Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sizce şu plaka dizaynları nasıl olur?

BaY_Cin

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
"Plakada Amblem Olsun - Plakada Amblem Olmasın" diye biz engelliler arasında görüş ayrılığı uzun zamandır var. Olsun diyene de saygım var Olmasın diyenede.
Kendimce bi kaç plaka örneği hazırladım bide siz bakın bakalım sizce bu plakalar nasıl olur.

Örnek - 1 :

rnek-3.jpg

Örnek - 2 :

rnek-2.jpg

Örnek - 3 :

rnek-1.jpg

Şimdilik 3 tane ilerleyen günlerde tekrar eklemeyi düşünüyorum.

çok güzel ya kanka tebrikler

valla hükümet kabul etse ne şekilli plakalar yapılırda işte kabul etmeleri gerek :)

Ayrıca bu tür işlemlerde genellikle uluslararası kurallar/simgeler vb. kullanılır bildiğim kadarıyla..

"E" harfi neyin uluslararası simgesi oluyor?:confused: Bir turist nasıl anlayacak bu simgeyi? (Aynı simgenin park yerine de konulduğunu düşünün)

plaka

plakalarda damga olmasın bütünhaklarımız eşit değilmiş sanki damga yemiş gibi bakıyorlar

Önce yasayı değiştirelim, sonra plaka amblem yarışması düzenleriz...

disabled%20sign.gif

tüm dünyada bu simge kullanılır..oto parklarda da,iş yerlerinde de,hava alanlarında da...vs... E harfinin bir anlamı yoktur...uluslar arası kabul edilmemiş bir E harfinden hiç bir insan ne anlama geldiğini çıkaramaz...

örnek 1 daha güzell ... ama sonuççtaa yine aynıı manayı taşıyacakk en iyisii biz bunları kompilee kaldırmakk sadeece bu işaret ehliyetlerde olsunn benimm fikrimm buuuu......

Öncelikle yorum yapan herkese çok teşekkür ederim. ve hazırladığım dizaynlardaki "E" harfini "Engelli" olarak düşünmüştüm o yüzden sadece "E" harfi koydum. "E" harfinin hiç bir anlamı yada geçerliliği yoktur'a gelince düzenlenecek bi yasa tasarısıyla tekerlekli amblem yerine sadece Engellilere mahsus araçlara "E" harfi gelebilir diye düşünüyorum.

Plakadaki amblemin simge olarak ne olduğunun bi önemi yok elbette, ama diyoruz ki plakaya damga koymak "Ayrımcılık" özel park alanları "Ayrıcalık" tamam bunuda anladık peki diyelimki plakadaki damga kalktı isteyen kullanır istemeyen kullanmaz denildi ve uygulanmaya başlandı peki o amblem olmadığında bize ayrıcalıklı alanları kullandığımızı trafik görevlileri nerden bilecek ? Cevap; park halinde ön cama iliştirilecek bi kart. Bunada tamam bunuda anladık peki şuna ne dersiniz ?

Plakadaki damga kalksın ama engelli araçlarına değişik renkte bi plaka verilsin, örneğin beyaz üzerine siyah değilde, beyaz üzerine mavi gibi ve bu plaka sadece özürlülere verilse. Böyle bir değişiklik yapılsa yinemi ayrımcılığa gidilmiş olunur yoksa daha güzel bir uygulamamı olur ?

Park halindeyken; trafik polisinden ve görevlilerden başkasının arabanın kime ait olduğunu bilmesine gerek yok ki..
Trafikte iken de resmi plakalı vb. arabalara sağlanan avantaj sağlanmadığı için, ayrıcalıklı konumda olması gereksiz..
Böyle plakalarla sadece ve sadece 'taciz edilmeye' davetiye çıkartılır.. Amblem olmayınca ama rengi değişik olduğunda bilinmeyecek mi o plakanın engelli arabasına ait olduğu??:confused:

ben normal ınsanlar gıbı araba kullanmak ıstıyorum bu en dogal hakkımız engellı oldugunu gostermek ıstersen veya bı takım haklardan faydalanmak ıstersen stıkır kullanırsınız tum dunyada sıstem bu. Bunca ınsan farklı plaka ıstemezken hala plaka orneklerı ıle ugrasıp durmak garıp oluyor

bırcok ınsan bızlere destek ıcın maıller atıyor bazılarımız hala ne ıle ugrasıyor: plaka nın sekli nasıl olsun?

vay be

Alpu;

Öncelikle Sen Sakat mısın ?

ben nasıl senin plakanda amblem istemediğine saygı duyuyorsam seninde benim plaka örneklerime yada plakasında amblem isteyenlere saygı duyman gerek etik olarak.

Haa yok ben saygı duymuyorum diyosan benim SAYGISIZLARLA işim olmaz . .

Yahu birisi çıkmış kendine göre bir şeyler yapmak istemiş. Yorumlara baktım da; "alpu" ayıp etmişsin. Dövseydin...
Beğenmedim desen anlaşılır yorumun.
Ayrıca tüm dünyada sistem bu derken tüm dünyayı gezdin mi bilemiyorum ama ben dünyanın yarısına yakınını gezdim. Tüm dünyada sistem "stıkır" sticker yada türkçesi ile çıkartma etiket li falan değil. Faarklı farklı uygulamalar var.
Baycin, ben bir numaralı tasarımı beğendim.
Aslına bakarsanız bizlerin derdi plakamızda sakat ambleminin olması değil. Sanırım genel sorunumuz sakat ambleminin kabak gibi görünecek şekilde büyük yapılması.
Benim şu an ki aracımın plakasında sakat amblemi TR işaretinin yanında küçük bir çıkartma (güçlü bir malzemeden) yapılmış. Trafikte çok fazla dikkat çekmiyor ama park ederken, vs durumlarda görevliler dikkatli bakınca anlayabiliyorlar.
Yeni arabamı alacağım (bir aydır sürünüyorum) aracı aldığım yere şu an ki arabamın plakasının resimlerini verdim ve mümkünse aynı şekilde plaka yapılmasını istedim ama her şube farklı uygulama yapıyormuş bu konuda. Kimisi benim mevcut plakam gibi, kimisi de kabak tabir ettiğim amblemi koyarak.
Kırmayın birbirinizin kalbini. Fikir fikirdir.
Ot gibi oturmaktansa bir şeyler üretmek yada üretmeye çalışmak ve cesaret gösterip bunu paylaşmak. Var mı bundan güzeli

ya arkadaşlar birde plakanın harf ve rakamları küçücük engelli ablemi kocaman.şimdi istanbuldaki sıfır araçlarda dikkatimi çekti.harf ve rakamlar büyük.yani biraz daha iyi gözüküyor.bakalım bu hafta müsait olusam emniyetten bu yeni plakalarla değiştirecem.değiştince resimleri koyarım.tabi üzerinde küçük biraz değişiklik yapıp app plaka şeklini aldırcam.

Benim bu başlığı açarken amacım; plakada amblem olsun olmasın tartışması yaratmak değildi, zaten formlarda amblemin olup olmamasıyla ilgili bir tartışma başlığı var.

Benim amacım; madem bizlere engelimizden dolayı amblemli bir plaka veriyolar, daha estetik nasıl olur acabaydı. Konu birden yine ambleme karşı olan arkadaşlar tarafından çarpıltıldı, zaten konunun başlığına bakarsanız amblem olsun mu olmasın mı değil bu plaka dizaynları nasıl olur.

Alpu;

Bak sen kendin ne kadarda güzel söylüyosun ben normal insanlar gibi araba kullanmak istiyorum

1 - Demekki kendini normal bir insan olarak görmüyosun, kendi içinde çelişiyorsun
2 - Engelin varsa zaten normal bir insan değilsin (Normal= Hiçbir Özrü Olmayan)
3 - Biz doğuştan/sonradan farklı yaratılmış insanlarız. Normal insanlardan bir farkımız var.
4 - BEN BEDENİMDE OLAN FARKI TAKMAZKEN KENDİME PROBLEM YAPMAZKEN DEVLETİN BANA VERDİĞİ PLAKADAKİ AMBLEMİN CANI CEHENNEME
5 - "Plaka örnekleriyle uğraşıp durmak garip oluyor" Hiç bişey yapmadan devlet bu amblemi niye veriyor ben karşıyım bu ambleme diye boş beleş sallamaktansa, her konusu geçtiği yerde avazım çıktığı kadar hiç bir işe yaramadan bu amblem olmasın diye naralar atmaktansa, Devletin bize ön gördüğü plakadaki amblemin daha estetik olarak nasıl görünebileceğine kafa patlatırım örnekler yaparım, plakanın şekli nasıl olsun diye düşünürüm daha iyi.

Hiç olmazsa allahın bana bahşettiği beyni gereksiz yere boş beleş konuşarak kullanmamış olurum . .

BEN BEDENİMDE OLAN FARKI TAKMAZKEN KENDİME PROBLEM YAPMAZKEN DEVLETİN BANA VERDİĞİ PLAKADAKİ AMBLEMİN CANI CEHENNEME

diyen bay cinin alnından öpüyorum...:)

ellerine sağlık bay cin...hepsi güzel olmuş ancak ben 1 numaralı plakayı daha çok beğendim...

Bay cin size katılıyorum. sizi haklı görüyorum. herkesi memnun edecek haliniz yok sizi eleştirenler ise eleştirinin dozunu kaçırmasınlar.

belki biraz agır bı elestırı oldu, amacım kımsenın kırılması degıl kaldıkı ortaya soylenmıs fıkırdı ama kısısellestırılmesı yanlış.
umarım anlaşılmıştır

arkadaşlar bu işi ankara çözer oraya yazı yazmak lazım valla öncelik diye birşey yok bak iş yerinde hatta çalısmamam lazım amirler çalıstırıyor çatır çatır binin salın gitsin ya aman plaka nedir ya boyayın gitsin aman kötü örnek oluyorum ama polisleri alıstırmak lazım boyalı plakaya hangi birine ceza kesecek anlasınlar istenmedigini plakanın

Üst Alt