dreamer80
Sizin söylediğiniz gibi tartışma yaratmak veya tartışmayı büyütmek kesinlikle bir amaç olmamalıdır.
Benim okuduğum kutsal kitabımız (Kur'an-ı Kerim) sure ve ayetlerinde söylediğiniz araf ve ve benzeri ile ilgili birşey yazmıyor tıpki verdiğiniz birçok örnekte olduğu gibi.Çünkü biz diğer ilahiyat bilgilerimizi peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) sünnetlerinden (davranış ,hal hareket ve olaylara karşı tutumlarından) öğrenmekteyiz.
Niye diye soracak olursanız kutsal kitabımızın(Kur'an-ı Kerim) birçok ayetinde peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) 'e tabii olan ,Yüce Rabbim "Hz.Muhammed (peygamber)ile beraber olan kurtuluşa eren,hayırlı kullarımdan ve bana da tabii olanlardır" buyurumuştur.Eğer Kutsal kitabımız(Kur'an-ı Kerim) okuma şansı bulabilseydiniz eminim ki söylediklerimi orada açık ve seçik ulaşabilecekdiniz.
Ayrıca kutsal kitabımız(Kur'an-ı Kerim) ayetlerinde en son peygamberin Hz. Muhammed (S.A.V.) olduğunu, Hz.İsa peygambere tebliğ ettiğini ,havarilerinin kabul ettiğini (Havari beyanı:"Yüce İsa ,duyduk,işittik ve kabul ettik") ,ayrıca daha önce indirilmiş olan kutsal kitap Tevrat 'da ise son peygamberimizin geleceğinin açık şekilde yazıldığını bildirmektedir.
Ancak kutsal kitabımız(Kur'an-ı Kerim) ayetlerinde ehl-i kitap (eski din ve kitap inananları) sahiplerinin eski zamanda kendi çıkarları ve istekleri doğrultusunda daha önce indirilmiş kutsal kitaplara zarar vermiş ,değiştirmiş ve hatta peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)'in geleceği bildikleri için güçlerini kaybetme korkusu ile Haham(Yahudi Din Adamları)'ların bunu tüm cemaatinden sakladığını yazmaktadır.Tekrar belirtmek istiyorum kutsal kitabımızı okuma şansı bulabilseydiniz bunları bilebilme şansına sahip olabilirdiniz.
Benim yukarıda belirtiğim herşeyi öğrenip öğrenmemek,okuyup okumamak sadece sizin kararınız olabilir.Bana okumam konusunda verdiğiniz uyarıya yanıt olarak kutsal kitabımızı(Kur'an-ı Kerim) okuyunca başka söze ne hacettir.Geçmişte yaşanmış herşeyi tüm örnek ve delilleri ile açık seçik anlatmıştır.Eski kutsal kitapların zarar görerek kendine zulmeden kalbi mühürlüler tarafında tahrip edildiğini ancak kutsal kitabımızın(Kur'an-ı Kerim) Yüce Rabbim'in koruması altında olduğu ayetlerle sabittir.
Benim size sorum yukarıdaki metinde belirttiğim gibi kutsal kitabımızın(Kur'an-ı Kerim) ayetlerinde yazıldığı üzere peygamber efendimiz Hzç Muhammed(S.AV.) davranış ,hareket ve uygulamarından öğrendiklerimi (Hadis-i Şerif) yapmaktayız tıpkı Namaz ibadeti gibi,tıpkı Abdest almak gibi birçok konuyu buradan öğreniyoruz.
Acaba Kutsal kitabımız (Kur'an-ı Kerim)'da yada ilgili Hadis-i Şerif 'te araf konusu , arafta kalmak ile cennet veya cehenneme gidememek mevzusu hangi ayet veya surede veya ilahiyat kayıtlarında mevcuttur?
Kutsal Kitabımız(Kur'an-ı Kerim) açık olarak ayetlerinde eski kutsal kitapların zalim insanlar tarafında tahrip edilerek çıkarları için kullanıdığı yazmaktadır.O zaman Eski Kutsal kitapların Tevrat,İncil veya Kütübü Sitte'nin doğruluğunu kanıtlayacak bana en son yazılan bir sure,ayet veya hadis belirtirseniz her 2 sorumda yanıt vermiş,bilgisizliğimi gidermiş ve hatta Yüce Rabbim'in bu aciz kullunu aydınlatmış olacaksınız.
Lütfen önce Yüce Rabbim'in ilk emrini gerçekleştirelim.O zaman tüm cihan huzura, saadete ve hatta gerçekliğe kavuşacaktır.
"OKU,YÜCE RABBİMİNİN ADIYLA OKU , BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM "
Not: Dünya sağlık örgütü ve birçok avrupa ülkesi abdest almanın Covid-19 hastalığından korunma yöntemlerinin en başında olduğunu kabul etti.Size sorum acaba neden?
Benim bu soruya cevabım daha yeni okudular.
Burada ki Yüce Rabbim'in biz aciz kullarına emrettiği ve bence herşeyin anahtarı olan emri gerçekleştirmek bir amaçtır.
"OKU"
Saygılar.