Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şişli Etfal raporu sisteme girmediği için yeni rapor çıkartmam gerek!?

mcaglarr

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
6
raporumu 2003 te çıkarmam sebebiyle erapora işletemiyorum şişli etfal su baskını bahanesi yuzunden. haliyle yeniden bir rapor çıkarmam isteniyor,

bendeki raporda;
sağ üst extremitede %20
sağ alt extremitede %40 toplamda %52 var.
raporumu çıkardığım zaman yaşım 19 du kemiklerim daha esnekti sağ elimi birazcıkta olsa çeviriyordum şimdi yaş 35 daha ilerledi hastalığım avucumu görecek kadar bile çeviremiyorum sağ elimi neredeyse kullanamıyorum.raporu çıkarmadan önce ayak ucuna basardım ameliyat sonrasında duz basıyorum ama ayağımda neredeyse bilek sonrası hiç refleks yok.işin diğer enteresan tarafıda bu ayağımdan çok sıkıntım yok ama elimi hiç kullanamama rağmen elime %20 ayağıma %40 vermişlerdi.

Şimdi rapor yenilesem kaç verirler engelli olmama rağmen rapor yenilerken yinede korkuyorum çünkü sadece ücretsiz otobüse binmek mevzu değil 16 yıldır çalışıyorum vergi indirimi şusu busu butun haklarımın kaybı demek pirince giderken evdeki bulgurdan olanlardan olmayalım istiyorum

İstanbul'da Bazı Hastaneler Malesef, türlü bahanelerle Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Genelgesine rağmen Eski Raporları Sisteme işlememek için direniyorlar.

Size Tavsiyem yeni sakatlık ölçüm cetvelini iyice inceleyin veya bir bilene inceletin Rapor yenilemesi yaptığınızda sakatlık indiriminizde düşüş olacaksa hiç bu işe hiç bulaşmayın. beklemenizi tavsiye ederim. Eğer Şuan elinizdeki Rapor vergi indirimi için alınmışsa ve Emekliliği bekliyorsanız hiç riske girmeyin.

mehmet bey ne hikmetse Şişli Etfal sorun yapıyor bende anlamiş değilim ya mahkemelik bı durum olsa şişli etfal böyle bir maaazeret sunması o insanları nasıl zora sokar ve mahkemeyi kaybettirir bununda vebalı kalkamazlar insan hayatları bukadar ucuz olamaz

Malesef öyle..
eski dedikleri, onaylamak istemedikleri raporlar en fazla 20 yıllık o dönemlerde Bilgisayar yine aktif şekilde kullanılıyordu. aslında hiç geçerli mazaretleri yok. kayıtlara ulaşamıyoruz. sel bastı,yangın çıktı vb. bahanelerin geçerliliği yok.

Sonuçta o Raporların bazıları Vergi indirimi için Maliyeye gitmiş, İşkur Kaydetmiş, SGK, emekli dosyasına koymuş. , Bakanlık Engelli Kimlik Kartı çıkartılmış.

Bu duruma kesinlikle Engelli Dernekleri El Koymalı, Harekete Geçmeli... bireysel mücadele bir yere kadar.. yoksa yakında özellikle eski raporları yeni ölçüm cetveline göre güncellemek zorunda kalanlardan bazıları çok mağdur olacak.

tavsiyenize uyup bi saglık kurulu tecrubesi olan bir ortopedist bulmaya çalışacagım eger %40 ın altında kalırsın derse rapor almam,artık ücretsiz seyehat haklarımdan vazgeçerim o durumda yapacak birsey yok.ama zaman geçtikçe hastalığım artıyorken boyle kaygılara dusmek hiç iyi olmuyor.sanki 3 kagıtcılık yapmışımda ortaya çıkmasın diye uğrasıyorum..

Aynen size katılıyorum. çok üsteleyince acaba raporu sahte veya abartılımı diye düşünürlerde..
Madem Genelge çıkardınız eski raporları tüm hastaneler onaylasınlar

yada onaylama genelgesi çıkarmayıp eski sürekli raporluların tamamını raporların alındığı dönemdeki cetvelle kontrol muayenesine çağırsalardı. böylece şüpheli rapor kalmazdı.

Üst Alt