Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şırnak'ta askerim. Ayağımda platin, vida ve kısalık var. Ne yapabilirim?

Dorukkkk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar selamlar.

Ben Şırnak'ta askerlik yapıyorum, Ankara Gata'ya sevk edildim. Romatizmam var ve sol ayağımda 6-7 cm lik platin ve 5 tane de vida var. Dün edindiğim bilgiye göre bacak uzunluğu 2.3 cm diğer bacağıma göre kısaymış. Şırnak'ta Cudi ve Gabar dağının ortasındayım, rakımda biraz yüksek olduğundan ayağım inanılmaz derecede ağrıyor.
Şimdi benim sormak istediğim ve yardım istediğim konu ise, bu sağlık sorunları askerlikten muaf eder mi? Etmez ise ben en kötü rakım olarak aşağıya inmek istiyorum. Çünkü Cizre'de hava biraz daha ılımlı. Muaf olup olmamak çok önemli değil fakat yer değişikliği benim için çok önemli. Muaf olamazsam eğer nasıl yer değişikliği yapabilirim? Bilen varsa beni aydınlatırsa çok sevinirim, şafağım 120 çok zamanım var daha. Aramızda ortopedi doktoru varise raporlarımı özelden gönderebilirim.

Askere gitmeden önce neden halletmedin diyenleriniz olacaktır belki onuda açıklim; Askerlik muaynesinde ameliyat raporuma bakıldı ve eğitim ve spordan muaf olursun sorun olmaz dendi. Çanakkale'de acemiliğimi yaparken eğitimden ve spordan muaftım, askerliktende muaf olmam gerektiği söylendi fakat burada geçireceğim zaman o evrakların çıkmasına yetmez dendi diye usta birliğinde halledersin dendi. Usta birliğim Şırnak oldu ve Şırnak devlet hastanesi platinden muaf edemeyiz dedi ve Ankaraya sevk etti. Bu kısacık yazıda ki süreç 2 ayımı aldı varsın gerisini siz düşünün.

Not: 7 şubat Gata'da mr çekileceğim. O zamana kadar vaktim olduğundan bilgi edinmek istedim.
Not2: Nöbetten yırtmaya çalışıyorsun falan diyenler olabilir. Zaten nöbet tutmuyorum. Ağrım var ya tedavi ya da çözüm arıyorum.

Rapor Detay Bilgisi
Sağ alt ekstremite sola göre 2.3 cm daha kısadır.
Rapor Detay Bilgisi
Eklem mesafesi arka kesiminde büyüğü 7 mm çaplı 2 adet serbest kemik cisim süperpozedir. Eklem mesafesi, eklem yüzeyleri doğaldır.
Rapor Detay Bilgisi
Sol proksimal metafizde medial kortekste plak vida tespit materyali izlenmektedir. Eklem mesafesi arka kesiminde büyüğü 7 mm çaplı 2 adet serbest kemik cisim süperpozedir.
Rapor Detay Bilgisi
Sol iliak kemik kanatta kemik defekti izlenmektedir
a47c4d1d49dccbf2f1e67eaa68678bcc.jpeg

ea6761694b968e914a8c80e54524de38.jpeg

Merhaba Askere alınmanız zaten büyük bir hata olmuş. Alay Komutanı ile görüşerek durumunuzu belirtin ve ağrılarınızın katlanılmaz olduğunu Gataya sevkinizin biran önce yapılması hususunda durum arz edin. Aksi halde beklemekten başka bir seçeneğiniz olmayacak.
Acil şifalar dilerim.

O zaman bekleyeceksiniz. Zaten alımınız yanlış. Muafiyet verecekler size ancak askeriyede işler çok geç yürütülüyor. Ağrılarınızı hafifletmek için doktorlarla görüşmenizi tavsiye ederim.

Umarım muafiyet olur çok ümidim yok ama beklemedeyim... Peki bu kısalık ile engelli raporu vs çıkartabiliyor muyum? Biliyor musunuz?

"Nasılsa bilmem kaç ay geçmiş" denerek muafiyet verilmeyebilir. Böyle olursa, ortopedi doktorundan yer değişikliği konusunda görüş istemeyi dene. O yazıyı birlik komutanına verip yer değişikliği isteyebilirsin

Böyle bir yazı var değil mi? Bir kaç facebook grubunda doktor buldum ve sordum böyle bir yazı yok dedi o sebepten çok kafam karıştı.

Dorukkkk

Böyle br yazı yok. Ama bunun bir önemi de yok. Birlik komutanının yapabileceği bir değişiklik için onu ikna edecek bir yazı istiyoruz. Bence bu prosedür sorunsuzca işleyecektir. Yeter ki birileri gıcıklık yapmasın

Anladım teşekkür ederim, peki sizce bu raporlara göre muaf olma ihtimalim düşük mü? ve forumda araştırdığım kadarı ile kısalık ile engellik raporu alanlar varmış, benim bu raporlarla öyle bir rapor alma ihtimalim var mı acaba? yardımınız için teşekkür ederim.

OturanBoğa

Anladım teşekkür ederim, bu raporları ya da askerliğe elverişli değildir raporunu özel hastaneler veriyor mu acaba?

Askerlik için ne olur sizce? (ortopedi)

Arkadaşlar selem, 3 aydır ankaradayım çürük müyüm değil miyim onu öğrenmek için uğraşıyoruz en sonunda tomografi sonuçlarım çıktı.

Diz eklemini oluşturan kemiklerde osteofitik sivrileşmeler izlendi.

Diz eklem mesafesi normaldir.

Sol tibia proksimal metafizinde plak-vida materyallerine ait görünüm izlendi.

Sol tibia medial platosu posteriorunda striktür bozukluğu ve komşuluğunda birkaç adet milimetrik kemik fragman izlenmektedir.

Sol tibia lateral platosunda düzensizlikler izlenmiştir.

94317948_3417081681654767_8988978530297577472_o.jpg

Doktor tomografiden önce muhtemelen çürük alacaksın dedi ama bu raporlardan pek bir şey anlamıyorum. Sizce bu rapora göre ne olur?

Dorukkkk

Askerliğin bitmesine zaten çok az kaldı. Bence hastaneden sonra bir de ev istirahati verirler ve askerlik öylece biter. 1-2 ay kalmışken bitime çürük alıp bunu gelecek hayatına katma derim. İş bulmak konusunda olumsuz etkileri olduğunu sık sık yazıyor arkadaşlarımız... Tabii çok bunalıyorsan diyecek sözüm yok. Umarım istediğin olur.

@OturanBoğa

Aslında evet askerliğimin bitmesine az kaldı ama bazı olumsuz etkenler var...

Acaba bu son çıkan rapora göre, çürük alma ihtimalim var mı onu merak ediyorum şuanda. Heyette ki doktor bu rapor çekilmeden önce muhtemelen çürüksün dedi ama henüz bu raporu göremediği için sizlere sormak istedim.

bu sistemden anlayan varsa yardımını bekliyorum, teşekkürler.

Üst Alt