Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sizin de özel sektördeki işinizde maaşınız düşük mü?

Konular
8
Reaksiyonlar
16
Merhaba beyler bilgisi olanlardan ricam yardımcı olmalaridir

İstanbul da yaşıyorum mesleğim idari işler tecrübem vs var lakin şuan aldığım maas 19 yol parasi ile beraber lakin şu var Tekirdağ da arkadasla konustum cam fabrikasında sendika var normal işçi aldigi 40k yav gercekten doğru sgk si vs de yuksek yatiriliyor merak ettigim şu engelliyiz diyemi bu kadar düşük veriyorlar İstanbul da benim gibi meslegi olup calisanlar varmı ne onerirsiniz

@Linkinpark50,

Selam,

Engel durumunuzu bilmiyorum ama fabrikada çalışmayı göze aldınızsa bir iş önerebilirim.

İstanbul'da milyonlar yaşıyor. Ve çok çok fazla konut/işyeri var.

Ben yerinizde olsam boya/badana işini bir ustanın yanıda birkaç ayda öğrenir, sonra kendim iş almaya bakardım. muhtemelen birkaç yıla; fabrikadan alacağınız maaşını birkaç katını kazanmaya başlarsınız.

Bunları yaşınızı ve engel durumunuzu bilmeden önerdim.

Aşağıya yaptığım google aramasının linkini de yapıştırıyorum.

Boya/boyacılıktan anlamam ama öğrenmesinin kolay olacağını düşündüğümden önerdim.

Bol şanslar.

https://www.google.com/search?q=ist...OGowajeoAgCwAgA&sourceid=chrome&ie=UTF-8#ip=1

Türkiye de mart ayı brüt maaş ortalaması 1161 tl/ gündür nokta.

19k ile İstanbul da yaşanmaz. Meslek sahibi usta kişiler, masa başı çalışan üniversite mezunu beyaz yakadan fazla kazanır. Git fırında ekmek ya da simit yap daha fazla kazanırsın.

maaşınız düşükmüş hocam şartları daha iyi bir firma arayın işkur e şube üzerinden ve kariyer.net eleman.net üzerinden iş ilanlarına bakın
bende lise mezunuyum yemeksepetimarket deposunda calısıyorum elime gecen yemek dahil 23 23.5 arası bende şartları daha iyi bir iş arayısındayım hocam

@Linkinpark50, Ne yazık ki engellilere düşük maaş veriliyor genelde tabi iş bulabilirseniz o da.
O düşük maaşa razı ama iş bulamayan bir çok engelli var özellikle ruhsal engellilerde.

@kara duman,
hocam cogu firma asgari veya ona yakın calıstırıyor ama iyi maas veren firmalarda var hocam ben mesela cok agırlık kaldıramıyorum dün bir iş gördüm kocaeli gebzede maas brüt 40 bin sosyal yardımıda var yıllık 50 bin brüt veriyorlar ama iş bana biraz agır geldigi için basvurmadım hocam yapamam diye

@çirkin1,
10bintl emekli maaşı alıyorum demesi gerekenlerin, 10milyon alıyorum demesi beni rahatsız ediyor. Kurumsal firmalarda çalışmış olsan k rahatsız olmazdın. Boş yapma ve benim yorumumun altına mesaj yazma... Yani gölge yapma yeter.

Bende kurumsal bir firmada çalışıyorum , beyaz yaka olarak maaşım 34k.
Zaten sıkıntı engelli olup hakkınızı bilmemenizden kaynaklanıyor.
Sen işyerini işini görüyorsun, ama maaş zam zamanı sesini cikarmazsan o parayı almaya mahkumsun.
Ben engelliyim beni kovarlar düşüncesi olduğu için çoğu engelli kişi de, rest çekmek zaten akıllarına gelmiyor.

Şunu aklinizdan çıkarmayın siz ise girdiğiniz de işyerinin işine geldiği için oraya alınıyorsunuz. Yoksa zaten yüzünüze bakmazlar.
İşinizi de doğru düzgün yapıyorsunuz ve tecrübeniz var ise , bundan sonrası kendinizi pazarlamanız.

Şunu unutmayın, istemezseniz kimse size hiçbirsey vermez.

Bazı insanlar engelli olan kişinin öğle arası masasına bile oturup, yan yana yemek yemez. Eğitimli ve kurumsal firma çalışanları bunu yapmaz. Merdiven altı yerli firma çalışanları maalesef sizi dışlar. Çok şükür bu dışlayan insanlar ile hiç çalışmadım ama başka yerlerde çalışan arkadaşlarım bu acıyı yaşamış.

@Reborn aynen sana katılıyorum.
Çok şükür bende o tarz durumları yaşamadım. Çalıştığın yerde dediğin gibi önemli, kendini ezdirmeyeceksin.

@lordert,
DEPO işi yorucu mu ve ağır mı nasıl girebilirim oraya ?

@Hopee3466,
ah be hocam keşke bende girsem kurumsal bir firmaya :( bir türlü denk gelmedi gitti...

@Overlord,
Depo yerine göre değişir. Bazen yoğun ve yorucu olabilr. Şansa kalmış yani bazen yan gelir ve yatarsın. Depolar çok tozlu olabilir ve toza karşı alerjisi olan zorlanır.

Üst Alt