Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastası dayımın adına araç alabilir miyim?

çömelenboğa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm.dayım şizofren.uzun yıllardır ben bakıyorum.aynı zamanda vasisiyim.%82 lik raporu var.rapor alınacağı gün hastaneye gidebilmesi için aşırı ilaç vermiştik.yani rutin dozunun 2-3 katı falan.bu yüzden gayet sakindi.
soru 1:araç alabilmek için tekrar rapora başvurup oranın %90 olmasını mı umut edeceğim.yoksa araç alımı için başka rapor varmı.yani oran yazılmadan ötv siz araç alınabilir yazan rapor alınabiliyormu.
soru 2:diyelimki rapor sonucunda araba alabiliyoruz.bu durumda vasisi olarak ötv siz aracı kendi üzerime alabilirmiyim.eğer illaki dayımın üzerine alacak isem diğer mirasçıların dayım vefat ettiğinde araca ortak olmaması için bir madde koydurabiliyormuyum veya herhangi bir karar aldırabiliyormuyum.
soru 3:forumda okuduğum mesajlardan tam olarak anlamadığım bir sorum daha var.aracı aldıktan 2 yıl sonra dayım vefat etti.bu durumda ötv ödeniyormu.ödeniyorsa aracı aldığım yıldaki miktarmı yoksa geçen yıla göre indirm oluyormu.aracı aldığımda 40 binlik ötv indirimi oldu.2 yıl sonra bunu 40 olarakmı talep ediyorlar yoksa daha azmı.cevaplarda 5 beklerseniz ödemezsiniz diyen arkadaşlar var.neyi beklemem gerekiyor.kendi üzerimemi devretmiyeceğim veyaüzerime devralıp 5 yıl dolana kadar satmazsam mı ödemeyeceğim.cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

peki rapor yenilemede illaki %90 olmasını mı bekleyeceğim.yorumlardan birinde kişi yakını için oran %90 nın altında olduğu için ötv siz araç alabilir şeklinde rapor çıkarttığını ve bu şekilde aldığını söylemiş.doğruluk payı varmı.ayrıca diyelim 5 varis var.ben bakıyorum ve araç aldım.varislerde kul hakkına önem vermiyor veya düzgün insanlar değiller.aldığım aracı paylaşıyorlar.bugüne kadar bunu düşünüp devlete(hangi merci ise)başvuruda bulunan olmamış mı.ortada büyükbir hakkaniyetsizlik var.olayı teşvik edeceklerine resmen engellemeye çalışmışlar.

% 90 olması şart.

Vefaat halinde tüm varisler araç üzerinde hak sahibi olur.

Merhaba ben de babama yüzde 80 ni şizofreni olmak üzere yüzde 90 üzeri rapor almak üzereyim . ÖTV il araç almak için herhangi başka bir işleme gerek var mı? Babamdan noter vekaleti alarak işlemleri kendim yapabilir miyim?

sckrkc
Babanızın rahatsızlığı vesayet ile kısıtlanmasını gerektirecek seviyede ise çok çeşitli işlemleriniz olur, hatta vazgeçebilirsiniz bile.

Ben de onu öğrenmek istiyorum kim bu duruma karar verecek. Sosyal yaşantısı normal insanlardan farklı değil. İlaçlarını kullandığı için.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

sckrkc
Noter işlemler için vekalet vermekte sorun çıkarmazsa birşey olmaz. Durum o zaman netleşir. Vasi kararı isterse o zaman işler çok karışır.
İş vasklikle bitmez. Hakimden ayrıca araç alım izni de gerekir, ki bir çok hakim bu izni hiç vermeyebilir de, onlara bırakılmış bu karar çünkü. Kısıtlı adına her türlü maddi harekette kısıtlının menfaatini gözetir. İkna olmazsa izin vermeyebilir.
Aracı satarken bile izin alacaksınız, satıştan elde edilen paraya dokunamazsınız, kısıtlı adına açılmış bir banka hesabında bloke edilir. Harcamak için kısıtlı için harcanacağına hakimi ikna etmeniz gerekir.
Parayı siz vermiş olsanız bile durum değişmez, çünkü aracın yasal sahibi odur.

Anladım kardeşim . Teşekkür ederim cevabınız için.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üst Alt