Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şirket ismi değişecek, bu arada vergi indirimi için başvurayım mı..?

nesli06

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba öncelikle, ben bir kamu kuruluşunda özel şirket bünyesinde ssk'lı olarak çalışıyorum. Kronik romatizmal hastalığım ve kalça ekleminde avasküler nekroz hastalığı için ilk kez rapor için başvurucam ve sonrasında vergi indiriminden yararlanmak istiyorum. Tabi gerekli oranda rapor alabilirsem, alabileceğimi de düşünüyorum.
Ancak özel şirkete bağlı çalıştığım için her yıl sözleşmemiz yeniliyor ve şirket değişikliği oluyor bu senede şirket değişti ve yaklaşık iki ay sonra yeni şirket gelecek
Sanırım okuduğum forumdaki bilgilere göre işkura giderek sevk ettiği hastaneden rapor için başvurcam ama işyerinde belge isteniyormuş. ben yeni gelecek şirketi mi beklemeliyim yoksa zaman kaybetmemek için şu anki şirketten mi başvuru yapmalıyım?
şu anda çalıştığım şirket gidince başka bir şehirde merkezi tamamen bağlantımız kopuyor eski şirketle.

İşkurun sitesindede olan memur alımı sınavlardan da yararlanmak istiyorum memur olabilmek için. Nasıl bir yol izlemeliyim?

şimdiden teşekkür ederim bilgi verenlere...

Şu anda çalıştığın yerden bir işyeri yazısı alıp başvurabilirsin.Yok yeni şirketi bekleyim dersen bir kaç aylık vergi indirimi alamazsın. (buda %40 rapora göre en fazla 100 Tl) olur.Direkt kendin başvurup defterdarlık tarafından sevk alırsan rapor için ücret ödeyeceksiniz.

İşkurun ilanlarına başvurmak istiyorsan bir an önce rapor için işkurdan sevk alıp hastaneye rapor için başvurmalısın. İşkurun sevkleri sayesinde ücretsiz rapor alabilirsin.Bu raporu şuanda çalışmış olduğun işyerinin bağlı bulunduğu defterdarlığa verirsen yeni tarihli olduğu için kabul edeceklerdir.Fakat engel oranı vergi indirimi için ıstedıgın gıbı cıkmayabilir.

Memur olabilmek için işkurun veya devlet dairelerinin kendi sitelerinde duyurduğu duyuruları takip ederek sınavlara katılabilirsin.Tabi bunun için en az %40 rapor şart.Ayrıca eğitim durumunun da en az lise dengi olması avantajına olacaktır.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için zaten öncelikle rapor almak için başvurcam vergi indirimim sonraki durum yeni şirkete bildirsemde olur sorun değil alacağım katkı ücreti.Önemli olan rapor işlemlerini halledebilmek.Şirketimden bu şirkette çalışıyodur diye bir yazı almam rapor içindemi gerekli bu noktada takılıyorum çünkü işlem başlatırsam eski şirketle bağlantım kesilcek raporu şirkete gönderme durumu falan olursa ulaşamam eski şirkete.Ayrıca memurluk başvurularınıda takip ediyorum dediğiniz gibi lise düzeyi daha çok tercih ediliyor bunuda anlamakta güçlük çekiyorum doğrusu:) lisans öğrenimime açıktan devam ediyor olmama rağmen dondurucam bu yüzden.

Allah yardımcın olsun vergi indirimide engellierin hakkı budanıyor umarım gerekli oranda rapor alırsın

Deniycem şansımı bilmiyorum umarım alabilirim.Ben 8 yıldır bu romatizma hastalığıyla mücadele ettim genç yaşta olanını bilenler bilir çok zorlar insanı işe nerdeyse sürenerek gittiğim zamanlarda oldu ama sabrettim, ozman bu rapor durumlarını falan düşünmemiştim idare ediyordum birşekilde tabi.Yaklaşık bir senedir hastalığıma ve ilaçlara bağlı birde kalça kemiğinde ortopedik sorun çıkınca artık malasef sağlıklı bir insan gibi değilim yürümekte zorlanmaya başladım.Zaten roporu vericek doktorlar artık filmlerimi testlerimi görücekler içaçıcı değil durum.Zaten topallıyorum artık resmen buna rağmen vermiyolarsa ne denilebilir!!!

Arkadaşım su an engelli kadrosundamı çalışıyorsun eğer öyleyse rapor oranın %kaç ?

Hayır çalışmıyorum ilk defa rapor alıcam.

Hiç riske girmeye değmez. İşyerin yeni ismiyle belli olsun, ondan sonra sakatlık indirimi için defterdarlığa başvur. Hatta, yerinde olsam rapor da almam o zamana kadar. Zira defterdarlık "ille de benim sevkimle hastaneye gitmeli ve rapor almalısın" diye tutturabilir...
Bekleyin, ve her şey yerine oturduğunda sakatlık indirimi için defterdarlığa başvurun; sizi hastaneye sevk etsinler...
Ek bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/cal...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Teşekkür ederim Bülent Bey söylediğiniz gibi yapacağım sanırım.

Üst Alt