Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastaları huzurevlerinde kalabiliyorlar mı?

ertugrul06

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
3
Arkadaşlar; Akıl Hastası yaşlıları, Huzurevleri barınması için kabul etmiyor diye biliyorum. Sorum şu; 60 yaşında maddi durumu iyi olan Şizofren Hastası bir yaşlıyı Huzurevi barınması için kabul edebilir mi ? Bazı yaşlı Şizofren hastaları Remisyon dönemine giriyor. Huzurevleri Remisyon dönemine girmiş, maddi durumu iyi olan bir Şizofren hastası yaşlıyı barınması için kabul edebilir mi ?

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar beni bilgilendirirse çok memnun olurum.

Son düzenleme:
Özeller alıyor mu mesela bende merak ediyorum .

Bulunduğum yerde özel bir bakım evi var ve kalanların çoğu psikiyatrik hasta. Ben de tam bilmiyorum ama bunun sorun olacağını zannetmiyorum. Zaten bence alzheimer, demans gibi rahatsızlıklar çok daha zor bakım evleri için.

Özelde kalınabilir tabii alırlarsa .:confused:

:):confused: Huzurevine gidince emekli maaşını isterler mi ?

@perseküsyon alırlar mı ben daha çok onu merak ediyorum sağlık raporu isteniyormuş özeller nasıl acaba ?

sokrates bu konuda çok bilgim yok ama özele para dayanmaz gibime geliyor. Bir de 50 yaş üstünü alırlar diye düşünüyorum

@perseküsyon 50 yaşsa iyide para dayanmazsa kim kalıyor özellerde zengin sosyete mi ne kadardır ki fazla lükse kaçmadan ortalama bir yer ?

sokrates şuradan mantık yürütüyorum ; İstanbul'da bazı özel psikiyatri hastaneleri var : Fransız Lape, Balıklı Rum ve NP İstanbul (Nevzat Tarhan'ın hastanesi) Buralarda "1 günlük" yatış ücreti 1500 lira civarı ( Abartmıyorum; inanmayan araştırabilir) Bu şekilde düşünürsek özel bakımevlerinin ücretleri de yüksektir Sonuçta sürekli kalacaksın 1 aylık kaça tekabül eder ; orasını hesaplayamam Yalnız yakın bir arkadaşımın tanıdığı ve maddeye bağlı psikoz hastası birisi var Bakımevinde kalıyor. Bu arkadaşıma sorup araştırırım; nerede ? kaça kalıyor ? vs... Sonra buradan sizinle bilgi paylaşımı yaparım.

perseküsyon aslında ben 50 sinden sonra özel huzurevinde kalmak istiyorum ama sağlık raporu isterler psikolojik rahatsızlıktan ötürü almazlar falan diye bakımevlerini de araştırıyorum hangisi olursa artık .

sokrates ... özel mesaj kutunu boşaltır mısın ? Sana yazıyorum ama gitmiyor

Devlet Huzurevine Nasıl Başvurulur?

Devlet Huzurevine Kayıt olabilmek için bazı şartlar gerekmektedir.

1. 60 yaş ve üzeri olmalı

2. Yaşam ihtiyaçlarını kendisi karşılayabiliyor olması

3. Kendine bakabiliyor olması

4. Akıl sağlığı yerinde olmalı

5. Bulaşıcı hastalıklara sahip olmaması

6. Alkol ya da uyuşturucu bağımlısı olmamalı

7. Sosyal ve ekonomik bakımdan yoksun olması gerekir.

Bütün bu şartlar sağlandıktan sonra gerekli evraklar getirilmelidir. Bunlar şöyledir.

. Huzurevine başvurduğuna dair bir dilekçe yazmaları ve vermeleri gerekir.

. Kimlik belgesi getirmeleri gerekmektedir.

. Maaş ve gelir durumunu gösteren belgeler getirmeleri gerekmektedir.

. Doktor raporu bulunmalıdır. Bu raporda bireyin herhangi bir hastalığının olup olmadığı yazması gerekmektedir.

Arkadaşlar yukarıdaki bilgileri ben bugün bir internet sitesinden aldım. Yukarıdaki bilgilerden benim anladığıma göre bir Şizofren Hastası yaşlı Remisyon dönemine girse bile huzurevlerine kabul edilmiyor. Bu çok saçma bir şey. Buna bir düzenleme getirilmeli. Şizofren Hastalarına yaşlanınca devlet nasıl bakıyor acaba ? Kimsesi olmayan, bakıma muhtaç Remisyon dönemine girmiş veya Remisyon dönemine girememiş yaşlı bir Şizofren Hastasına devlet nerede, ne kadar süre bakıyor acaba ? Bilgisi olan arkadaşlar, bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Son düzenleme:
perseküsyon
eviniz yokmu sizin neden böyle şeyler düşünüyorsunuz

Çok yanlış bir bakış açısı.
Herkesin evi yok evi olsa bile evin 4 duvarımı bakacak insana kendi bakımını ve ihtiyaçlarını gidermekte zorlanan ruh sağlığı hastası ne yapacak ondan sonra evinde tek yaşayan şizofren hastası evi çöp eve çevirdi veya bakımsızlıktan öldü ölüsü 1 hafta sonra bulundu haberleri görüyoruz.
Kendimden ölçü biçiyorum evim var şizofren hastası oğlum var anne baba olarak biz olmasak ne yapar diye düşünüyorum bu sadece maddi sorun değil bu tür hastalarla ilgilenen kişilerin çook sabırlı olması gerekiyor biz bile bazen çok zorlanıyoruz akrabalar hayattayken bile ilgielenmiyor.
Bu mesele gündemde değil ama çook önemli bir sorun ilgilenecek kişiler ölünce bu hastalar ne yapacak çoğunluğu tek başına hayatını sürdürmekte zorlanıyor illa saldırganlık olarak bakılmaması lazım olaya remisyon döneminde olsa bile zaten hastalık bütün yetenekleri zayıflatıyor birde mecburen kullanılan ilaçlarda saflaştırıyor çocuk gibi oluyor zor bir durum
Huzur evi arayışı yapan arkadaşların endişeleri sonuna kadar haklı.

Allah düşürmesin sağlam insanlar dahi evi çöp eve çevirebiliyor birazda karekterle alakalı kişilikle bı tanıdığım var sağlam leş gibi kokuyor

Senin bakişin yanliş

Bende şizofrenim yaşasin şizofreni

Beraber 1+1tutalim kalalım kanka🤣🤣🤣 öyle yerlerden uzak dur

perseküsyon

Bu konuya yazdığın bir mesajında Şizofren hastalarının huzurevlerinde kalıp kalamayacağını araştıracağını yazmışsın. Araştırırsan ve araştırma sonucunu buraya yazarsan çok memnun olurum.

perseküsyon

Çok ama çok pahalıymış. Türkiyede hiç bir Şizofren hastası bu parayı verecek kadar zengin değildir. Kimsesi olmayan, bakıma muhtaç, maddi durumu da iyi olmayan Şizofren hastaları ne yapacak ? Kimsesi olmayan, maddi durumu iyi olmayan Şizofren hastalarının en azından yemek yeme ve ev temizliği ihtiyacını belediyeler karşılarsa buna bile razı oluruz.

@bungalov özeller alıyor aslında tabii o da hem uygun fiyatlı olacak hem de bizi alacak .

kara duman

Aynen ; ciddi bir rakam Önceki mesajda yazdığım gibi telefonla kuruma ulaşıp bilgi aldım.

@perseküsyon aylık 32 bin ha ! Günübirlik bir otelle anlaşsan orada kalsan daha ucuza gelir herhalde ne dersin ? Var böyle otel pansiyon gibi yerlerde kalanlar .

Üst Alt