Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sitemizde engellilerin sorunlarına ait konulara neden bu kadar duyarsız kalınıyor

M.Zahid

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Açılan başlıkların görüntülenme sayılarına ve yazılan yorumlara bakıldığı zaman engelliler ile ilgili sorunlara çok az ilgi ve alakanın olduğu görülmektedir. Oysa bizim yaşamsal sorunumuz olan sorunlara bu kadar atıl kalınması düşündürücüdür.

Herkesinde bildiği gibi aşk, sevgi ve birilerinin özel hayatıyla ilgili konuların sitemizde çok daha fazla reyting yaptığı gerçeğiyle karşı karşıyayız. Evet, olsun Hayata dair her konuda olsun onlarda konuşulsun, onlarda tartışılsın. Çünkü engelliler olarak bizler de hayatın her alanında varız. Fakat ana tema engellilerin sorunları olmalıdır. Bunları tartışarak, birçok engellinin fikrini ortaya koyması, bizim buradaki bulacağımız çözüm noktasında daha etkili olacaktır. İşte bu çözümler bizim hayatımıza yansıyacaktır.
Zaman zaman yorumlarda okuyorum normal insanlar eleştiriliyor.Oysa bizler kendi sorunlarımıza bu kadar uzakken başkalarındandan ne bekleyebiliriz.
Gün,''Hak verilmez alınır'' Sözünden yola çıkarak yaşamsal sorunların çözümü doğrultusunda mücadele günüdür..

evet bu aralar sitede aşk,meşk,sevgi,siyaset üzerine bencede gereksiz konular açılıyor..görüntü kirliliği oluşturuyor.aklına gelen üye bir birine benzer içerikli konu açıyor..bu durumdan bende rahatsız oluyorum..çünkü içerikleri bir birine çok yakın...
ama birisi sağlık,emeklilik,çalışma,engelli ürün......vs ile ilgili bir konu açtığında da duyarsız kaldığımızı düşünmüyorum..çünkü bilgisi olan mutlaka yardımcı olmaya çalışıyor....

daha yeni olduğum için bu konu hakında yorum yapamıyorum herhalde herkes kendince haklıdır :)

sadece burada engelli olarak değil,toplum olarak hiçbir alanda hakkımızı aramakta yeterli dinamiğe sahip değiliz.

Sitede engellilerin sorunlarına dair ait o kadar çok başlık var ki.Onları inceleyip güncellemek gerekir.

Kalem;

Sanırım gerçekte anlatmak istediğim şeyi ifade edememişim
Kısaca tekrar özetleyeyim;
Sitede hayatın hemen her alanıyla ilgili konular paylaşılıp konuşuluyor. Benim söylemek istediğim burada, engellilerin yaşamsal sorunlarının diğer bir çok konulara göre daha az ilgi gördüğünü ifade etmek istedim..:)

Yoksa benim diğer konulara karşı olduğumdan deyil :)

2004 'te üye olmuşum siteye, üzerinden geçmiş koskoca 5 yıl . Sorunlar değişmemiş . Her gün aynı sorunları konuşmaktan sıkılmışız artık. Benzer başlıklardan onlarcası açılıyor , insanlar okumak bile istemiyordur eminim. Her gün birarada olduğumuz insanlarla temcit pilavı gibi aynı konuları tekrarlamak istemiyoruzdur belki ... Sizce ?

Sema bencede haklısın.Engelliyiz ve de Engelliler sitesindeyiz diye illede engelliliği konuşmak zorunda değiliz.Engelimizi unutup zihnimizi farklı konulara odaklamayada çok ihtiyacımız var.Ancak konu sadece tartışmak olmamalı.Engelli sorunlarıyla ilgili çözüm yollarına dair çalışmalarada yoğun olarak katkıda bulunmalıyız diye düşünüyorum.

Sorunların seneler geçse de değişmediğini söyleyen arkadaşlar var. Başka şeyler konuşma ihtiyacı hissediliyormuş.

Evet seneler geçtiği halde sorunlar aynı. O halde neden biz birşeyler yap(a)mıyoruz. Sorunlarımız bitti mi artık başka meşgalelerle daha fazla ilgilenelim ve haklarımızın savunulması konusunda geri planda duralım. Bence tam da şu aşamada birşeyler yapmamız gerekiyor. Hele hele gün geçtikçe haklarımızın bir bir elimizden alındığı; adeta toplumdan yok sayılmaya başlandığımız bu günlerde sesimizin daha yüksek çıkması gerekmiyor mu. Bizlerle için yeni sağlık raporu ile ilgili yeni yönetmelik hazırlandığı söylentisi var. Bu yeni çıkacağı söylenen yönetmelikten ben ümitli değilim açıkçası. Çıkacaksa eskilerini de aratır diyorum. Belediyeler olsun başka kurumlar olsun engelli vatandaşları düşünerek onların topluma adaptasyonuna yönelik hiç bir düzenleme yapılmıyor.

Olumsuzlukların düzeltilmesi ve acınacak durumda bir yaşam sürmemek için mücadele etmemiz gerekiyor. Bunun için en başta tabii ki örgütlenmek gerekir. O kadar engelli işsiz arkadaşımız var ve boş kadrolar var devlet kurumlarında. Neden biz bunları için sesimizi çıkarmayalım. Amerikadan bilmem kaç tane patriot füzesi alınıyor. Bol bol silaha yatırım yapıyorlar...

Biz sessiz kaldıkça daha da tepemize binecekler. Toplumun ve devletin istemediği "öteki" insanlar grubuna sokuluyoruz.

Ağustos karınca gibi şarkı söylemeye devam edelim...

:)

Elbette örgütlenmemiz , mücadele etmemiz ve sesimizi çıkarmamız gerekiyor . Bunun aksini iddia eden yoktur herhalde . Ama burası sanal bir platform , hatta her fırsatta ve polemikte kafamızla tokmakla vurulduğu gibi kişisel bir site! Kurumsal bir kimliğimiz yok bizim. Kendi istediğiyle birarada bulunanların paylaşım ve dostluk ortamı. Bahsettiğiniz girişimlerde bulunabilmek için resmi prosedürleri takip etmek gerekiyor. Bunu en basit şöyle açıklayayım. Adana organizasyonu için engelliler.biz üyeleri olarak Büyükşehir Belediyesinden rampalı otobüs tahsis etmesini rica ettik. Aldığımız tek cevap " Size otobüs tahsis edemeyiz çünkü kurumsal bir kimliğiniz yok . Ancak bir dernek resmi bir yazıyla başvurursa tahsis edebiliriz" oldu . Biz de dernek başkanı bir arkadaşımızdan rica ettik . Derneğin antetli kağıdına yazılmış , başkanın imzası , mühürü , resmi kayıt numarası ile başvuruda bulunabildik.

Devletle masaya oturabilmek için devletin sistemiyle çalışmamız gerekiyor. Yapılanmanın bu şekilde olması gerekiyor. Burada yazıp çizilenlerin bir sonuç getirmeyeceği aşikar. Bu bakımdan yanlış yerde sorgulama yapıyorsunuz.

Peki siz bu eleştirileri sunarken , ne gibi çalışmalar yaptınız engelliler adına , hangi konularda faaliyetler gösterdiniz , hangi haksızlıklar karşısında sessiz kalmadınız ? Çabalarınız bireysel mi oldu ?

Öncelikle,
Birbirinden değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum..
Bu başlığa dikkat çekmeniz bile aslında ne kadar duyarlı olduğunuzu gösteriyor

Sema hanım söylediklerinizi anlıyorum. Bir oyun oynuyorsanız kiminle oynuyorsanız onun kuralları ile oynamamız gerekiyor diyorsunuz kısaca. İyi de sözkonusu olan bizim kaderimizi etkileyen bir durumda bırakın bizim de katılımımızın tamamen bizim sorunlarımızdan habersiz insanlar bizim kaderimizi belirliyor. Devletle ilgili bir konuda biz de bürokrasiye göe hareket edelim diyorsanız bence yanlış da tam budur. Zaten her şey bürokrasiye takıldığı için bu tür haksızlıklar oluyor. Bakalım devlet bize ne gibi haklar verecek.

Burada bu tür şeylerin olmayacağını söylüyorsunuz. Sanal bir ortam falan kısmen katılıyorum. Nasıl o Adana buluşması gerçekleşebiliyorsa bazı haklarımız için de bir girişim yapmamız yanlış mı olur. Yani bir organizasyon gerçekleşebiliyor demekki sanal bir ortam da olsa.

En ufak bir eylem, bir karşı duruş, bir tepki, "bize reva görülen bu muameleyi kabul etmiyoruz" diyebilmek gerekiyor tabii.

Ben kendimi soruguluyorum bir şeyler yapmak için. Kişisel bir çabayla başarılacağına kanaat getirsem ben hiç bir sitemde bulunmayıp kendim ne yapacaksam yapardım. Ancak kişisel olarak hiç bir sesin duyulmayacağını siz de bilirsiniz.

Nerede, nasıl olacağının fikir teatisini de burada gerçekleştirebiliriz düşüncesindeyim.

Ben, engelli insanların sosyal yaşamdan kendilerini soyutlayarak sadece kendi sorunlarını düşünen insanlar olması manasında söylemedim.
Ben bu siteyi bir dernek,Örgüt yada bir kuruluş olarakta düşünmedim
Sizlerinde ifade ettiği gibi bu sitenin bir resmiyetliğide yok,
Birtakım kurallar çerçevesinde , hayatın her konusu işleniyor ,her kes özgürce kendi düşüncelerini ifade ediyor..
Bende sadece özürlü haklarına takılıp kalmadım zaten bir çok konuda kendi düşüncelerimi ifade ettim.
Bu kadar konu içinde ,engelli sorunlarının işlendiği başlıkların daha az ilgi çektiğini gözlemledim.
Aslında bunu söylemek istemiştim ama son cümle konunun farklı anlaşılmasına neden olmuş..

Hocam sana aynen katılıyorum. Engelli sorunu daha güçlü gündeme gelmeli boş şeylerle kaybedecek zamanımız yok!!!

Konu: Engelli sorunun daha güçlü bir şekilde vurgulanmasıdır. Hepimiz farlı olarak baksakta bu sorunlara unutmayalım ki aynı noktadayız. Bunun için birbirmizi kırmak sert bir şekilde eleştirmek yanlış olur. Yoksa bizim birlik bereberlik dediğimiz olay hiç bir zaman olmaz. Zaten yokta..

M. Zahid duyarlılık testi mi sadece. Hayal kırıklığına uğramadım desem yalan olur...
Birşeyler yapmadıktan sonra duyarlı olmak nereye kadar. Toplum bize duyarlı değil, devlet bize duyarlı değil. Bizim kendi başımıza kendimize duyarlı olmamız yetecek mi.

1Umut;
Duyarlılık testi olurmu :) farklı anlaşılmalar olunca anlaşılsın diye yazdım sad ilk yazdığım geçerli
Son cümle arkadaşların bir kısmında farklı anlayışlara sebebiyet vermiş bende düzeltmek istedim:)

1Umut;
Yeni üyesiniz "Gündem" bölümündeki başlıkları incelemenizi tavsiye ederim: http://www.engelliler.biz/forum/gundem
Evet , sanal da olsak yapabileceklerimiz , mail kampanyalarımız o başlıkta mevcut.

Zahid , düşüncelerinizi çok iyi anladım , hak verdim ve ilk mesajımda "uzun zaman birarada olmanın getirdiği bir sonuçtur bu" diye açıklama getirmiştim.

Evet Sema hanım yeni üyeyim. Üyelik tarihim yazıyor zaten sağ tarafta. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Yeni üyeyim diye daha önce yazılmış olan yazıyı daha önce okumadığım sonucuna varmanız ise ayrı bir öngörü olsa gerek.

Karşılıklı atışma gibi olmasını istemem. Bu konuda başka şey söylemek istemiyorum artık.

Zahid , düşüncelerinizi çok iyi anladım , hak verdim ve ilk mesajımda "uzun zaman birarada olmanın getirdiği bir sonuçtur bu" diye açıklama getirmiştim.
Anladım arkadaşım,
Sözlerim şahsınıza yönelik deyildi zaten..

Üst Alt