Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sistemik Lupus, miyop ve Derin ven trombozu için yüzde kaç oran veriliyor?

mltm_35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
hala burdamısınız?:( lütfen bişi diyin bana. ben lise mezunu hemşireyim. özel hastane iş başvurusu için sağlık raporu istedi ve sle yazdığı için ben özel sektörde çalışamıyorm.:( bana 2 yıl önce yani 16 yaşında sle tanısı kondu o şanssız insanlardan birisi de benim :( deri tutulumlarım oldu izi dahi var sağ bacağımda derin ven trombozu ve akciğer embolisi geçirdim coumadin(kan sulandırıcı)kullanıyorum ve ömür boyu kullanacağım. gözlerimde de miyop astigmat var ve demir eksikliği anemisi var.özürlü raporu için başvurdum bugün deri tutulumları için yüzde 10,derin ven trombozu için yüzde 20 oran verdiler ,akciğer embolisine ise hiç oran vermedi gögüs doktoru iki kat çıkıyorum nefesim kesiliyo nefes darlığı çekiyorum ya,derin ven trombozuna yüzde 20yse akciğer embolisi için nasıl hiç oran vermezler yaaaaa yüzde 17 oran verse balthazard formuluyle yüzde 40 oluyo :( yönetmelikte 'Spontan solunum var fakat efor gerektiren aktivitelerde solunum sıkıntısı var' ifadesine yüzde 20 oran yazıyo.yarın heyete gidicem karar verilcek ben napıcam anlamadım alamaz mıyım şimdi ben özürlü raporu :(

Akciğere bağlı hastalıklar için SFT testi sonucuna göre oran veriliyor.. Size SFT testi yapıldı mı?

Cetvele göre alınabilecek oranlar şöyle;

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda,solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

sft yapıldı bronş obstruksiyonu yoktur yazdı tomografi çekildi ve raporda alt lob ve bi yer daha yazıyordu sekel (hastalık sonrası iz) izlenmiştir yazıyordu sonuçta ben bu hastalığı geçirdim ve kan sulandırıci alıyorum hastalık tekrarlayabilir diye sürekli kullanacağım tekrar embolı olacak öyle mi oran verecekler yani?

[FONT='inherit']Sakatlık oranı cetvelinde yapılan açıklamaya göre "Yukarıda bahsi geçen hastalıklarda akut dönemgeçtikten sonra ve optimal tedavinin ardından Klinik gözlem ve SolunumFonksiyon Testleri ile değerlendirme yapılır..[/FONT]" deniliyor.. Sizin SFT sonuçlarınıza göre oran almanızı gerektirecek boyutta olmayabilir durumunuz.. Test sonuçlarını tercüme edebilecek donanıma sahip olmadığımız için tahmin yürütebiliriz sadece.. Ya da benzer durumda olan arkadaşların bilgi vermesini isteyebiliriz..

Diğer bir seçenekde heyete girdiğinizde neden bu hastalığınızın değerlendirilmediğini sorup öğrenmek olabilir. Gerçi tatmin edici cevaplar alabilmek zor heyetden, ama denemekte fayda var..

Olmadı il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunup hastalıklarınızın yeni bir hastanede tekrardan değerlendirilmesini sağlayabilirsiniz...

Yaşayacağınız süreci buraya yazar mısınız? Benzer durumda olanlar için faydası olacaktır..

Miyop için oran verildi mi size..?

iş bulamadığım için il sağlık müdürülüğüne gittim zaten ama malum müdürle görüşemedim avukatıyla görüştüm ve özürlü raporu alabilirsin dedi özellikle şuan gittiğim hastaneye gönderdi. ilk tanım konduğunda akciğer embolisi gerçekleşince doktorum hastalığın çok ağır seyrediyor dedi üniversite hastanesine yönlendirdi. bende miyop astigmat ve kuru göz sendromu var doktor sadece bu şekilde yazdı hiç bir oran yazmadı.aynı şekilde gögüs doktoru da nefes darlığı var embolinin sekeli izlenmiştir bronş obstrüksüyonu yoktur diye yazdı oran belirtmedi .inanın buraya içimi döküyorum aklıma gelenlerin hepsini yazabiliyorum ama doktorlara söylemek ne mümkün ben şikayetlerimi söylemesem sormadan sağlam yazıp geçecekler. yarın erkenden gideceğim ne olacak bilmiyorum sizinle paylaşacağım artık hayırlısı neyse onun olmasını diliyorum:(

mrb akciğer embolısi, schimer ve miyop astıgmat rahatsızlıklarıma oran vermediler. Derin ten trombozuna %20, deri tutulumları ve sistemik lupus rahatsızlığıma %10 oran verdiler. %28 lik oran ile özürlü raporu alamadım malesef. Iyi günler

Meltem hanım ;Koagülasyon ve hemostaz bozuklukları ana başlığı altında
3- Mükerrer tromboz geçirenler ya da veya tedaviye bağlı kanama sekeli olanlar ya da hayatı tehdit eden diğer trombozlar __ 60
ibaresi vardır. burda "fonksiyon bozukluğu aranmaz" net olarak trombozun gelişmiş olması yeterli olmalıdır.Dikkat ediniz DVT'nin hemen altında yeralmaktadır. DVT olan hastalarda en korkulan komplikasyon pıhtının akciğer atardamarını tıkamasıdır ve kesinlikle ölümcüldür.Kurtulan hastaların çoğunda ilaç tedavisine bağlı kanama komplikasyonları ya da tekrar emboli atımı olmaktadır."Bu tip hastalarda fonksiyon kaybı aranmaz." itiraz ediniz.Sizin rahatsızlığınız astım Koah benzeri bir akciğer rahatsızlığı değildir.TAMAMEN KOAGÜLASYON ve VASKÜLER nedenlerden kaynaklanmaktadır.Bu şekilde değerlendirilmelidir.

SFT sonucuna bağlı kayıp tespit edilirse formüle eklenmelidir.

"hemodinamik sekel yoktur" ibaresiyle bile 10 verilmelidir.Geçirilmiş PTE(pulmoner tromboemboli) veya dvt(derin ven trombozu) olması yeterlidir.

mltm_35

benzer rahatsızlığı yaşadım ve engel raporunu katekolamin in bahsettiği gibi yüzde 60 olarak verdi doktorum.Hematoloji uzmanı.

Herkese geçmiş olsun 10 yil once pulmanor emboli gecirdim hastaligimin tanisi hemotoloji bölümünde tronbofili yaziyir göğüs hastalıkları bolumunde tanisi pulmanor emboli yaziyor faktor 5 ise heterizigot ayrica ankilozon spondolit hastaligida var benim engel oranim yüzde kaç cikar bilen birisi varsa cevaplarsa sevinirim simdiden tesekur ederim

Üst Alt