorsun yanlış anlama merak ettim sadece.Vergi indirimi almışsan Erken emeklilik hakkıda kazanmışsın demektir YANİ ŞUAN ZATEN ÖZÜRLÜ KADROSUNDASIN özürlü sınavıyla atanmana gerek yok.

Üst Alt