Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizo-Obsesif bozuklukta rapor oranı nedir?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
633
Reaksiyonlar
363
Tanı olarak ŞİZOOBSESİF BOZUKLUK yazmaktadır? Oran %65 tir. Bu şekilde raporu olan varmı?

Bu rapor ne anlama gelmektedir?

Şizofreni ile OKB karışımı gibi bişey mi bu hiç duymadım daha önce.

@adanalı01
7 buçuk yıldır düzenli olarak ilaç kullanmaktayım.

ABİZOL 30 mg
LUSTRAL 100 + 100 mg
REXAPİN 10 mg
GYREX 100 mg

Yatışlarım daha önceden vardı. 4 kere falan hastane yatışlarım vardı.

Psikiyatriden 7 buçuk yıldan fazla ilaç kullanmama rağmen yeni çıkan raporumun "2 YIL SÜRELİ" olması bir

çelişkimidir...?

BAŞKA AÇIKLAMASI OLABİLİRMİ ACABA NEDİR YANİ BEN ANLAYAMADIM DOĞRUSU BUNU ARKADAŞLAR???...

(Rapor oranım %65 / PSİKOTİK BOZUKLUK TEDAVİ İLE İŞLEVSELLİĞİ KISMEN DÜZELEN (ŞİZOOBSESİF BOZUKLUK) vede "(2 YIL SÜRELİ" )...

Yoksa bundan sonra psikiyatriden alınan raporlar "SÜRELİ" mi olmaktadır...

Son düzenleme:
Artık işleri çok sıkı tutuyolar. zaten psikolojiden genelde süreli veriyolar bu değişmez.

Ben de rapor başvurusu yaptım ileri bir tarihe attılar muayeneyi benimde süreli olacak diye korkar oldum artık malülen emekli mi olsam acaba olabilirsem ne dersiniz ?

chesterrr
Çok sıkı canım, o kadar sıkıki:D nedemeli bilemiyorum yani...

sokrates
Sende korkar oldun sanırım benim gibi... ÇOK KORKUTUCU 1 DURUM BU DURUM...

Cimer üzerinden Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığına sormuştum kontrol konusunu ben kendi adıma benim Adi Malül sayıldığım kontrol konmayacağı yazıyor gelen yazıda bu durumda ne yapmam lazım ?

sokrates kardeşim sen kaç yıldır ilaç kullanmaktasın... O KADAR ÇOK KORKMA...:cool:

9 yıldır ilaç kullanıyorum 6 tane hastane yatışım var.

Benimde 5-6 kez hastane yatışım oldu. Bildiğim kadarıyla 10 yıldan fazladır hastayım ve son 7 buçuk yıldırda ilaçlarımı hiç aksatmadan kullanmaktayım arkadaşım... BU ŞEKİLDE OLMASINA RAĞMEN BİZE RAPOR VERMEZLERSE KİME RAPOR VERECEKLER BİLEMİYORUM...

ayDÜNYAvazo

[FONT=sans-serif]Cimer üzerinden Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığına sormuştum kontrol konusunu ben kendi adıma benim Adi Malül sayıldığım kontrol konmayacağı yazıyor gelen yazıda bu durumda ne yapmam lazım ? Buna ne diyorsun [/FONT][/COLOR ayDÜNYAvazo

@sokrates

Senin konuna pek hakim olduğum söylenemez, YARDIMCI OLMAK İSTERDİM...

Şuan için kullandığım ilaçlar:

Lustral 100+100 mg
Abizol 30 mg
Rexapin 10 mg
Gyrex 100 mg 'dır...

öyle bişey yok doktor kıçından uydurmuş

doktorun keyfine kalmış parmagında oynatır seni doktor :D:D:D:D
4 tane kabak gibi tokat ataydın aklı başına gelirdi o zaman sen yılların hastasısın sana sürekli vermesi lazımdı

[FONT=sans-serif](2) Bireyin engel durumunun ilaç tedavisi, cerrahi tedavi ve/veya rehabilitasyon uygulamaları ile zaman içinde azalma ihtimali olduğu ve hastalık bulgularının tam olarak görülemediği hâllerde süreli rapor düzenlenir.[/FONT]
[FONT=sans-serif](3) Bireyin engel durumunun sabit kalması veya artması söz konusu olan hastalıklar için sürekli rapor düzenlenir.[/FONT]

dogru surekli vermesi lazimdi

peki agir mi verdi rapor kisminda

Ağır ENGELLİ değil.

KISMİ BAĞIMLI kutucuğu işaretli RAPORDA...

Konu başlığını aşağıdaki şekilde değiştirebilirmisiniz?

7 buçuk yıldır ilaç kullanmama rağmen yeni raporumun "2 YIL SÜRELİ" çıkması çelişkimidir?

Bu şekilde raporunda tanısı olan varmı?

Bu rapora itiraz ettim dün.

Böyle raporlarda artık "ZİHİNSEL" kutucuğu işaretlenmiyormu?
Benim raporumda işaretli değil, birde kutucuklardan sadece "RUHSAL ve DUYGUSAL" kutucuğu işaretli raporumda.

Şizofreni ile OKB karışımı gibi bişey mi bu hiç duymadım daha önce.

O zaman bu aldığım raporun yüzde%sinin daha fazla olması gerekmezmiydi? Dediğiniz gibi olsa yani Şizofreni ve OKB değerlendirilseydi eğer öyle olurdu...

Şizofreni ve okb bir arada olmaz diye biliyorum ama bipolar + okb bir arada oluyor.Bazı atipik antipsikotikler okb hastası olmayan hastalarda da obsesyon yapabiliyor Ben okb+bipolarım öyle bir antipsikotik içtiğimde obsesyondan duramıyorum.Şu bilgiyi de vermek isterim yeeni nesil antipsikotiklerden sadece solian ve abilify obsesyon yapmaz.
Yardımcı olmak isterdim ama hastalıklara verilen rapor oranlarıyla ilgili pek bilgim yok.

aydünya vazo senelerdir hasta olan biriyle dalga gecer gibi süreli rapor verilmesi ilginc daha önceki raporunuz da sürelimiydi acaba doktor Bi iyileşme mi gördü aklımız almadı

@tb2nhf

Daha önceki raporlarım "SÜREKLİ" di.

Aldığım bu Raporda neden "ZİHİNSEL" kutucuğu işaretli değil arkadaşlar?
BU KONUDA BİLGİ SAHİBİ KİMSE VARMI?

Yakın zamanda şizofreniden dolayı engelli sağlık kurulu raporu alan varmı?

Neden "zihinsel" kutucuğu işaretli değil ki?

Bi kac tane şizofren arkadaşım var birinde zihinsel işaretli öbüründe duygusal işaretli ayrıca şizofrenle okb ye ayrı ayrı puan verilmeli neden verilmemiş anlamış degilim

Ben de anlamadım. Ayrı ayrı oran verilse olabilirdi sanırım. Şimdiki ŞİZOFRENİ raporlarda "ZİHİNSEL" kutucuğu yok mu sayılıyor ki?

Arkadaşım astsubay raporu şizofren tanımlanmamış raporunda zihinsel işaretlibu 2016mıydı ekpss den zihinselden girdi ilk önce inanmadım şaşırdım artık şizofren hastalıgı zeka geriliği ne dönüşürmü diye şaşırdım hatta yıllar önce forumda şizofreni zeka geriliğine dönüşürmü diye konu actım cevap veren olmadı doktorlarda net cevap vermiyo hastalar korkmasın diye bir sürü doktora gittim sanki meslek sırrı saklıyorlar cevap vermiyorlar

arkadaşım kulavuzda yazıyor şizofreni kutucuk işaretli olsa dahi zihinsel kısmı
fark etmiyor kulavuzda belirtilmiş kimlerin zihinselden girecegi açık açık yazıyor neyin peşindesiniz anlamış degilim şizofreni pipolar ruhsal olanlar okb v.s hepsi genelden girecek
zihinselden sadece mental retardasyon olanlar girecek tanıda mental retardasyon yazanlar zihinselden girecek digerlerinin hepsi genelden girecek nokta

tanı önemli teşşiz önemli yani mental yazıyorsa zihinselden girersiniz

Sence Şizofreni engelli raporlarında "zihinsel" kutucuğunun yok sayılmasının nedeni hastanın remisyonda olmasımıdır. Doğru arkadaşım şizofrenide hasta zamanla zeka işlev bozukluklarına sürükleniyor.

Türkiye de bu tanıyı ilk alan benmiyim?

ayDÜNYAvazo ben ilk raporumu 2hafta önce çıkardım şizoafektifdi hastalığım rapor çıkartıp ise engelli olarak başvurucaktim doktoruma çalışmak istiyorum dedim oda psikotik olarak raporladi %40a düştü raporum şizoafektif olarak yazmış olsa sadece o hastalık %65 yapiyo ise girmem zor olur diye bana güzellik yaptı sağolsun ama zihinsel ruhsal olduğu için işyerleri pek alımlarda tercih etmiyo bakalım neler olcak umarım bana göre uygun bir iş çıkarda hayatıma bakarım ve 5 yıl süreli verdiler 7yildir ilaç kullanıp kısa süreli vermesi şaşırtıcı yani

Breh81

Benimde 2 yıl süreliydi engelli raporum. Şizoobsesif tanısı var raporumda.

Benin Şimdi 8 buçuk yıl oldu ilaç kullanmaya başlayalı.

tedaviye yanıt veriyorsan ya da vermiyorsan oran değişir

Üst Alt