Otto Bock B serisinden herhangi biri (B400, B500, B600) olabilir... istediğiniz ek fonksiyonlardan bazıları Türkiye'de de bulunuyor, bulunmasa bile buradaki Otto Bock bayii isteğinize uygun olarak Almanya'dan sipariş verip getirtebiliyor...
şöyle bir durum var, B serisinin temel şasisi ek fonksiyonlar için gereken mekanizmaların montajına ön uyumlu ve esnek olarak üretiliyor, yani normalde sabit olarak orada sırtın yatırılıp/kaldırılması için ya da hareketli ayaklıklar için gereken motorlu mekanizma yok... ancak siz opsiyonel olarak sırtı yatıran/kaldıran sistem isteyince bunu ekliyorlar... ayaklıkları hareket ettiren motorlu mekanizma ayaklıkların üzerinde entegre olarak bulunuyor, yani B serisinin şasisiyle bir ilgileri yok, ama onu joystikle yönetebilmeniz için özel bir model elektronik beyin ve ayaklık yönetme tuşlarının da bulunduğu özel bir joystik takmaları gerekiyor...
sadece bunlar da değil, örneğin hızı arttırmak isterseniz ya da gece gezintileri için ön/arka far/sinyal paketi de ekliyorlar... bu arada Otto Bock dememin sebebi onların reklamını yapmak için değil, Türkiye piyasasına daha iyi girdikleri için... ben 2 yıldır Aralık ayının ilk haftası yapılan Engelsiz Yaşam Fuarı'na gittim, orada bütün standları, ürünleri, yenilikleri inceledim, orada özellikle akülü sandalye konusunda en yüksek ziyaretçi trafiği Otto Bock standında gördüm...
elbette fuarda Meyra, Sunrise Quickie gibi başka yabancı markalar da vardı ama onlar bir distribütör/ithalatçı aracılığıyla gelen firmalardı, oysa Otto Bock daha kurumsal bir görüntü sergiliyordu...
umarım isteklerine ve bütçene uygun bir sandalye bulursun...
--------------------
aşağıya B400'ün bol ek fonsiyonla donatılmış bir versiyonunun videosunu ekledim... benim sandalyem de B400 ama bunun yanında yolunmuş tavuk gibi görünüyor