Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastalığı ile askerlik yapabilir miyim?

ibor

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Ben yurtdışında yaşıyorum ve yazıyorum. 13 sene önce şizofren hastalığı ispat edildi ama gerekli haplar ile kontrol altında tutabiliyorum. Kontrol altında olmadığı zaman ben kendim fark edip gerekli yardımı istiyorum, yani demek istediğim hastalık benim kontrolümde. Türkiye'de temeli askerlik için başvurmak istiyorum, benim sorum kısacası, alırlarmı beni askere? (Mesela benim psikatristten rapor alsam ve ne kendime nede başka birine tehlike olmadığıma dair rapor alsam yeterli olurmu?) Ve Türkiye'de askerlik şubesine başvurduğumda evden (yani Hollandadan) hangi belgeleri götürmem gerekir?

Askerlik hiç kolay bişey değil. Askerde dahada kötü olabilirsin.
Hele hele hasta bir insan için. Ben böyle bir riske girme derim doğrusu.

Bende olduğu gibi. Askere giderken baya iyiydim.
Ne olduysa askerlik itibariyle başladı semptomlar.

Eğer askerlik yapmanın sana artı değer katacağına inanıyorsan git askere.
Herşey senin elinde. Ailen destek veriyormu bu konuda sana, askere gitme konusunda.

@AYDINYAVUZ

Eger alirlarsa denemekte fayda var diyorum. Çocukluk rüyam Mehmetçik olmak. (Hollandada hasta olmadan yaptım askerlik, en güzel zamanım orada geçti). Ailem karşı gelir tabiki çünkü bedelli olarak veya çürük raporu alıp gitmeme seçeneğim var. Ama 32 yaşındayım ve onlar benim kararıma saygı duyup yine destek olurlar onda hiç kuşkum yok.

Yani anladığım kadarıyla askere gitmek gitmemek benim seçimim, doğrumu?
En yakın zamanda Türkiye'ye gidip baş vurmak istiyorum. Hangi belgeleri götürmem gerekir?

Sebgili dostum aptallık eyme askerlik benim hayatımın en güzel yıllarını çaldı emin ol senimde kısa sürede dünya ya geldiğine pişman ederler eğitim durumunu bilmiyorum ama inan bana Hollanda ile Türkiye arasında dağlar kadar fark var tecrübeli insanlara danışmanı öneririm. Paranoid şizofreni öyle hafife alınacak bir hastalık değildir..

DJ_BORAN

Biliyorum, hafife almıyorum zaten. Hollanda ile Türk askerliği az da olsa yinede kiyaslanir, yani demek istediğim arada buyuk fark olsada askerlik (eğitim) benim için sürpriz gibi gelmez. Tecrübeli birine sor derken, kime sorim?

bu şartlarda askerlik yapamassın zaten tsk nında kabul edeceğini sanmam almış olduğun raporları göstermen zaten yeterli olacaktır ibor

Şöyle anlatayım sevgili dostum:paranoid Şizofreni tedavisi günümüz iartlaeında mümkün olmayan ancak klinik tedavi ile kontrol altına alınabilecek bir hastalıktır. Tsk sağlık yönetmeliği de 25F ve devamındaki maddelerde şizofreni ile bağlantılı psikiyatrik hastalıkların kronikleşmesi. Durumunu muafiyet nedenleri arasında saymıştır
Bu itibarla askerlik müraacatı sırasında size testşer yapılacaktır . Ayrıca hastalığınıza lişkin belgeleri müraacat esnasında beyan ettiğinizde size muafiyet belgesi. Düzenlenmiş olacaktır.

DJ_BORAN

Cevabınız için teşekkürler dostum. Hmm demekki Türkiye aynen Hollanda gibi bu konuda. Bu kötü habere üzüldüm valla, en azından denemek isterdim doğrusu.

Evet aynen öyle ama üzülmemelisin bence olan da hayır vardır

bende senin gibi düşünüyordum ama işler sandığın gibi değil askerlik öle yan gelip yatma yeri değil adamın iflağını sökerler orda eğitim ve sartlar çok ağır acımazlar hastalığın birse bin olur cünkü sizofreniye benzer hastalığım var bırak askerde iş yerinde bile zorlanıyorum o yüzden durumumu belirtim ve muaf oldum askerden. ama istersen git ama bu hastalığın varsa zaten orda anlaşılır muaf olursun boş yere zaman kaybetme

Üst Alt