Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"Sit to Stand Lift" ürünleri Türkiye'de var mı? Yoksa dışarıdan nasıl getirtebilirim?

jesabel

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
"Sit to Stand Lift" ürünleri Türkiye'de var mı? Yoksa dışarıdan nasıl getirtebilirim?

Arkadaşlar Merhaba,
Ben aranıza yeni katıldım ve annem için aradığımız bir ürün hakında size danışmak istiyorum.
Annem ALS'ye çok benzeyen bir hastalığa sahip. Şu anda yardımla zorlukla ayağa kalkabiliyor. Kollarında da ciddi şekilde güç kaybı var. Tek kişinin yardımı artık yetersiz kalmaya başladı.
Annemin koltuktan tekerlekli sandalyeye, tekerlekli sandalyeden tuvalete naklini kolaylaştıracak bir ürün arıyoruz. StrapStand gibi ürünler işimizi görmüyor çünkü bunlar kişinin kendi kol kuvvettinin de yardımını gerektiriyor ki annemde bu mümkün değil.
Yurt dışı sitelerde "sit to stand lift" adı ile satılan ürünler buldum. Google'da arama yaparsanız çok sayıda sonuç çıkıyor. Örnek :Ergolet

Türkiye'de benzer bir ürün bulamadım. Benzeri bir ürün bileniniz varsa yönlendirebilirseniz çok müteşekkir olurum.

Türkiye'de bulamam durumunda bu ürünü yurtdışı internet sitesinden satın alsam ne kadar gümrük vergisi ödemem gerekir, nasıl hesaplarım?
Teşekkürler

hasta taşima liftleri bu verdiginiz linkdeki ürünlerden çok daha iyidir.yatakdan aldıgı giib aynı zamanda yerdeki vatandaşida kaldırıp yataga getirir.
hasta taşima lifti işinizi görecekdir. geçmiş olsun.

Merhaba,
Yerinde görmedim ancak internetten baktığım kadarı ile hasta taşıma liftleri standart ölçülerde bir ev için boyut olarak büyük görünüyor. İnternetteki ölçülerine göre standart bir daire içi kapıdan geçemeyecek kadar geniş.
Bir de liftler için kullanılan sling isimli mekanizmayı, hastayı yerinden kaldırmadan nasıl yerleştiriyorsunuz? Tuvalet slingini hastayı yerinden kaldırmadan yerleştirmek çok mümkün görünmedi bana?
Teşekkürler

Merhaba,
evet inceledim ancak asansörler bizim ihtiyacımıza hitap etmiyor. Hasta liftlerinden almak durumunda kalacağız sanırım :(

Merhaba,
Özgür bedenlerin sitesini tamamen inceledim, hatta kendileri ile de irtibata geçtim. Ne yazık ki onlarda standart hasta taşıma liftleri dışında seçenek yok. Bize hastayı ayağa kaldırmaya yardımcı bir ürün lazım, liftler ne yazık ki sadece transfer yapıyor.

Bu durumda bize iki seçenek kalıyor, ya yurt dışından satın alacağız ya da lift kullanacağız. Litflerin kullanışlı olmayacağını düşünüyorum, bir kere ev için çok büyükler. Bu ölçüde bir liftin geçebileceği kapı genişliği kaç kişinin evinde var ki! Hele bu ölçüler ile köşe dönen bir koridoru dönmek mümkün değil. Bir de benim annem, onu hareket etirmek istediğimizde bize hiç yardımcı olamıyor, had safhada güç ve koordinasyon kaybı var, kendini azıcık olsun oturduğu yerden kaldıramaz. Bu durumda sling denen mekanizmayı nasıl yerleştireceğiz ki? Kısacası bizim durumumuz için lift hiç kullanışlı görünmüyor.

İnternet vasıtasıyla yurt dışından "sit to stand" sistemlerden satın alsam ne kadar vergi ödemem gerekir acaba? ya da bu konuda kimden / nererden bilgi alabilirim?

Türkiye'de engelli ve engelli yakını olmak ne kadar zor :( , Allah hepinize kolaylık versin.

Deniz taşımacılığı ile getirtirseniz hem daha uygun bir fiyst olur hem de herhangi bir vergi ödemek zorunda kalmazsınız (gerçi, kargoyla geldiğinde de bir vergi ödemezsiniz. Gümrüğe sağlık raporuyla gidildiğinde, tek bir ürün için mızmızlık yapacaklarını sanmıyorum)

Herkese merhaba,
Bu konuda bazı ilerlemeler kaydettim, belki konuyu takip edenler vardır diye buraya da yazmak istedim.
Türkiye'de 3 tane satıcı buldum, üçü de Liko marka sit-to-stand lift getiriyor, hepsine mail gönderdim, fiyat ve demo imkanı sordum. Bulabildiğim satıcı firmalar :
1- Unimed. Golvo ve Sabrina modelleri : Mobil Liftler - Unimed - UNIVERSAL MEDIKAL
2- Hakerman: HAKERMAN
3- EMO : Hasta Taşıma Lifleri - Sabina Lifter - Hasta Taşıma Lifleri - Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon - Bedensel Engelli Malzemeleri - GÖRME ENGELLİLER İÇİN HAYATI KOLAYLAŞTIRAN ÇÖZÜMLER BURADA

Takipteyim,verdiğiniz bilgiler için tşk.
Fiyatlarıda buraya aktarın inş...

Jasebel paylaşımınız ve araştırmalarınız için çok teşekkürler, fiyat bilgilerini edindiğinde onları da paylaşırsanız seviniriz.

Sudan bile ucuzmuş ya karakaya:) Dolar ve euro zaten cok düşük bu aralar. Taksite filan bölüp bi kolaylık sağlamalarına hiç gerek yok. Hiç zorlanmadan alırız biz bunları:)

Herkese Merhaba,
Ayağa Kaldıran liftler ile ilgili olarak UniversalMedikal ve Hakerman'dan fiyat aldım, EMOdan ise geri dönüş olmadı
Liko Sabrina Modeline Universal Medikal 4000€ diyor Hakerman ise aynı lifte 9000€ istiyor.

Uygun fiyatlı olarak bir de aşağıdakine rastladım
http://www.engelsizurunler.com/Akulu-Hasta-Transfer-Lifti-STAND-UP-,PR-527.html

Ben araştırmalarım sonucunda standart hasta taşıma lifti almaya karar verdim. Dün universalmedikal'e uğradım, sağolsunlar standart liftin (Liko Uno 200) kullanımını gösterdiler. Aşağıda linkini verdiğim tipte bir askı (sling) ile kullanımının yeterince kolay olduğunu düşünüyorum. Hatta bu askı ve bir de walker yardımı ile (tutunmak için gerekli), annem ayağa kalkabilir gibi görünüyor. İki işe birden yarayacak sanırım.

http://www.ozgurbedenler.com/tekerlekli_sandalye_detay.asp?id=942&/hasta-bezi
ya da aşağıdaki linkteki hijyen askısı isimli ürün
http://www.universalmedikal.com.tr/public/urun.aspx?id=139

Benim gibi tuvalet konusunda tereddüt edenler için aşağıdaki linkteki video standart liftlerin tuvalet askısı ile kullanımını çok güzel gösteriyor
http://www.liko.com/int/international/Videos/Video-Archive/Lifting-tofrom-the-toilet/HygieneSling-with-SafetyBelt1/

jesabel,
kaç tl,hangi modeli,hangi firmadan almaya karar verdiniz?

o konuyu henüz netleştirmedim. İthal olan standart liftler için hepsinin fiyatları aşağı yukarı aynı zaten. 4000 - 4500 TL civarına geliyor. Özgür Bedenler, Belmo falan fiyatları da böyle. Hepsini değerlendirip ailece karar vereceğiz. Burda bence önemli olan,
1- akü ömrünü doldurduğunda yenileyebilme imkanı ve yeni akü fiyatı
2- akünün şarj edilmek üzere çıkarılabilir olup olmadığı (çıkarılamayanlarda aleti fişe yaklaştırm zorunluluğu olduğundan)
3- servis hizmeti hızı (bir arıza durumunda kaç günde gideriyorlar)
4- ölçülerin eve uygunluğu

bunun dışında markanın bir önem arzettiğini düşünmüyorum

Üst Alt