Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sistemde iki ayrı rapor gözüktüğünden evde bakım aylığının yeniden değerlendirmesi!?

Ali571

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kalem apla eski hesabımı kaybettim burdan senden cevap ayligi .Kalem apla bir tane bu bizim cikartigimiz %91 2009 aldığımız ağır engelli Epilepsi birde bizden rahabilitaayon engelinizi okula gönderirseniz anneme yardımlar sağlayacağını söyleyerek anneminde okuma yazması olmadığından kabul etmiş 2014 annemin yanına bir rafakatci vererek enggelli sandelyesinde kızı kurula sokmuşlar ordada ağır retardasyon IQ 21 34 arasi çıkmış ama ağır engelli kaldırılmış Ondan sonra annem bu kiz kardeşimi iki gün okula gönderdiğinde da bu altına kaka çok yapıyor bız buna bakamiyoruz en iyisi siz bakin deyip bırakıp gitmişler 2014 de 2021 kadar sorun yok evde bakım almaya 2009 da cikartigimiz rapor üzerinde devam etti Ama ve lakin sosyal hizmetler bizi ara sistemde iki rapor görünüyor biri olumlu biri olumsuz tekrar sizi kurula gönderiyoruz dedi.şuan kadir olan biziz. Şuan engeli durumu hakkında bilgi berecegim .Engelli kız 23 yıldır hiç konuşamıyor yürüyemiyor 4*1alt bezi kullanıyoruz kakasını ve idrarını ancak altına yaptıktan sonra evde koku alırsak annem değişiyor.Su vermezsem yemeğini yedirmezsek kendisi asla yiyemiyor ancak elimizde ağzına kadar yemeği ve suyu vermemiz gerekiyorSadece günlük aktivitesi 23 yıldır oturmak havaya sağa sola bakmak kişisel alt ve üst bakımı için kadın kuaförü çağırıyoruz alt bölge tüylerini ve üst bölge tuyleri o alıyor 3 kişi ile tek çalıştığı sağ eli Epilepsi günlük aktivitesini tamamen kısıtlayan ve kontrol altına alınamayan havaleler geçiriyor.iki tane epilepsi ilacı kullandığımızda rağmen havalesi çok oluyor günlük 7 ve 8 demiştim ya apla tek yapabildiği 23 yıldır oturabiliyor Evinizi sel basmıştı ben önce 3 cocugumu kurtardım en son kendisini kurtarmaya geldiğimde su gogusune kadar çıkmış hala oturmuş bekliordu kendini koruma için çabası 0 sagnkismi felç şuan çiğneme özeliği yitirmeye başlıyor yediği sert ekmek pide bagazinda kalıyor doktor mamaya başladı günde 4 kutu yumuska ve sıvı ile beslemeye başladık bunun konuşma yetisi anlama ayırt etme muhakeme etme merdiven çıkma banyo yapma tırnaklarını kesme bir kişiyi dinleme yetisi hiç yok haftaya heyetemiz var bu konuşamıyor doktor nasıl değerlendirecek sadece oturmak birde sagbkolu caliyiorTamamen anneme bağımlı yazıyor bir hafta su ve yemek yemesede olur aciktigini su istediği bilmiyor söyleyemiyor Yardımlarını rica ediyorum apla tekerlekli sandalyeye ip ile bağlamassak ben surdug yerde kendisi düşüyor .Ağır epilepsi ve IQ 21 34 23 yıldır bize nefesini. Agridigi söyleyemedi için bilmiyoruz sadece ağlıyor

Üst Alt