Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sizce bu kişinin rahatsızlığı nedir? Sosyal ilişkileri çok zayıf...

genelinsan

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Bir tanıdığım var, bana bir konuda fikir danıştı; fakat bilmiyorum, o bakımdan buradan sormak istedim. Kendisini psikolojik yönden istemeden rahatsız hissediyormuş.

Örneğin hiç işe gidesi gelmiyormuş. Sabahları kalkıp giyinmeye bile üşenir olmuş. Pozitif olamıyor, gençliğinden beri başkalarının hep istenmiyormuş ya da ne bileyim çocuk muamelesi yapmışlar sanırım. O bakımdan kimseyle de yaşayamıyor. Kendisini hep yabancı olarak görüyor başkalarının karşısında.

İşe gitse, işte durası gelmiyormuş. Hiç samimi arkadaşı yok; çünkü beğenmemişler ya da yanlarına yakıştıramamışlar sanırım. Kimseye güvenemiyormuş. En yakın tanıdığından bile kendisine karşı moral olsun diye mi seviyorlar ve konuşuyorlar gibisinden şüphe duymaya başlamış.

Kendisinin ortopedik ve nörolojik rahatsızlığı da var. Bu kişinin psikolojik rahatsızlığı nedir sizce?

sosyal ankaiyete sosyofobi
sınır zeka olabilir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu yorum yapan kişilerin kaçı doktor acaba Teşhisi sadece bir uzman yapabilir.

selda* Bu yorumu yapanların DR olmadığını bildiğin halde soruyorsun. Bu neyin kafası? Bu belirttiğim durumları yaşayan, bir başkasında görenler olabilip, şu bu olabilir gibisinden yorum yapanlarda olabilir. Sonuçta burası bir forum ve bilgi alışverişi yapılan bir ortam. Buradan bir tedavi bulmaya değil, bu belirttiklerimin rahatsızlığı ne olabilir diye yorumları almak istedim. Tabii ki bir doktora gözükmek ilk yapılacak iş ve tabii ki teşhisi uzman koyar. Buraya teşhis konulması için konu açmadık. Tahminlere dayalı bir soru sordum. Bu tür durumların tanısı öyle kolay konulmayıp, her hastada aynı durumlar da oluşmayabiliyormuş. Yani öğreniyoruz.

Sosyal ankaiyete sosyofobi
Sınır zeka olabilir
Antisosyal kişilik bozukluğu
Tükenmişlik sendromu
Depresyon

gibi yorumlar yapıldı. Bunları tek tek araştırıp, ne anlama geldiklerini öğreniyorum. Buradan %100 teşhis konulması için gelmedim. Umarım anlamışsındır. Milleti küçümseyici görmeye dayalı yorumlar yapma. Bilgi alışverişi yapacaksan konuş, yapmayacaksan sus. Varsa tahminin belirt, yoksa eleştirme. Seni zorla şu konuya yorum yap diye de zorlayan olmadı. Katkı sağlamayan gereksiz yorum yapma.

genelinsan, aklım yerinde çok şükür, yorumu da bu doğrultuda yaptım. Eğer gerçekten böyle bir tanıdığınız varsa ki şüphe duyuyorum şu anda ve gerçekten önemsiyorsanız arkadaşınızı bir uzmanla görüştürün. Burası bilgi paylaşımı evet ama doktorlar sitesi değil.Kaldı ki psikolojik rahatsızlıklar önemsenmeli, iyi tedavi uygulanmazsa ne yazık ki sonu intihara kadar gidebiliyor...

en azından neyin kafasını yaşadığımı iddia ettiğiniz kafam eğer o kişi benim arkadaşın olsaydı kolundan tuttuğum gibi bir uzmanda alırdım soluğu...sağlıcakla kalın efenim herşeyden önce ruh sağlığı:)

Üst Alt