Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sizce Avensis mi İnsignia mı ?

unlu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar araç almayı düşünüyorum D segmentinde avensis ile insignia arasında kaldım bu ikisi arasında bir seçim yapmak isteseydiniz hangisini ve neden seçerdiniz ? Ayrıca D segmentinde önerebileceğiniz başka araçlar varsa tavsiyelerinizi beklerim.

hocam daha 3 saat once eskı kasa şahinimle avensis ın sol ön farına geri gelirken vurdum avensis kaskolu imiş 1750 lira sadece far fıyatı servıste yapacaklarmış masrafı herhalde ben çekeceğim arabam o kadar etmez sız siz olun avensıs alırsanız eskı araçlardan uzak durun saygılar

Direk araçları yorumlarken nedenini de yazssanız, misal neden avensis ? Arkadaşımız D segmenti araç kıyaslamış ve nedenini sormuş. Hemen marka fanatikliği yapmanın alemi yok. Direk insignia ya da avensis yazıldığında mantıklı olmuyor. Arkadaşlar bir seçim yapıyorsak sebeblerini de yazmalıyız.

Musa bey:

Avensis'i kullanmadım yakıt durumunu bilmiyorum ancak motor güvenliği açısından toyotanın amiral gemisi olduğu için kötü olduğunu sanmıyorum. Şahsen seçermiyim derseniz, düz atmosferik motor olduğu için yakıt performans kıyaslandığında zor.

İnsignia kullandım, 1.6 Turbo vers. şehir içi 10LT yakıtı var. Dur kalk vs. gibi trafikte tabi bu tüketim beni üzmez derseniz alabilirsiniz. 1.4 Turbo olan vers. ise şehir içinde 7/8lt olarak daha makul tüketime sahip daha da tercih edilebilir. Tabiki 1.6 ile arasında biraz fark var, ancak kesinlike çekmez gitmez yetmez gibi düşünceniz olmasın gayet yeterli tork ve performans sunuyor.

D sınıfı araç alacak olsam, dizel tercih ederdim. Yeni kasa mondeo çıkacak çok şık tasarımı var alınabilir. Eğer ki ben bekleyemem hemen araç almak istiyorum derseniz, DSG vites Tdi passat kesinlikle iyi bir seçim olurdu. Kolay gelsin Büyük segment araç almak gerçekten çok zor bir karar.

Volvo S60 1.6 Drive Powershift, tabi imkanın varsa :cool:

Hem dizel hem otomatik....

bence insignia konfor ve performans yönünden çok mükemmel bi araç olduğunu düşünüyorum .

öncelikle bir araç alınırken o aracın güvenirliğine bakılır. az yakıtmış az yakarmışda. güvenlik aramıyorsan bana yakıt az yakan araba diyorsan albea otomoti,k vitesli aracı alacaksın 2. el oda .ekrem kardeşş aracın sigortası varsa karşılarrrr resimlerini çekin aynı şekilde getirin tutanağınızı tutun senin sigorta onu karşılar sen neden karşılıyorsunn... ınssignıa adı yeter avensizin kilolsu kaç kuruşyaaaaaa alman malı ile kıyaslama yapmayın.. s60 da muazzam abinin dediği gibi imkanın varsa ömürboyu kullan aracııı benceee

güllerin efendisi araçtan pek anlamıyorsun galibaaaaaa opel diyoruzzz çöp tekenesi demiyoruzzz

Tabiki avensis. İnsignayı biraz araştır formlarda ne kadar sorunlu bir araç olduğunu anlarsın.

toyotaların tamamında otomatik şanzuman performansı çok düşük kullanan arkadaşlarımdan biliyorum bende 98 opel vectra caravan var şanzuman vites geçişlerini neredeyse hissetmiyorum ama arkadaşımda 2010 toyota var modelini hatırlamıyorum araç resmen vites geçişlerinde bi değişik hissettriyor yokuşlarda kalkarken geri kaçırıyor ki benim 98 model opelde yok öyle bişi kusura bakmayın ama opelin hurdası bile toyotaya teknolojik bakımdan nal toplatır .

ayrıca güvenlik konusunda kusura bakmayın ama opel insignia euroencap ten 5 yıldız almış bi araç yani bi araçta çok yakmasından önce güvenlik öne çıkar bence.

Bu sorunun yeri burası değil hocam araba forumlarıdır !! araçlar hakkında teknik bilgiye sahip kişilerden fikir olmak önemli bence .. iki modelinde fan kulüpleri sayfaları var oraları okuyup gerçek kullanıcaların yorumlarını oku .. insignanın 2. elde hiç zarar ettirmediğini okumuştum bi dergide .. araç alırken önceliklerimizi iyi belirlemek lazım .. passat , s60 , 508 de karşılaştırma listene girmeli ..

atıp tutması ne kadar kolay ya :)
ha birde OPEL'e alman deyip geçmiyorlarmı ölüyorum gülmekten :)
"OPEL GM" diye geçer amerikan arabasıdır almanyada üretim yapar.
toyota avensis'le kıyaslamak bir kelime trafikde olsam yanyana getirmeyi bile düşünmem.

Ne Avensisin ne de insignia nın otomatik 1.6 sı yok diye bliyorum.

Nasıl kullanmayı düşünüyosun merak ettim.

Tabi bi yakının adına alıcaksan o başka.

D segmenti araç alıcaksan passat yada s60 al, passat fiyat olarak daha uygun ama.

İlla 2 si arasında olacaksa insignia al derim, bi sebebi de yok benim için sadece tipi güzel geliyor bana :)

Toyota larda bahsi geçen otomatik vites sıkıntısı dizel olanlarında vardır. Benzinli Toyotoların tamamı tam otomatiktir. Dizellerin ki ise otomatikleştirilmiş manel vitestir. Bu arada fevzieryılmaz arkadaşıma tamamen katılıyorum, şimdi bir opelci ve eski toyotacı olarak.

atıp tutması ne kadar kolay ya :)
ha birde OPEL'e alman deyip geçmiyorlarmı ölüyorum gülmekten :)
"OPEL GM" diye geçer amerikan arabasıdır almanyada üretim yapar.
toyota avensis'le kıyaslamak bir kelime trafikde olsam yanyana getirmeyi bile düşünmem

Arkadaslar ben 1600 2012 otomatik passat 70kv (sanirim105bg) kullandim bir hafta ve araba 30 bindeydi (dizel) Araba her yonuyle enfes. Tek kusuru cok yakmasiydi.100km de 10lt...
Bilginize sunarim..Bu arada hyundai 1600 otomatik dizel 128 bg kullandim. Yaklasik 16 bindeydi ve cok az yakiyordu...Ankaraya 80 tl lik mazotla gittim...(450 km)
hyundai blue.... Ama hyundai saglammi,guvenlimi? bilmiyorum...

İnsignia..
Bu arabayı çok seviyorum ben ya :))
Param olasa da alabilsem keşke. Almak istediğiniz modellerin fiyatları ne kadar acaba?

fero; Hocam hyundai iyi markadır servis ağı vs. iyidir, güzeldir. Blue ve elantra modelleri çok hoş hiç düşünmeden paran var ise al iki modelden birisini. veya benim favorim chewrolet cruze'de olabilir. :)

Eyvallah Asadas..Benim suan araba almak gibi bir niyetim yok...Cunku yurt disina gitme durumum var bir kac ayligina...Ancak kismet olursa,dondugumde bakacagim neler olmus ne yenilikler var'diye...

Arkadaşlar fikir ve görüşleriniz için çok teşekkür ederim. Ben 2. el almayı düşünüyorum sıfır alacak param yok. Passat almak istemiyorum çünkü araba iyi sağlam ama bana göre ne içi ne de dışı konfor yok yani avensis ve insignia ya göre tabi. Fiyat 40 bin ile 43 bin arasında bir şey düşünüyorum otomatik viteste istemiyorum manuel hoşuma gidiyor kullanmamda da bir engelim yok rahat kullanabilirim. Diğer arkadaşların dediği s60 ve 508 e bakmadım açıkcası.

sıfır insigna 50 bin tl civarında 45'i vereceğine 5 daha bul sıfır al derim :)

Üst Alt