Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sirkadiyen uyku bozukluğunda engel oranı ne verilmektedir?

sekendiz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

İstanbul'da bir devlet hastanesinde sağlık kurulu engel oranı için işitme kaybımdan %26, Hepatit-B ve Karaciğer Büyümesinden dolayı %15 oran aldım. Yaklaşık 7 yıldır vardiyalı olarak çalıştığım için "Sirkadiyen Uyku-Uyanıklık Ritm Bozuklukları" alanında oran almak için en son Nöroloji'ye gittim bizde Uyku Laboratuvarı olmadığı için seni değerlendiremiyorum, istersen itiraz edebilirsin deyip 0 puan verip kaşe ve imzayı bastı.Balthazar formülüne göre %37.1 çıktığı için evrak teslime durumu bildirdim ve kurul dosyamın heyete girmeden kapatılması için dilekçe yazdım.

Sirkadiyen ritim uyku bozukluğu konusunda engel oranı almam için ne yapmam gerekiyor? Ritim bozukluğu için hangi test ve tetkikler isteniyor? SGK anlaşmalı Özel Hastaneden Sirkadiyen Ritm bozukluğu raporu alsam bunu hangi bölüme onaylatıp, engel oranı alabilirim? Uyku apnesi veya diğer uyku sınıfında rahatsızlığım yok.

Uyku Bozuklukları-Uluslarası Uyku Bozuklukları Sınıflaması

4. Sirkadiyenuyku-uyanıklık ritm bozuklukları (Geçikmiş uyku fazı sendromu, erken uyku fazısendromu, düzensiz uyku-uyanıklık ritmi, serbest ritm bozukluğu, jet-lag,vardiyalı çalışmaya bağlı ritm bozukluğu) %10

Merhaba Arkadaşlar,

[FONT=sans-serif]"Sirkadiyen Uyku-Uyanıklık Ritm Bozuklukları" alanında oran almak için Nöroloji'ye gittim bizde Uyku Laboratuvarı olmadığı için seni değerlendiremiyorum, istersen itiraz edebilirsin deyip 0 puan verdi. [/FONT][FONT=sans-serif]Sirkadiyen ritim uyku bozukluğu konusunda engel oranı almam için ne yapmam gerekiyor?[/FONT]

sekendiz kardeş ilk önce yapacağın iş uyku labaratuarı olan bir devlet hastanesinden veya özelden psg çekimi yaptırmak, özel bu test için çok para ister, devlet hastaneleri en az 3 yıl sonraya randevu verir ,sen bu testi yaptırmadan nöroloji dr unun sana nasıl oran vermesini bekliyorsun,biz daha şu seviyeye çıkamadık, dr bey dr hanım bende uykuda bozukluk var ,öylemii al sana %40 oran bunu bekleme önce bir şekilde psg yaptır sonra yeniden,başka bir hastaneye rapor için müracat et

Üst Alt