Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizoaffektif biri askere alınır mı?

terry28

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhaba.teşhisim şizoeffektif ve okb.
heyete girsem heyet muafiyet verir mi?
Şizoeffektif hastalığından muaf olan varmı?
Şimdiden teşekkürler.

teşekkür ederim.muaf olan arkadaşlar varsa yazarsa sevinirim

paranoid şizorenim yüzde seksen raporum var seferde ve barışta elverişli değildir aldım yani savaş çıksa beni almazlar

Ben de herturlu hastalik vardi ben yinede isteyerek 15 ay yaptim ustun hizmet basari belgesiyle bitirdim o dediginiz hastaliklarin hep si mevcuttu

etna 01 lütfen gaz vermeyin hastalığı olan askerlik yapmasın sadece kendine zarar değil başkalarına zarar verebilir ve askerlik idare edilme yeri değil

Gaz la alakasi yok cok cok nobet tutturmuyorlar ilaclarini kullansin okey ben bardak yiyordum dilime laylon damlatiyordum bunu gordukleri halde yaptirdilar vaybe

Terry 28

Dostum simdi zannedersem seni askere almazlar zaten raporda var diyon simdi tansinyon raporu olan bile alinmiyor seni almazlar birde raporun var

Ben 2002 de askere gittim kısa dönem olarak. Cerrahpaşa Psikiyatriden o zaman için verilmiş Şizoaffektif Bozukluk Depresif tip tanılı belgeyi Askeriyeye verdim; tanı olarak Majör depresyon dediler ve kontrol için bir sene sonra çağırıp Geçirilmiş Majör depresyon teşhisiyle sağlıklıdır deyip askere aldılar.

Hiç de pişman değilim askere gittiğim için(aldıkları için)! İyi kötü yüzlerce anım var askerlikle ilgili... Şu anki teşhis ise Paranoid Şizofreni... Bir daha alsalar bir daha giderim!!!

yorum yapanlara teşekkürler.arkadaşlar görüşlerinizi bekliyorum zor durumdayım lütfen.

terry28
Kardeş şizoaffektif ve okb tanısı ile hastane yatışınız oldumu hiç ve ne zamandır bu tanıyı aldınız ilaç kullanıyor musunuz..

yatışım olmadı.10 yıldır tedavi görüyorum bir senedir şizoefektif teşhisi kondu.lithuril invega stilizan largactil ilaçlarını içiyorum

Öncesinde hangi tanı vardı..Ayrıca şubede muayene oldun mu

Zaten şizoaffektif bipolar pisikoz be psikotik bozukluk birleşimidir..hastane yatışınız yoksa askere alabilirler hastane yatışları önemli çünki...

ama hastaneye yatmadan bipolardan muaf olanlar vardı sitede,bu bipolardan daha büyük bi hastalık?

Olmazsınız demedim hastane yatışı olursa yüzde yüz olursun diyebilirdim..bu tanıyla askere alınan çok kişi tanıyorum...o yüzden alabilirler dedim..çünki bazı ilaçlar tanılara göre ödeniyor bazen doktor ilac yazabilmek için farklı tanı koyabiliyor..hastane yatışınız olsaydı bu tanı kesinleşmiş olurdu...yine de son kararı heyet verir..siz gerekli evraklarınızla heyete girdiğinizde sonuç belli olur

nasıl olur ki,bipolarlar alınmıyor şizoefektifler mi alınıyor?

Olmazsınız demedim hastane yatışı olursa yüzde yüz olursun diyebilirdim..bu tanıyla askere alınan çok kişi tanıyorum...o yüzden alabilirler dedim..çünki bazı ilaçlar tanılara göre ödeniyor bazen doktor ilac yazabilmek için farklı tanı koyabiliyor..hastane yatışınız olsaydı bu tanı kesinleşmiş olurdu...yine de son kararı heyet verir..siz gerekli evraklarınızla heyete girdiğinizde sonuç belli olur

o zaman o tanıyı alıp askere alınanlar gerçekten şizoefektif değil anladığım kadarıyla.

siz doktorsunuz galiba?

Daha olmadıysan Muayene olacağın zaman hangi hastanelerde poliklink kayıtlrın varsa onları da al yanına Şube seni muhtemelen hastaneye sevk edecek orda heyete girersin Sonuç heyette belli olur..

arkadaşlar yok mu hiç muaf olan şizoefektifden.

yardım bekliyorum

Askerlik o kadar da korkunç değil... Yıl olmuş 2018. Ben askerdeyken ilaçlarımı aksatmadım. Üstelik o günün şartlarına göre oldukça ucuz ve kalitesiz ilaç kullandım. Şu anda Risperdal, Zyprexa, Abilify gibi ilaçlara ulaşmak, askeriyede yazdırmak oldukça kolay. Kötü komutan yoktur, kötü asker vardır! Gidince görürsünüz, elinizden geleni yapınca kimse size bir şey yapamaz. Olursa uyku sorunu olur... Komutanlarınıza durumu izah ederek ona göre bir hizmete koyarlar sizi; kurye, kantinci, koğuşçu vs. gibi...

terry28

şizoaffektifte ile ilgili olarak tek sağlık yönetmeliğinde doğrudan bir atıf yok. Ama sanırım orada da rahatsızlığın düzeyi, tedaviye nasıl karşılık verip vermediği önemlidir...

OturanBoğa

ama abi bipolar hastaları direk muaf oluyorlar.bu bipoların psikotik hali.banada direk muaf vermezler ?

terry28

ben bu hastalık tanısıyla heyete girdim , 1 yıl erteleme verdiler.

Ben bipolarken 1 yıl erteleme verdi doktor. Şimdi şizoaffektif bozukluk tanısı aldım. Yine erteleme yapacağı düşüncesindeyim. Çünkü durumum bipolarkinden daha kötü.

Üst Alt