Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren ateşten gömleği giymiş; yetişkinlerin dünyasında bir çocuktur.

adamo

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
6
İlk önce şizofreni için verilen %45 ve %80 oranlarının geçerli olamayabileceğini belirtmek isterim. Bir yudum zehirle iki yudum zehir aynı etkiyi yapar; biri öldürmez biri süründürür de diyebilirsiniz. %45 ilaç tedavisiyle çalışabilir olmak %80 ağır özürlü ibareli çalışamayan olmaktan daha zordur; Amerikan filmlerindeki gibi danayı kızgın demirle damgalanır gibi stigma yı yer oturursunuz aşağı %45 engelli şizofrenseniz. Akrabalarınız bile uzaklaşır sizden, iş dünyasında örnekleri varmış, çalışabilirmiş vs. fasa fisolar vardır... Sağlıklı düşünemedikten sonra sürünürsünüz el kapısında iş için. Bunca sorununuz varken yaşamak bile zor gelirken bir de sağlıklı, güçlü insanlarla aynı kefeye konulursunuz. Bilinçli şizofren bile bazen saçmalayabilir, işini doğru düzgün yapamaz... Bilmem nedendir bilmem ama kendimi bazen çocuk gibi hissediyorum, belki iyi belki de kötüdür, bilmiyorum... Herkes kendine ayrıcalık yapılmasını, el üstünde tutulmasını ister; şizofren ise durumu gereği bunu dibine kadar hak eder ama nerde...….

Ne yapalım hastayıp diyip bir kenara oturalım . Yardım mı bekleyelim Allaha şükür elimiz ayağımız tutuyor . Çalışıp hayatın bir yerinden başlamak lazım.

adamo

söylediklerin çok doğru.
%45 rapor alıp çalışmaya çalışmak büyük bir hata.
bende ilaçlar sayesinde topluma karıştım ve mesleğimi yapabiliyorum iyi kötü.
bu yüzden rapor almayı düşünmüyorum.
gizlemeye devam . yoksa etiketlenip insan içine çıkamaz hale geliriz.

Demir60

Medet Allah'tan, amenna... Ama insan duygu selidir; sağlıklı insanlar bile bir süre sonra patlar malum olaylar neticesinde; antidepresan kullanımının son yıllarda artması acaba neden? En azından aidiyet duygusundan bile yoksun yaşıyoruz; çünkü her an işten atılabilme korkusuyla yaşamak insanı bir yerden patlatır...Sevgi, şefkat, merhamet, iman, inanç olmadan yaşanır mı ot gibi? Kim kendini karşısındakinin yerine koyuyor, empati yapıyor? Bir taraftanda bilinçli olmak en büyük felakettir yaşarken, belki de... Yardım mı bekleyelim?
demişsiniz: Zaten bahsettiğim konular insani konular, bunlardan biri de yardım etmek ve almak! Bilemezsiniz ki; bu dünyada ben kimseden yardım görmedim; ama yardım ediyorum insanlara elimden geldiği kadar... Yazacak çok şey var da; kapıların yüzüme kapanması beni de bitirdi diyebilirim neredeyse!

Üst Alt