Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şirketin merkezi başka ilde. Vergi indirimi için nereye başvuracağım?

bymoruk

Üye
Konular
50
Reaksiyonlar
0
ben %74 engelliyim 21 martta bir çagrı merkezinde işe başladım net 650 tl maaş +asgari gecim indirimi ile 735 tl ile işe başladım ..
1 vergi indirimi alırsam maaşım yükselirmi
2 çalıştıgım şirketin merkezi eskişehir ben bolu dayım
3 boludanmı eskişehirdeki deftardarlığa başvurmam gerekiyor
4 evde çalışıyorum

1.Vergi ind.hakkı kazanır isen (2.derece) maaşına 50 tl artış yapar..
2.Vergi ind. için Eskişehir'e gelmen gerekli ve raporunu da Eskişehir'den almalısın ve vergi ind.müracaatını yapmalısın..

50 tl civarı maaşına eklenir. Zaten şirken seni engelli statüsünde değerlendirirse yanlış bilmiyorsam sigorta priminde düşük oluyor heralde. İlker abi raporu bolu devlet hastanesinden almışsa olmuyor mu?

Olmaz Vergi ind.müracaat ettiği ilden alması gerekli yoksa maliye kabul etmez...
Başka bir seçenek şu olabilir Bolu da Maliyeye evraklarını teslim eder resmi kanaldan Eskişehir'e yollar ise olabilir ama bunu Maliyeye sorması gerekli

Yok yok, Bolu'da başvuru yapacaksınız. Eğer Bolu'dakiler "biz bilmeyiz" derse, 444 0 189 numaralı gelirler idaresi'Ne başlı vergi iletişim merkezi'ni arayıp konuyu iletin. Onlar Bolu'daki yetkililerle iletişime geçip ne yapılması gerektiğini söylerler...

Buna dair gelirler idaresi'nin bir yazısı vardı, ama bulamadım şimdi.

Peki ben afyon da memurum, sağlık rapoorum ise konya devlet hastanesine ait. vergi indirimi için afyon vergi dairesine başvuru yaptım

Demek ki oluyor o zaman arkadaşınızda Bolu dan vergi ind. için müracaatta bulunsun...

Evet oluyor. 2 ayda da cevap geldi. 2. dilim vergi indiriminden faydalanıyorum. Ayrıca Raporu aldığı ildeki vergi dairesine başvurulması mantıksız. Bide 2 ay cevap bekliyecek ve o 2 aylık farkı almak için bolu ya gidip duracak mıyız. Çalıştığın ildeki vergi dairesine indirim için başvuru yapabilirsin.

sigortası hangi ilde gözüküyorsa o ilin gelirler idaresine başvurması gerekiyor

Özel sektörde çalışırken firmanın merkezi istanbulda idi ben başka ilde ben bulunduğum ilden aldım.Önemli olan Maliyedeki memurun bilinçli olması.Ben alırken Birisi olmaz dedi başka bir memur olurmu öyle şey vatandaşa kolaylık göstermemiz lazım diyerek beni istediğim hastahaneye gönderdi

Üst Alt