Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sizce en karlı sektör hangisi? Hangi sektöre daha çok yatırım yapılmalı neden?

redkit

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
0
Yüzlerce sektör var ve bunların bazıları çok uzun ömürlü ama bazıları başlamasıyla bitmesi bir oluyor.
Sizce yatırımını en sağlam şekilde ve en çabuk (uzun vadede olabilir) amorti eden sektörler hangileri?
Sizce hangi alanlara yatırım yapmak daha mantıklı?
Epeydir merak ettiğim bir konu bir de burdaki arkadaşlarımın öneri ve tecrübelerinden faydalanmak istedim akıl akıldan üstündür :)

mesela elinizde sermaye olsa hangi alana yatırım yapardınız ? Neden? Sermayenin sınırı yok örneğin 30bin olsa şu işi kurardım 100binim olsa,300binim olsa..... Gibi

Gayrimenkul herzaman için eniyi yatırım

"Sizce yatırımını en sağlam şekilde ve en çabuk (uzun vadede olabilir) amorti eden sektörler hangileri? " diye sormuş arkadaş. gayirimenkul en sağlam ama kendini amorti etmesi en az 5-10 sene sürer. çabuk para kazanmak istiyorsanız borsaya girmeniz gerek. mesela halkbank gibi halka açılan bankalarının hisselerini almak iyi olur.

tabii borsada her firmaya yatırım değil. güvenilir kurum - sektörlere yatırım iyi olabilir. bankalar, GYO'lar gibi. en çabuk parayı borsa kazandırır. ama tabii riskli de.

pronet;

en sağlam yatırım aracı diye sormuş arkadaş borsanın çiftesini yedinmi sen hiç :eek:

borsa bir nevi kumar gibi ya... kazanmak için çok yatırman gerek o da ya tutarsa gibi bişi... kazanırsan tamam ama sermayenin arkası yoksa bittin o yüzden kazanma ihtimali daha yüksek alanlar olursa daha iyi olur. çok uzun vade de arsa en ideali bence ama çok zaman alır. sezonluk işler de olabilir ama 12 ay geçerli olursa daha iyi olur tabi. ben farklı fikirlerden faydalanmak isterim varsa. mesela halı saha işi ben çok basit bi iş gibi bakardm eskiden bir gün dikkatimi çekti ya hiç boş kalmıyor gece geç saatlere kadar yağmurda soğukta bile adamlar maç yapıyor ne kadar maliyeti olabilir diye düşündm arkadaşlara sordum gerçekten azımsanmayacak derecede geliri var hiç ummazdım o kadar olacağını devasa sermayelerede gerek yok anladığım kadarıyla ama bulunacağı konum çok önemli. gibi buna benzer şeyler... eminim böyle onlarca sektör vardır detaylarını bilmediğimiz.

en cok kazandıran yıyecek ıcecek sektoru
ama ısı bılmek ısın basıda olmak bıde sermaye cok olmalı

Özellikle benim gibi bilgisayar başında ömrünü geçiren, hareket alanı kısıtlı insanlar için birikimlerini internette değerlendirme şansı var.
Birikim demişken öyle çok param yoktu :) bi yerden para falan gelmedi, hepsi alın teri. Ben altına yatırım yapıyorum ama öyle yastığın altında saklamıyorum. Açıyorum internet teki hesabımı, gece de olsa gündüz de olsa fiyatları kontrol edip alıp satıyorum. Ben tam anlatamadım ama ilgili arkadaşlar bu konuya geldiklerinde daha iyi anlayabilecekleri bir yazıyı onlara not olarak bırakayım. Bi faydamız dokunur belki :) http://www.altinfiyatlarisitesi.com/en-karli-altin-yatirimi/

Bende kendi tecrübe lerimi aktarayım gayrimenkul uzjn vadrli belki ama ben sanat ve edebiyat a yatırım yapıyorum şu anda ciddi bşr yeteneğim vaf ve bunu değerlendirebilirsem bir kaç 0 lı rakamlar elde edebilirim sonra ne yapacağıma karar vereceğim tabii ama favorim enerji sektörü daima musluğun başında oturmak gibi bşr şey bu

Üst Alt