Direk araçları yorumlarken nedenini de yazssanız, misal neden avensis ? Arkadaşımız D segmenti araç kıyaslamış ve nedenini sormuş. Hemen marka fanatikliği yapmanın alemi yok. Direk insignia ya da avensis yazıldığında mantıklı olmuyor. Arkadaşlar bir seçim yapıyorsak sebeblerini de yazmalıyız.
Musa bey:
Avensis'i kullanmadım yakıt durumunu bilmiyorum ancak motor güvenliği açısından toyotanın amiral gemisi olduğu için kötü olduğunu sanmıyorum. Şahsen seçermiyim derseniz, düz atmosferik motor olduğu için yakıt performans kıyaslandığında zor.
İnsignia kullandım, 1.6 Turbo vers. şehir içi 10LT yakıtı var. Dur kalk vs. gibi trafikte tabi bu tüketim beni üzmez derseniz alabilirsiniz. 1.4 Turbo olan vers. ise şehir içinde 7/8lt olarak daha makul tüketime sahip daha da tercih edilebilir. Tabiki 1.6 ile arasında biraz fark var, ancak kesinlike çekmez gitmez yetmez gibi düşünceniz olmasın gayet yeterli tork ve performans sunuyor.
D sınıfı araç alacak olsam, dizel tercih ederdim. Yeni kasa mondeo çıkacak çok şık tasarımı var alınabilir. Eğer ki ben bekleyemem hemen araç almak istiyorum derseniz, DSG vites Tdi passat kesinlikle iyi bir seçim olurdu. Kolay gelsin Büyük segment araç almak gerçekten çok zor bir karar.