Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Situs inversus torasis ve kronik astım hastasıyım. Askerlik durumum ne olur?

forex34

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

Ben sitius inversus tolasis hastasıyım aynı zamanda kronik astım bronşit bronşektazi bulunmaktadır, koşarken kalp ritmim bazen problem yaratıyor ve nefes darlığı yaşıyorum.

Sorum şu üniversiteden mezun oldum.Tecilim hala sürmekte fakat iş konusunda sürekli askerlik bitmiş istiyorlar askerlik şubesine başvursam muafiyet alır mıyım ? Yoksa kısa dönem mi yaptırırlar ?

Aynı zamanda bu belirttiğim hastalıkların raporlarını kaybettim şubeden gataya sevkimi isteyebiliyor muyum yoksa başka bir devlet hastanesinde yeniden mi muayene olmalıyım ?

Son düzenleme:
şubeye gittiğinde seni yakın bir sağlık ocağına gönderirler orda durumunu belirt sevk istediğini söyle, şubede de söyle, elinde bir devlet hastanesi raporu olmasında da fayda var, askeri hastaneye gittiğinde; eğer askere el verişli değil isen 1 yıl ertelerler, 1 yıl sonra tekrar şubeden sevk işlemleri yapacaksın,her yıl böyle yapacaksın, 3üncü yılda muaf ederler.

Her askerlik durumuna gelmiş kişi şubede evraklar dolduruyor o evraklarda geçirilen rahatsızlık ameliyat gibi kutular ve altlarında bilgi satırları mevcut sen buraları doldurursan istanbuldaymışsın gataya yollanırsın sana tetkikler yapılır birde sağır taklidi falan yapanlarda 1 ay bakalım yalan mı söylüyor diye izlemeye alıyorlar hastahanede yatırıp tahminimce. Belki sizin hastalığınızda direk teşhis gelir elverişsiz yani bilinen adıyla çürük verilebilir yada alınabilir diye bir şey çıkarsada spor yapamaz gibi bir sonuçla alınırsınız.

Belirttiğim sağlık sorunlarından dolayı askerliğim muafiyet oldu.Barışta askerlik yapamaz savaşta yapabilir verdiler.Buna benzer sağlık problemleri yaşayanlar bilgi edinmeleri adına belirteyim burada.

forex34

Bunca yıl sonra unutmayıp bilgi aktardığın için teşekkür ederim kardeşim.

Üst Alt