Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastası annemi geçici bir süre bakım evine yatırmak istiyorum..?

mavidusss

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar beni annem kronik şizofreni hastası. maalesef kçük bir ailemiz var ve annemle birlikte yaşıyorum. Ancak issiz kaldım ve başka şehirde iş bulabildim ancak annemi yanımda götürme şansım ypk çünkü şantiye ortamında olan bir iş. Bu nedenle annemi antalya da özel bir bakımevine teslim etmek zorundayım:((( bu emin olun benim için çok zor ama diğer türlüde geçinmemiz imkansız. Ayrıca annemle iletişim kuramıyorum çok fazla ve tek başına oldukça yalnız kalıyor. odasına kapanıp çıkmıyor:(((

şimdi merak ettiklerim şunlar
1- Bu tür yerler sizce nasıl? Anneme kötü davranm olasılıkları var mı?
2- devlet bakımevinin parasını karşılar mı? karşılarsa ne kadarını karşılar?
3- devletin karşılaması için yasal prosedür nedir?

Nasıl bir cevap isdiyorsunki .....

öncelikle bulundugun ilde sorunlarını halletmeye çalış

Anne bu sonra özülen siz olursunuz ......

geçmiş olsun
1-kötü davranma olmaz.çünkü anneniz için para alacaklar.
2-anneniz için evde bakım aylığı alıyormuydunuz.annenizin %50 ve üzeri ağır özürlü ibareli raporu olması gerekiyor ve aylık gelirinin 448 lirayı geçmemesi gerekiyor.
3-bunlar varsa eğer devletin karşılaması için bulunduğunuz yerdeki sosyal hizmetler il müdürlüğüne başvuracaksınız.
uşak ta özel recep koparan bakımevi var.ama anneniz antalya da yaşıyor herhalde

hastalıgından dolayı normal bir bakımevine kabul edilmeyecektir sadece şizofrenler için açılmış bir bakımevi varsa oraya yatırabilirsiniz

Üst Alt