Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizoaffektif bozukluk (f31) hastasıyım. Askerlik durumum ne olur?

nejat88

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
kolay gelsin herkese öncelikle. 2008 yılında şizoid kişilik tanısı ile tedaviye başlandım birçok yeşil reçete dahil ilaç kullandım 2016 da farklı bir doktora geçtim ama şuanda iyiyiym eskisi kadar olmasa hafif ilaç kullanıyorum.hastane raporumda şizoafektif bozukluk(f31) yazıyor.askerlik sorununun bi an önce halletmek istiyorum alırlarmı yoksa muafmı verirler bilemedim sadece eskisi kadar hasta değilim kronik rahatsızlık geçirdim..

@nejat88
Son durumunuz ile ilgili doktor değerlendirilmesi yapılmadan hakkınızda birşey söylemek zor,fakat bu durumunuzla kafadan muafiyet alamayacağınızıda bilmenizi isterim.

Şubeye gittiğinizde hastalığınıza dair elinizdeki tüm tetkik ve raporları ön rapor olarak götürürseniz,buna ilaç raporlarınızda dahil,ve şubenizden hastaneye sevkinizi isterseniz,

Hastanede yapılacak tetkik ve muayeneler sonrası doktorun yazacağı rapora istinaden kuruldan,ya erteleme alırsınız yada birliğe teslim kararı.

Birlige tesliminiz sonrası hastalığiniz nüksederse,birlik doktorunun onayı ile hava değişimine gönderilebilirsiniz.

Geçmiş olsun.

hava değişimlerinde anladığım kadarıyla günden sayılmıyor doğru mudur? ben yapıp gelmek istiyorum aslında ama güvenemiyorum geçmişimde bu sorunlarla uğraştığım için nüksetmesinden.en kötü rdm de yaparım yani sadece endişe ettim.

nejat88
Evet hava değişimleri askerlikten sayılmıyor,en sağlıklısı kendinizi askerlige motive edip,sağlıklı bir şekilde tamamlamaya çalışmak.

çok teşekkür ediyorum sağolun

bu kanun ne zaman çıktı birde albaya sorunumu anlattım en son gatadan gelen rapora bakarız devlet hastaneler geçersiz demişti.benim hastane raporum var ne yapmam lazım yardımcı olurmusun? devlet hastanesi raporuyla nasıl muaf alabilirim?

nejat88 hastaneye bireysel olarak değil
Askerlik şubesi sevki ile rapor almanız gerek
Şu anki mevzuat böyle askeri hastaneler devlete devir oldu.

Üst Alt