Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastası olduğumu düşünüyorum. Takıntı yaptım. Ne yapmalıyım?

metin_0079

Yasaklı Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
Degerli site arkadaşlarım bu siteyi kuranlarda Allah razi olsun.
Degerli arkadaşlar ,ben 25 yasindayim,son zamanlarda bende sizofrenmiyim diye korkuyorum bu hastaligin belirtilerini zorla kendime dayatmaya basladim,mesela evde otururken gece vakti disardan damdan ayak sesleri duyuyorum uyuyamıyorum gece kafami yastiga koyunca basliyor bu korku ve o gece benim uykumu kacirmaya yetiyor
Degerli arkadaşalr birde korkulara kapilincada moralimde bozuluyor acaba insan ben sizofren olurmuyum ve yada acaba ben sizofren miyim diye korkuyorum doktora gitmiyorum korku sen sizofrensiz deyse ne yapalım el alelem ne der bilmiyorum kendi kendime konuşuyorum son 2 yıldır böylerim acaba sizofren olanlar böylemi oluyor acaba vereceginiz cevaplar benim icin ruhsal bir koruma olucak arkadaşalr ,bana yardimci olurmusunuz?

ben şizofrenmiyim diye veya ben hastamıyım diye şüpelenen kuşku duyanlar değil hastalığını kesinlikle kabul etmeyenler şizofrendir merak etmeyin siz sağlıklısınız

Sayın arkadaşım,

Sizin anlattığınıza şizofreni denmez ama tamamen sağlıklı bir durum da değildir. Bir çeşit nevrozdan müzdarip olduğunuz belli. Bu tür şeylerin tedavisi vardır. O yüzden bir psikiyatriste başvurursanız hem kafanızdaki bu anlamsız şüphelerden kurtulursunuz, hem de akıl sağlığınıza kavuşursunuz.

Sizinki şizofreniden çok fobi olmuş. Fobilerin de tedavisi vardır.

Sevgili arkadaşım emin ol kunta nın dediği gibi şizofren olanlar senin gibi davanmazlar ama insan ya bir şekilde hasta oluyor. Mesela beyinde herşey kimyasallar hormonlar v.s şeylerle dengeli aşırı stress , bilmem serotinin eksiksikliği işte depoamin bilmem nereye az ulaşıyor bozuluyormu insanın beynin dengesi. Emin ol herşey okadar geliştiki ilaçlar okdar geliştiki beyindeki düzensizliği giderebiliyorlar.

Benim sana tavsiyem psikolojide erken tedavi çok çabuk yanıt verir. Hemen bir psikoloğa görün. Çok rahatlayacaksın.

selamlar,,,

olmayan sesleri duymak görmek hissetmek şizofreni belirtisidir. ve bunlara inanmak. ben bir şizofreni hastası olarak acilen bir psikiyatriye gitmeni öneririm çünkü erken tanı ve ilaç tedavisi iyi gelir. şizofreni olmasan bile olmayan sesleri duyduğunu söledin. buda bir şizofreni belirtisidir. ne kadar önce ilaca başlarsan o kadar iyi olur en azından şizofreni olmassın yol yakınken çabuk atlatırsın. allah korusun bir kere şizofreni olursan ömür boyu olursun.amacım seni korkutmak değil erken tanı erken tedavi ile çabuk atlatırsın. inşallah şizofreni değilsindir.allah acil şifalar versinn inşallaH

Merhaba arkadaşlar, öncelikle kaybolan yıllar, size kesinlikle katılmıyorum, bende eskiden aksam dısarı cıkamazdım, karanlıkta yürürken sanki sürekli birisi beni takip ediyor veya sanki sürekli arkamda birisi var gibi oluyordu. yaşım 24 ama hala gece dışarıdayken çokta yürekli bir şekilde çıkmıyorum, çok şükür o korkularımı ve ilginç hislerim gitti ve iyiyim. Metin bey size söyleyecek tek şey şizofren hastası falan değilsiniz. Ama yapmanız gereken en büyük tedavi bulunduğunuz evi ve mekanı değiştireceksiniz. Ben üniversiteye gidince kurtuldum bu sıkıntıdan. Şimdide iyiyim çok şükür tek atlatmam gereken şey köpek korkum :) onuda elbet atlatırız allahın izniyle. Sağlıcakla kalın.

Merhaba,

Takıntılarda psikolojik bozukluklarda korkulan sizi rahatsız eden şeylerden kaçmak sadece geçici çözümler olmaktadır. Bundan kurtulmanın en iyi yolu doktora gidip tedavi olmaktadır. Mesela günde elimde mikrop var diye elini 100 lerce kez yıkayan insanın, yada nebiliim eline bıçak almayıp yakınlarına zarar verebileceği korkusu ile yaşayan birisinin eline pis birey değmemesi , eline bıçak almaması nasıl olanaksız ise bunlardan kaçmak tedavi değildir.

Cesaretnizi toplayıp ben bu hastalıktan nasıl kurutulurum bacaklarım kıllarım midem , ter bezlerim nasıl bozulabiliyor ise zihnimde hastalanabiliyor arıza yapabiliyor bunun için doktora gidip hasta olan yerin tedavisi için şifa aramak lazım.

Birde şöyle bir durum var. Biz zorluklar çeken insanlarız yürüme güçlüğü , hareket kısıtlılığı gibi bir sürü sıkıntılarımız var. Bunlar beyinde stress kaynağı olabiliyor. Belki uzuvlarında arıza olmayanlara göre daha fazla çaba sarf ediyoruz. Bu çabalar bizi yoruyor yani bizde insanız...

Bence en iyisi iyi bir doktor ve tedavi...

Bendeki sorun da, kendimi çok yalnız hissediyorum. Aşırı asosyalim. Caddede yürürken ya da arkadaşımla konuşurken sanki yakınlarda biri beni devamlı gözetliyor gibi geliyor, bu da beni rahatsız ediyor. Üniversite mezunuyum Arkadaşım yok denecek kadar az. İnsanların benden uzaklaştığını düşünüyorum ve hayattan keyf alamıyorum. . Evde odadan dışarı çıkmıyor, ailemi de huzursuz ettiğimi düşünüyorum. İş yapmak ayıp gibi geliyor bana. Ayrıca hayatımı tekdüzen bir şekilde sürdürüyorum, odamın renginin değişmesi ya da yatağımın yerinin değişmesi bile beni rahatsız edebiliyor. Acaba ben şizofreni miyim diye düşünüyorum, bu da beni ürkütüyor. Çünkü çevremde ve ailemde çalışkan ve efendi biri olarak görüyor gecelerin uyamıyorum gündüzleri dışarı çıkmıyorum mecbur kalmadıkça geceleri çıkıyorum bazen hayaller dalıyorum bir de söyle bir şey var arkadaşlar doğrumu acaba sizofren denilen hasatalık belirsiz soyut nedenlerle teşhiş hemen koyuyorlarmış psikytatrisler hastalardan para kazanma yolu olarak görüyorlar kendi çıkaralına göre teşhiş koyuyarmış aslı varmı acaba

... bir de söyle bir şey var arkadaşlar doğrumu acaba sizofren denilen hasatalık belirsiz soyut nedenlerle teşhiş hemen koyuyorlarmış psikytatrisler hastalardan para kazanma yolu olarak görüyorlar kendi çıkaralına göre teşhiş koyuyarmış aslı varmı acaba

Hayır. Böyle bir şey yok.

Son derece somut bulgulara ve sonuçlara göre teşhis koyulur. Çocuk oyuncağı değil bu. Üstelik de ne parası kazandıracak?

Şizofrenin farklı türleri aşamaları ve bu tür ve aşamalara göre farklı belirtileri vardır. Bir sağlık kurumuna başvurmak yapacağınız en doğru hareket olacaktır diye düşünüyorum. Başvurmadığınız takdirde eğer şizofrenseniz tedavi için geç kalmış olabileceksiniz şizofren değilseniz bu düşünce tarzı ile daha farklı bir psikolojik yada sosyal sorunun içine sürüklenebilirsiniz.

Bir Şizofren olarak olarak yazıyorum şizofren falan değilsin ama ikinci mesajında yazdığın konuları aşman için bir uzmandan yardım almalısın.

sizofren değilmiyim ben çok korktum acaba sizofrenmiyim diye ben doktora gitmiyim o zaman sizofren değilsen tşkler...

merhaba benim takıntılarım var

merhaba benim takıntılarım var

ne gibi diyeceksiniz gece uyumadan önce sürekli mutfağa gidip ocak açıkmı diye kontrol ediyorum oradan 3 5 dk ayrılamıyorum kapalı olduğunu görüyorum ama acıkmı diye tekrar tekrar bakıyorum aynı şekilde evden çıkarken sürekli kapıyı kontrol ediyorum ve hatta tekmeliyorum neden böyleyim pskiyatriye gittim birsey demiyor sadece ilac veriyor prozac adlı ilacı verdi hiçbirsey değişmedi

Takıntı kafada biter çünkü birçok psikotik rahatsızlık geçiren birisi olarak şunu söyleyebilirim siz bunu kafanızdan kendiniz çıkarmalısınız.

herşeyden önce bilmeniz gereken günümüzde şizofreni korkulacak bir hastalık değil. ikincisi ise teşhisi kendinize koyamazsınız,bir psikiyatriste görünmeniz gerekli.üçüncüsüyse :eskidendi artık öyle elalem ne der şeklindeki çekincelerç
zaten siz zor olan kısmı kendiniz aşmışsınız kendinizin durumuna yorum getirebilmekle sizin yapmanız gereken şey bir uzmana görünmek.
hiç birşeyden korkmadan geçireceğiniz mutlu günler dilerim.

hayatını etkileyen sana sıkıntı veren bir sorunsa ve gittiğin doktor sorun çare olamadı ise başka bir doktor dene.

Herkesin şizofrenisi değişik galiba.
Ankara'da Bir Şizofreni var bir koçuş var yakalanması imkansız.evi geçindiriyor konusma ve isitmesi düzgun.baba anada var çift maaş hem engelli hem bakım maaşı alır.geçen kömür yardımı gelmişti belediyeden.
bir buçuk ton kömürü eve Üst kata tek başına nasil taşıdı.Bunun Neresi engelli sasirıyorum

Bi dene daha var.
işimadan pazarlara gider tornetci el arabayla musteri mallari tasir.günluk 100tl yi asar kazanci.
Oda sizofreni bakkaldan gripin hapi susuz yutar.
sasarim.
Söylerim yavas nasil yuttun ula diye.

erdal71

engelli demek sadece fiziksel engel anlamında değil.
şizofreninin çok çeşidi çok türü var.
ayrıca hastalığın dereceleri de var tıpkı verilen raporun derecelerinin olduğu gibi.
herkesin durumu aynı değil.
ben kendimden örnek verecek olursam Şizofreni hastasıyım ancak Allah a çok şükür çalışabiliyorum
işim var ve öyle basit bir iş değil.
makine mühendisiyim.
rapor alsam bende engelli sınıfında olacağım belki %40 belki %50

sonuçta söylemek istediğim şizofreni hastası diye yatağa bağlı değil kişi.düşüncen yanlış

erdal71

şaşırmanıza gerek yok,şöyleki bu hastalar destek sayesinde gayret gösterebilirler. hatta insan üstü gayret gösterirler. sakın ola sanmayın şizofren akıl noksanlığı falandır çoğu şizofren zeka seviyesi yüksektir. eğer sizin tanıdığınız hastanın durumu gibi hastaların kendilerini güvende hisetmelerini sağlayan olanakları gereksiz örüp ortadan kaldırır iseniz o hastaların kendilerileri faydası olmacağı gibi kaybettikleri sağlıkları sonucu aileleri başta olmak üzere yakın çevrelerine üzüntü yaşatırlar çoğu şizofren zarar vermez fakat ailerleri onlara harcadıkları zaman ve masraf ile başta işgücü verimi olmak üzere çok kayıplar yaşar ve toplum da bu durumdan zarar görür. güzel günler dilerim. Bir Şizofren Kızın Güncesi Yol Yayınları | 3990000010483

Son düzenleme:
erdal71 adlı üye her yere psikiyatrik hastaların engelli olamayacağını yazıyor

ne değişirki kendi söyler kendi dinler

erdal71

zorunamı gitti deli erdal kafadan kontakmısın nesin sen bırak şizofren olmayı şizofreninin kullandıgı ilacı kullansan görürsün anyayı konyayı işkembeden sallıyon

bir ömür boyu ilaç kullanda seni göreyim hele bide igne vuralım sana o zaman görürsün

erdal71 ne alakası var ? engelli diyince illa ki fiziksel engelli mi olmak gerekiyor ? bu toplum hep bu zihniyet yüzünden kaybediyor..
Benim dayımın 2 kulağıda doğuştan hiç duymuyor ve konuşamıyor.. hiç konuşamıyor bildiğiniz.. işaret diliyle konuşuyoruz onunla ama kendisi çok güçlü bir insan.. hayatı boyunca hep inşaatlarda çalışmış ve kendisi bir inşaat ustası! bir nevi mütaahhit denilebilir..

Bütün ağır işleri yapar.. senin benim kaldıramadığımız ağırlıktaki yükleri rahatlıkla kaldırıyor.. o ağırlığı sen kaldırsan fıtık olursun..

Şimdi bu adam engelli değil mi ? bu nasıl mantık arkadaşım ? Benimde sol kulağım hiç duymuyor, sağ kulağım %40 duyuyor.. Şimdi ben engelli değil miyim yani ?

Bu ülkede bazı şeylerin değişmesi için önce bu zihniyetin değişmesi lazım.. Engelli diyince fiziksel olarak algılayan bir zihniyete ne anlatsan boş..

on yıldır şizofrenim daha doğrusu ben son iki yıldır öğrendim ve son bir senede ise hastalığımı kabul ettim
e devlette ilaç bölümüne baktığımda sayfalarca ilaç kullanmışımdır
şaşırıyorum bünyem nasıl dayanıyor hala

ama normal bir hayatım var yıllarca normal bir insan gibi çalıştım kimse bir şey demedi ama hep sen çok farklısın sen çok başarılısın dediler
turkcell samsung vodafone vs hep böyle kurumsal yerlerde çalıştım ve hala daha çalışıyorum ve şu ana kadar da engelli statüsünde çalışmıyorum normal başvuru yapıyorum mülakata giriyorum beğenip alıyorlar

omurilik kemiğimde 50 tane titanium vida var ağır iş yapamıyorum ama dışarıdan biri baksa benim hayatta engelli olduğumu düşünmez
otobüse kartı okutuyorum şoförler bana tuhaf tuhaf bakıyor ne yalan söyleyeyim elim kolum sağlam diye sanırım beni engelli görmedikleri için onlar değil ama ben utanıyorum

bu konuyu açan arkadaş şizofreni değil istediği doktora gitsin görünsün
çünkü ben 8 yıl boyunca cinlerle görüştüğümü ve onların dünyasına gidip geldiğimi biliyordum
götürmedikleri cinci hoca kalmadı ailemin olmadı, gitmediğim doktor kalmadı ama ben her defasında ve hala şu ana kadar onları görmeye devam ediyorum sadece artık onların gerçek olmadığını biliyor ve beynimin bana oyun oynadığını fark edebiliyorum

yinede bunları görmem benim çalışmama engel değil
çalıştığım yerde son altı aydır satış birincisiyim
ALLAHA emanet olun

takmayın kafanıza bu hastalıkla yaşamayı öğrenelim;

1994'de nobel ödülü kazanan bilim adamı John Nash , paranoid şizofren hastasıydı.

Paranoid şizofren olmasaydım Matematik öğretmeni olacaktım; belki de evlenebilecektim... Özel sektörde şizofrenim diye iş bile aramadım; sağlamım diyerek bir kere iş bulabildim; kamuda çalışıyorum engelli kadrosundan olduğumu bilmiyorlar bile; ama bu hastalık hayatımdan çok şeyi götürdü; hayallerim hariç; Ama şükrediyorum halime; kimseye muhtaç değilim diye; babamın ölmüş olmasına rağmen onu hala yanımda hissediyorum... Ölüme o kadar çok yakınım ki; ölüm o kadar sıradan bir şey ki benim için; zaten çok yaşayacağımı da zannetmiyorum!

Allahtan paranoid şizofreni olmuşsun dezorganize olsaydın ne olurdun bir düşün şizofreninin en iyi huylusu paranoid şizofrenidir

paranoya

ben hangi türüm acaba yukarıda iyi kötü yazdım neler gördüğümü

Üst Alt