Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren epilepsi hastası vasi kararı kaldırmak ve evde bakım aylığı..?

zindan2486

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben şizofren epilpsi hastasıyım ilaçlarımı gününde saatindr içiyorum
bir kounda sizi meşgul edice benim hastalığımdan dolayı yüzde 84 çalışamaz raporum var ve banada herkez gibi vasi atanmış vasinin kendisi akrabam
2 3 ay önce 3 aylık maaş vardı onuda kestiler aile gelir başı fazla gözüküyo diye kestiler
ama bildiğim kadarıyla evde bakım aylığını alıyom (benim demeye çelıştığım ben aylık bakım aylığını alabilirmiyim) ve bunun için ne yapmalıyım ve eğer vasi kararı savcılıktan kaldırısam sigortam kesilirmi

ve baştan heyete girersem aynı raporu alabilir miyim

yardımcı olursanınz sevinirim

bakım aylıgını sen alamazsın yakının alır

vasilik kararını kaldırılırsa sigortan kesilmez. alakası bile yok sigortanla.
en az % 50 ve agır özürlü ibareli raporun varsa o rapor kafi evde bakım aylığına başvuru için. ama oran % 50 altında ya da oran uygun olup da ağır özürlü ibaresi yoksa yeni rapor alman şart.
kişi başına düşen aylık gelir de 510,45 lira altındaysa rapor uygunsa ve heyet bakıma muhtaç olduğun yönünde kanaat bildirirse evde bakım aylığı alabilirsin tabi.
aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne gidip evde bakım aylığı için başvuru yapabilirsin:http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html
raporun yoksa da kurum seni yetkili hastaneye sevk eder rapor için.

Kalem;
kardeş biz aile 3 kişi ve annem 880 babam 900 alıyo kişi başına düşen aylık gelir bir sorun çıkarmı kendim e maaaş bağlatabilirmiyim

Konuyu biraz netleşdirin.

Size Vasi kara niye verildi?.....

Kısıtlı olmanızı kim talep etdi?.....

zindan2486;

1422877]arkadaşlar ben şizofren epilpsi hastasıyım ilaçlarımı gününde saatindr içiyorum
bir kounda sizi meşgul edice benim hastalığımdan dolayı yüzde 84 çalışamaz raporum var ve banada herkez gibi vasi atanmış vasinin kendisi akrabam
2 3 ay önce 3 aylık maaş vardı onuda kestiler aile gelir başı fazla gözüküyo diye kestiler
ama bildiğim kadarıyla evde bakım aylığını alıyom (benim demeye çelıştığım ben aylık bakım aylığını alabilirmiyim) ve bunun için ne yapmalıyım ve eğer vasi kararı savcılıktan kaldırısam sigortam kesilirmi

Benimde başıma bir adli daiçin mahgeme vasi dayini isdedi birbaşka mahgemeden güya benim haklarımı güvence altına alacaklarmış. neticede itiraz edim mahgemeye ilaç larımı aldıgımı ve hastalıgımı tanıdıgımı kendime hasdaneye gitdigimi
Hakim babamı ve cocuklarımı cagırdı zaten cocuklarımda benim hastalıgımı tanıdıklarıiçin babamın durumu iyi ilaçlarını alıyor dediler bir babam itiraz edecek oldu hakime babamın okuması yazması yok dedim. neticede vasi tayini cıkmadı ama bende cok ugraştım .....

sizin durumunuz nasıl oldu da vasi adadılar her şizofren raporu olan dan vasi isdenmiyoda alabilecegin hiç bir maaş gözük müyor gelir düzeyiniz 1780 tl ile 3/ 593 tl kişi başına gelir 2022 maaşı ve evde bakım için geliriniz tutmuyor.....

slm arkadaşlar bir anne olarak duygularımı sizinle paylaşmak istiyorum benim 27 yaşında epilepsi şizofren hastası bir oğlum var yüzde 86 rapor var ve devlet engelli ve bakım parasını kesti çünkü 2000 tl resmi gelir olguğu için eşimin sigortasından yararlanıyor oğlumun şahsı masrafı 1000 tl keşke oğluum askerlik yapsaydı sağlıklı olaydı çalışarak parasını kazansaydı parasının kıymetini bilirdi vasi kararını iptal başvuruda bulun görevli bana mahkeme vasi bulur söyledi ikamatkahını ayırsam engelli aylığı bağlatabilirmiyim

Üst Alt