Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizoaffektif bozukluk hastaları, bir bakar mısınız? Bir sorum olacaktı...

OldBoy2046

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Ben bir şizoaffektif bozukluk hastasıyım. Ergenliğe girdiğimden beri yoğun depresyon, çökkünlük, özgüvensizlik, umutsuzluk, intihar dürtüsüyle yaşıyorum. Defalarca Ankara'da ve İstanbul'da kontrollere gitmiştim fakat her hangi bir sorun bulamadılar. Sürekli inişli çıkışlı bir eğitim hayatım oldu. Yeri geldi öğretmenler (burada mübalağa veya benzetme yok) arkamdan süzme salak, embesil, gerizekalı gibi söylemlerde bulundular, yeri geldi deha dediler. Bu şekilde üniversiteyi de kazandım fakat 3 ay devam edebildim. Sonrasında ağır depresyon, sosyal fobi beni öğrenci evimde esir aldı. 4 sene kendimi okuduğum şehirdeki eve kapattıktan sonra kaydımı dondurdum ve memleketime döndüm.
Gittiğim ilk doktor bana bipolar tanısı koydu. Tabi ben ne olduğunu araştırdım fakat hiç mani nöbeti geçirmeyenin nasıl bipolar hastası olacağını anlamamıştım. Doktora sordum geçiştirdi. Tedaviye başladıktan 2 sene sonra doktor değiştirdim. Bir zamandan sonra hayatımda hiç olmadığım kadar mutlu ve enerjik hissetmeye başladım kendimi. Bir kaç ay böyle devam etti ve yavaş yavaş kendimi üstün bir kişilik olarak görmeye başladım. Çok sürmedi ve mesihlik sanrısına tutuldum. Müthiş bir kriz geçirdim ve 1 hafta boyunca hiç uyumadığımı söylüyorlar. O bir haftada neler oldu hala hatırlamıyorum. Sonunda beni sakinleştiriciyle uyutup Ankara'ya götürdüler. 3 ay boyunca sanrım devam etti ve sonunda büyük bir utançla o sanrıdan kurtuldum. Şimdi sormak istediğim şu: ben bu hastalığın depresyon ve çökkünlük kısmından çok şikayetçiyim, ya depresyonda ve çökkün ya da hiperaktif ve dikkati dağınık olarak yaşıyorum. Gittiğim doktorlar bana antipsikotik enjeksiyon ve antidepresan hap veriyorlar. Bu tedavinin çok faydasını görsem de hiperaktivite ve dikkat eksikliği yakamı bırakmıyor. Bunu önleyecek ilaçların da psikotik alevlenmeye neden olduğu söyleniyor. Aynı şikayetleri olan ve tedavi olabilmiş biri bana bir yol gösterebilir mi? EKPSS ile atandım fakat hala çalışmaya hazır olmamaktan korkuyorum. Lütfen benim gibi olanlar bana bir yol göstersin, hatta düzelmiş olanlar bana kendi doktorlarını önersinler. Teşekkür ederim...

Dikkat eksikliği bendede var doğrusu.
Birde insanlardan çekinip insanlardan kaçıyormusun.
örneğin, insanların bakışları altında yürümekte zorluk çekiyormusun.

Sonra küçükken travmatik bir olay veya kaza yaşadınmı hiç.
örneğin, ben ergenlik dönemimde köyde çalışırken sağ kulağımın içine kazayla darbe aldım.
(Bu yaşadığım olay beni çok etkiledi, bana korku ve çekingenlik bulaştı)

Bendede birden fazla psikiyatrik hastalık var.
A tipik psikoz
Obsesif kompulsif bozukluk

Arkadasim sizoaffektif demek sizofrenin duygu durumu bozuk olani demektir.sizofren hastasinda genelde sanri fln olur.hallisinasyon olur.kimisi beni oldurecekler der
Kimisi takip ediliyorum der.sizoaffektifte sizofren demektir ama onun tutarsiz halidir.sizofren insanda dusunce fakirligi mevcuttur.mesih oldugunu sanmanda kesinlikle bir sizofren belirtisidir.baska hicbir psikolojik hastalikta bu tur agir sanri belirtisi yoktur.ama senin yapacagin ilaclarina guven onlar seni rahatlatir.ben hastasiym diye kafaya takma.hic cikamazsn bu isin icinden.ilaclar duzenli alinca beynindeki kotu dusuncelerde gider.

Dikkat eksikliği bendede var doğrusu.
Birde insanlardan çekinip insanlardan kaçıyormusun.
örneğin, insanların bakışları altında yürümekte zorluk çekiyormusun.

Sonra küçükken travmatik bir olay veya kaza yaşadınmı hiç.
örneğin, ben ergenlik dönemimde köyde çalışırken sağ kulağımın içine kazayla darbe aldım.
(Bu yaşadığım olay beni çok etkiledi, bana korku ve çekingenlik bulaştı)

Bendede birden fazla psikiyatrik hastalık var.
A tipik psikoz
Obsesif kompulsif bozukluk

İnsanlardan çekinme durumu çok eskide kaldı. Şimdiki sorunum ya çökkün depresif, ya da hiperaktif dikkati dağınık oluyorum. Ve evet küçükken travmatik bir olay yaşadım. Akli dengesi yerinde olmayan biri, halk deyimiyle mahallenin delisi, ben çocukken camii tuvaletinde bana tecavüz etmeye kalktı. Bir kez de bisikletle şehirler arası yolda giderken bir araba çok hızlı bir şekilde yandan bana çarptı ve 10 dakikalığına şuurumu yitirmiştim. Bunlarla bir ilgisi var mı hastalığımın bilemiyorum ama tecavüz girişimi olayından sonra depresif dönemlerimin başladığını çok iyi hatırlıyorum.

Bu tarz seylerden bahsetme bence yoksa konusmana engel gelir.kapatirlar konuyu.ama boyle agir bisey basina geldiyse cevrenden yardim alman gerekirdi.ailene soylemelydn.bence psiloga git o seni konusturuo psikatr degil psikologa gitceksn.butun devlet hastanelrnde var.ucretli degil zaten .eger o seni konusturur herseyi anlatrsan duzelebilirsn.

Üst Alt