Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sizce engellileri engelleyen gerçek engeller nedir?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar biz engellilerin hayata tutunmasını,sosyalleşmesini,amaçlarına ulaşmasını,hatta mutlu ve huzurlu olmalarını engelleyen sebepler yokmu sizce?sadece engelimizmi bize engel olan,yoksa başka sebeplerde varmı?peki nedir bu sebepler?şahsi-ailevi,maddi-manevi,çevresel-sosyal....hadi gelin bu gerçek engelleri tesbit edip,nedenlerini,niçinlerini ve çözüm yollarını konuşalım.şimdiden teşekkür ederim hepinize:eek:

Merhaba Nurdan Kardeşim.
Biz Engellilerin Hayata tutunmamızı,sosyal hayata katılmamızı öncelikle bizlerin istemesi,Engelimizi kabul edip kendimizle barışık olmamızla başlıyor.Ben otuz yıldır omurlik felçli olarak yaşadım.yirmi sene toplumun içinde oldum.önceleri çok zor geliyordu insanların bakışlarından rahatsız oluyordum.zamanla iletişim kurdukca bunları aştım.
istedikten sonra şartlarımızda uygun olursa bizlerinde birçok işi başarabilecegimizi biliyorum. Son yıllarda engellilerin sosyal hayatada katıldıklarını birçok kişinin çok başarılı oldugunu sevinerek izliyorum.Toplum bizi yavaşda olsa kabul etmek zorunda yeterki biz kendimize güvenelim imkanlarımızı sonuna kadar zorlayalım."Hak verilmez alınır''ata sözünde oldugu gibi bizlerde bu sosyal paylaşım sitesindeki arkadaşlar olarak çevremizdeki engellilere ulaşarak buradaki bilgileride paylaşabiliriz.Herkişye Geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun.

İyi Geceler.

1,Aile:Engelli bireyi en iyi ailesi tanır ve ona her anlamda destek olmaya çalışır.bizde malesef yapamazsın edemezsin anlayışı var.
2.Devlet:Engelli bireyi sigortalaması,çalışamıyorsa bakım maaşı verilmeli , rehabilitasyon, iş bulması lazım bu iş ağır olmamalı tamamiyle engelliye uygun olmalı.
3,Mimari engeller:İnşa edilen konutlar, devlet daireleri, okul, hastane vb. asansörlü olmalı ve bina girişleri rampa veya engellinin girebileceği şekilde düz olmalı.

murat abi bu nebüyük bir şereftir;forum konusuna yorumunuzla yön verdiniz...öncelikle teşekkür ederim abim
siz en zoru yaşayanlardansınız murat abi,hal böyle olunca sizin yorumun üstündede yorum yapmak haddim değil!engelli önce kendini aşmalı haklısın ama,ona destek olacak,onu şevklendirecek,sen yapabilirsin diyecek birileri olmalı bence hayatında.yoksa zaten derdi başından aşkın,tek başına omuzlamak zor bu imtihanı değilmi?
tekrar yürekten teşekkür ederim,yıllardır yorum yapmama geleneğinizi benim konuma yorum yaparak bozduğunuz için..siz sitenin ağabeyisiniz,yorumlarınız değerli bu yüzden..:eek::eek::eek:

Nurdan Kardeşim. Bende sana teşekkür ederim.Beni yazmaya teşvik ettiğin için.
Engelli olarak sürdürülebilecek bir hayatı kolaylaştırmak yada zorlaştırmak için
Kendimiz Ailemiz ve toplumun bizlere bakışı önemli.
Toplum un Engelliye bakış açısı incitici ve yıpratıcı önyargılı bunu değiştirmek
için iyi yönde gelişmeler olsada yıllarca insanların biliçaltına yerleşmiş düşünceleri
biranda değiştirmeside zor.Biz engelliler olarak öncelikle bunu aşmak için ailemizin
desteği ile toplumdaki yerimizi alabiliriz.Bizler için zor olmasına rağmen toplumun
içinde var olarak bize karşı olan düşüncelerini değiştirebileceğimize inanıyorum.Saglam
birine gösterilen saygı ve ilgiyi engelli birine gösterseler Engelli insanların normal
kişilerden hiçbir farkının olmadıgını görebileceklerdir.

Sadece başlıktan yola çıkarak;
Çözüm üretmek isteyen,proje sunan her insana,kuruma,partiye,sivil toplum kuruluşuna vb. ön yargı ile yanaşarak, başta siyasi duruşu olmak üzere dünya görüşü üzerinden değerlendirme yaparak karşı duran engelli arkadaşlarımız önümüzdeki en büyük engeldir kanımca.

Üst Alt