Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sizce Nissan ÖTV Hesaplaması doğru mu?

metehan50*

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yeni bir engelli aracı almak istiyorum.Bu sebeple gerek yurt dışı gerekse yurt içi araştırma yapıyorum.İnternette dolaşırken Bostancıoğlu nisan sitesi gözüme takıldı.Engellilere özel fiyat çıkarmışlar.Nissan qashqai 130 luk dizel scy pack modelinin net fiyatı 149.150-TL olmasına rağmen ÖTV siz 82.988-TL yazmışlar.Telefonla aradım bir yanlışlık mı var diye.Telefona çıkan bayan bunun fiyatı sana 82.500-Tl yapabilirim dedi.Bir altında bulunan 130 luk dizel xtronic black editionun ötv li fiyatı 156,350-tl ve ötv siz 92.927-TL olmasına rağmen size 86.500-Yapabilirim dedi.Arkadaşlar acaba hesaplamayı mı yanlış yapıyorlar yoksa bu ad altında fiyatları mı düşürüyorlar.?
İşte sayfanın linki Engellilere Özel Fiyat Listesi - Bostancıoğlu Nissan

Bostancıoğlu Nissan, engelli araç satışında çok deneyimli bir firma. Verdikleri fiyatlarda gayet makul görünüyor. QQ güzel bir araçtır alternatif olarak da çok fazla seçeneği yok diğer rakiplerinde. Suv tarzı bir şey düşünüyor olsaydım bende tercih ederdim ancak D segmenti bir araç daha uygun benim profilime bu yüzden Insignia, SuperB tarzı araçlara yöneldim.

Doğru hesaplanmış yanlişlik yok 149 luk araç zaten 1 senedir kampanyada 124bin küsür tl bu net 124 binden hesaplarsan 82.666.666 çıkar yanlışlık yok artı indirim iste

TAKVİM

Hocam kendi listesinde black edition un normal fiyatı 156.350-TL Ötv indirimli olarak 92.927-TL olarak yazmışlar.Yetkili bayan ise sana 86.500-TL ye bırakırım dedi.156,350-TL /1,60=97.500-TL yapar.Bana 86.500-TL ye bırakıyor.Acaba ben mi yanlış hesaplıyorum?

metehan50*

O bayi indirimidir, sizin hesabınızda aracın net fiyatı / ÖTV oranı yanlıştır. Arada karıştan KDV olabilir. Aracın net fiyatı + kdv'yi bilsek direk net bir fiyat çıkartabilirdik. Bizde 104Binliralık araç 73'e geldi. Eğer sizin hesaptan gitseydik ortalama da 65'bine gelmesi gerekirdi. O yüzden aracın net fiyatı / ÖTV doğru rakamı çıkartmıyor malesef.

burock

Hocam Bostancıoğlunun engellilere göre düzenlediği liste incelenirse burada bu durum açıkca görülüyor.Ama fiyatı yüksek tutuyorlar da bariz bir şekilde indirim yaparak ondan sonra ötv siz fiyatı yazıyorlarsa o başka

istikbal

Hocam araç 2017 modeldir.O konuda eminim.Ama böyle yapmaları kafaları karıştırıyor.

Hesaplama yaparken
Aracin fiyati ÷ 1.45 burdan cikan sonuctan mtv yi dusun.fiyat ozaman ortaya cikar.bayidekiler uyaniklik yapip mtv yi cebine atiyorlar.satis fiyatina mtv de dahil.bunu ozellikle soyleyin.size verdikleri fiyat kampanyali fiyattir.aracin satis fiyati 125bin civaridir

Sayın metehan senin dediğin 156 tl lik araç kendi sitesinde kampanyalı 148.949 gözüküyor, bu fiyattan sonra bütün bayiiler en az %5 indirim yapar sana bu fiyattan indirim yapmış, bende xtrailin fitatını öğrenmek istiyorum

battal

Sayın Battal bey Xtrail sanırım 7 koltuk ve 2017 versiyonunda yenisi çıkmış.Qashqai ile Xtrail in arasında görünüm dışında bariz bir fark yoktur. Motor ve donanımları aynıdır diye düşünüyorum.Xtrailin en alt otomatik modeli olan sky pack 170.000-TL civarında.Bu araçlar sanırım 2017 yılında değiştirilmiş.Bir çok sitede yeni X trail olarak geçiyor.

Dün gittim oraya bir bakayım diye [FONT=sans-serif]Nissan qashqai 130 luk dizel scy pack modelinin net fiyatı 149.150-TL olmasına rağmen ÖTV siz 82.988-TL diyor hatta [/FONT][FONT=sans-serif]dizel scy pack te navirgasyon geri dönüş kamera 7 inç ekran yok satıcı bana sana 10 inç ekran ekliyeyim navirgasyonlu yani bir nevi taplet özellikli birde alüminyum eşik hediye edeyim dedi sana en son 85.bin olur ötvesi dedi . arbayı inceledim benim fikrim o para etmez neden diye sorsanız ekran anolok koltuk ayarı manuel bagaj bana göre cok ufak tapiki iki katman ama ben beyen medim ama dıştan cok gösterişli ben şahsen renult kadjar inceledim onun özellikleri daha fazla aynı pilartmonda üretilmesine rağmen bir incele bence [/FONT]

Ali57 sen hangi bayiye gittin acaba, dizelin de hiç ekran yokmuymuş da sana öyle teklif etti

ALİ57

Ali bey internette dolaşırken bir bayiinin kampanyası gözüme çarptı.Bu sky pack için 124 bin küsür fiyat yazmışlar.Ben de telefon açarak bana ötv indirimli ne olur dedim.Bana verdiği fiyat 86.500-TL oldu.Ben de 124.000-TL ötv indirimli 76.000-TL olması gerekmez mi dedim.Yok yanlış hesaplıyorsunuz dedi.Ben tekrar 124.000/1,60=77,500-TL eder siz gereken indirimi yapmıyorsunuz dedim.
Yani anlaşılan bayiiler farklı farklı uygulamalar yapıyorlar.
Diğer bir yönden Ali bey Kadjarla bu araç hiç bir şekilde kıyas edilemez.Birisi ingiltere versiyonu diğeri fransanın Türkiye versiyonu.Zaten satış rakamlarından da fark ortada.

metehan50*

ÖTV indirim hesaplaması yapılırken araçın ötv ve kdv'siz fiyatı yeni net üzerinden hesaplanmalı. Yani sizin hesabınıza göre araçın net fiyatı 124 bin tl olmalı. Maalesef aracın net fiyatını sorduğunuzda bayi çalışanları durumu hemen anlıyor ve net fiyatını yüksek tutuyorlar.

battal

sayın arkadaşım biricisi nereye gittiğimi tam olarak yazıda yazmıştım ikici soruna cevapta yazdığım o versiyonda kesinlikle yok dedi bana bu arada kesinlikle nissan alma şu an için duyduğuma göre 2018 makyajalanacakmış ellerindekileri bitirmek için bu fiyat her kezin tercih farlıdır

ALİ57

Nereye gittiğin gözümden kaçmış olabilir, ama birinci soruya yazdın cevap yerine gittiğin yeri yazsaydın daha kısa sürerdi diye düşünüyorum.
Lütfen pozitif olalım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar nissan x-tirail in sanırım yeni versiyonu çıkarılmış.Eski modeller fiyat olarak gayet makul iken yeni versiyonları çok yüksek.Yedi koltuk yapmışlar bu aracı.Ama bu değişiklik bu kadar fiyatı yükseltmemeli.

metehan50*

Sayın metehan;
Yukarıda 124 bin liralık hesaplamış olduğun araç indirimle birlikte %50 lik gruba girdiği için bu oran ile hesaplaman gerekir aynı durum peugeot ve ford da benim başımada geldi

Üst Alt