Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sırtı ve ayaklıkları joystick üzerinden kumanda edilebilen akülü t. sandalye önerisi?

merdüm

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.
Akülü tekerlekli sandalye almak istiyorum. Yatırılabilir sırtlık ve ayaklıkları joystick üzerinden kumanda edilebilir olması öncelikli şartım. Yorulduğumda ayaklarımı uzatmak istediğimde bacaklarımı düz bir şekilde uzatabileyim. Sırtlık da aynı şekilde kumanda edilebilir olsun. Kaliteli iyi bir marka ve model önerileriniz var mı?

Otto Bock B serisinden herhangi biri (B400, B500, B600) olabilir... istediğiniz ek fonksiyonlardan bazıları Türkiye'de de bulunuyor, bulunmasa bile buradaki Otto Bock bayii isteğinize uygun olarak Almanya'dan sipariş verip getirtebiliyor...

şöyle bir durum var, B serisinin temel şasisi ek fonksiyonlar için gereken mekanizmaların montajına ön uyumlu ve esnek olarak üretiliyor, yani normalde sabit olarak orada sırtın yatırılıp/kaldırılması için ya da hareketli ayaklıklar için gereken motorlu mekanizma yok... ancak siz opsiyonel olarak sırtı yatıran/kaldıran sistem isteyince bunu ekliyorlar... ayaklıkları hareket ettiren motorlu mekanizma ayaklıkların üzerinde entegre olarak bulunuyor, yani B serisinin şasisiyle bir ilgileri yok, ama onu joystikle yönetebilmeniz için özel bir model elektronik beyin ve ayaklık yönetme tuşlarının da bulunduğu özel bir joystik takmaları gerekiyor...

sadece bunlar da değil, örneğin hızı arttırmak isterseniz ya da gece gezintileri için ön/arka far/sinyal paketi de ekliyorlar... bu arada Otto Bock dememin sebebi onların reklamını yapmak için değil, Türkiye piyasasına daha iyi girdikleri için... ben 2 yıldır Aralık ayının ilk haftası yapılan Engelsiz Yaşam Fuarı'na gittim, orada bütün standları, ürünleri, yenilikleri inceledim, orada özellikle akülü sandalye konusunda en yüksek ziyaretçi trafiği Otto Bock standında gördüm...

elbette fuarda Meyra, Sunrise Quickie gibi başka yabancı markalar da vardı ama onlar bir distribütör/ithalatçı aracılığıyla gelen firmalardı, oysa Otto Bock daha kurumsal bir görüntü sergiliyordu...

umarım isteklerine ve bütçene uygun bir sandalye bulursun...

--------------------

aşağıya B400'ün bol ek fonsiyonla donatılmış bir versiyonunun videosunu ekledim... benim sandalyem de B400 ama bunun yanında yolunmuş tavuk gibi görünüyor :D

Merhaba arkadaşım.bende çok temiz bir araç var.istersen internette araştır.kalite güç sağlamlık hepsi mevcut.çok temiz bi araç evden dışarı hiç çıkarmadım çünkü dışarıda meyra optimus 2 kullanıyorum.eğer düşünürsen görüşebiliriz.araç QUİCKİE JİVE M marka.almanyadan geldi hiç kullanılmadı desem yeri var.istersen foto ve video atabilirim

5-6 sene oldu sanırım, İMC-104 model akülü sandalye kullanıyorum çok da memnunum açıkçası, hiçbir arıza yaşamadım, herhangi bir sorunu yok.(Şunun da etkisi var tabii yürüyebildiğim için az kullandım) Bir tek aküleri bitti, aküleri yenilemektense diyorum ki istediğim özelliklerde olan, uzun yıllar kullanabileceğim bir sandalye alıyım o yüzden iyice araştırmadan almak da istemiyorum.

@katrancalı önerilerinizi dikkate alarak Otto Bock bayii ile görüşeceğim, teşekkür ederim.

@Eymen Paşa bahsettiğiniz sandalyeyi Almanya'dan 2.el mi aldınız? Motoruna aküsüne baktırmadan da alınmaz ki 2.el hocam, bilemiyorum biraz daha düşüneceğim. Size de teşekkür ederim.

Evet Almanya'dan aldım.orada akrabam ilgilendi.zaten araç temizdi ev içinde kullanılmıştı.akrabam gidip gördü.araç zaten toplam 300 km yol yapmış 3-4 yılda.bu araçların motorunda mekanik akşamında kolay kolay sıkıntı çıkmaz.sadece akü bitik yada zayıf olabilir.

böyle bi araç kullanırsanız ülkemizdeki akülü araçlardan çok farklı olduğunu anlarsınız İnanın.resmen Demir yığını. joistiğin bile kasası komple demirden. avrupada bu araçları yaptıklarında sanki otomobil üretiyor gibi testlere tabi tutuyorlar.bahsetmiş olduğum araca verilen ömür 25 yıl akü hariç.inşallah gönlünüze göre bir araç alırsınız

Üst Alt