Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastasında yüzde kaç rapor verilir?

kutsal95

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
7
merhaba biz şizofreni hastası için rapor alıcaz en fazla yğzde kaç verilir .evde bakım maaşı için ve ötvsiz araç almak için başvuru yapıcaz . tam bağımlı ve yüzde 90 ve üstü almak lazımmış. acaba verirler mi bu hastalığa sizce ? şimdiden teşekkür ederim. forumda bu hastalıkda olup bu oran ve tam bağımlı alan var mı?

B- Şizofreni (Paranoid, hebefrenik, katatonik, ayrışmamış, basit tip şizofreni ile post-şizofrenik depresyon ve kalıntılı şizofreniyi içerir)
1-Tedaviyle çalışabilen % 45
2-Tedaviye rağmen çalışma olanağı olmayan % 80

C- Şizoaffektif bozukluk (manik, depresif ve karışık tip)
1-Tedaviyle çalışabilen % 45
2-Tedaviye rağmen çalışma olanağı olmayan % 80

D- Sanrısal bozukluklar (paranoya, paranoid psikoz, parafreni tanılarını içerir)
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen % 0
2-Tedaviyle çalışma olanağı veren % 40
3-Tedaviyle çalışma olanağı vermeyen % 70

E- Atipik veya başka türlü adlandırılamayan psikozlar
1-Tedaviyle işlevselliği tam düzelen % 0
2-Tedaviyle çalışma olanağı veren % 45
3-Tedaviyle çalışma olanağı vermeyen % 80

teşşekür ederim o zaman en fazla yüzde 80 verirler . acaba şizofrenin yanında pisokoz depresyon veya panik atak eklense bu oran daha da artar mı?

psikiyatik hastalıklarda engelli oranı

merhaba şizofreni ye yüzde 80 oran verdiler . ama biz panik atak depresyon ve bipolar bozukluktan bahsetmedik. acaba bunları söylersek oran artarmı? ona göre rapora itiraz edicez . yoksa bir hastalıktan en yüksek oran verilince diğer hastalıktaki oranlara bakılmıyormu? şimdiden teşekkür ederim.

kutsal95 Şizofreni Tek tip olmamakla birlikte diğer tanılara görece oranla, son ve nihai en üst tanı yöntemidir, Diğer alt tanılar siz bağlamaz.

Eğer hastanızda mevcutlu olarak başka bir hastalığı da var ise, Misaller Diyabet, Tansiyon, Ortopedik rahatsızlık, Göz ile ilgili görme, Kulak duyum azlığı, Kalp hastalığı, kas hastalığı gibi hastalıklarından biri var ise ve bunlardan bir kaçı var ise yeniden heyete girmek şartı ile rapora eklete bilirsiniz.

Ancak tek hastalığı var ise Şizofrenide en üst oran %80'dir.

Rapor Dolayısı ile Evde bakım aylığına müracaat edebilmeniz için de almış olduğunuz raporun AĞIR TANILI OLMASI ŞARTTIR.

Raporun Ağır Engelli Kısmında EVET işaretlenmiş olmalıdır, eğer HAYIR yazıyor ise, Evde Bakım Maaşı alabilmeniz mümkün değildir.

teşekkür ederim. ama artık raporlarda ağır engelli yazmıyor . tam bağımlı yazıyor

şizofreniye tam bağımlı raporu zor uğraşmak gerek

kutsal95 Almış olduğunuz raporda '' Tam Bağımlı yazıyor ise '' ve gelir kriteriniz de uygunsa Evde Bakım Maaşı alabilirsiniz, Bağlı bulunduğunuz yer Aile Ve Sosyal hizmetlere müracaat ediniz, Aynı zamanda Gelir kriteriniz uygun ise, Sosyal Yardımlaşma Vakıfından da Engelli maaşı başvurusu yapabilirsiniz, İki maaşı da alma olanağınız bulunmaktadır. Kurumlara ayrı ayrı müracaat ediniz.

merhaba bize şizoaktifden 80 verdiler ama bizde bipolar ve duygu durum bozukluğu ile kişilik bozuklugu vardı . acaba diğer hastalıkları söyleyip itraz etsek oran artarmı yoksa şizofreni en üst ve ağır hastalık olarak kabul edilip diğer hastalıklara bakılmadan yine 80 mi verilir

kutsal95 Sorunuza cevap vermiş idim, Psikiyatri Hastalıkları Kendine özgü hal ile başlamakla, Tedavinin gecikmesi, ile diğer hususlar neticesi ilerleyen ve en ileri safahatta Şizofreni ile sonuçlanan hastalık gurubu, Sizin yapmanız gereken iş Rapor ve oranları ile zaman kaybetmek değil Hastanızın tedavisini olanaklı hale getirip ve Yine Hastanızın Gerekiyor ise Yatırılarak tedavisinin sağlanması bakımından ele almak gerekir.

Öteyandan bipolar ve duygu durum bozukluğu ile kişilik bozukluğu ŞİZOFRENİYE GÖRECE ALT TİP OLAN TANILAR, YANİ HASTANIZIN TÜM BU TANIMLARI AŞARAK SON HALE GELMİŞ OLMASI NETİCESİ ŞİZOFRENİ OLMASI.

Şizofreni En üst tanıdır ve oran bakımından %80'dir.

Ne yazık ki Yazdıklarınızdan kanımca izlenimim ve kanaatim şu olmuştur : Ne olursa olsun %90 ve üzeri AĞIR ENGELLİ RAPORU ALMAK ve böylelikle vergiden muafiyet ile otomobil sahibi olmak, bu olanaklı değildir.

Hastanızın tedavisi önceliklidir çünkü onun geleceği önemli olandır, Günümüzde İyi bir hasta takibi iyi bir tedavi ile Şizofreni tedavi edilebilir hale gelmiştir, En azından hastanız günlük ihtiyaçlarını karşılar kişisel ihtiyaçlarını yapabilir size yük olmaz.

Psikiyatri Hastalıklarının hiç birisinde Tanı ne olursa olsun %90 ve üzeri Ağır Tanılı Engelli Raporu Verilmemektedir.

Geçmiş olsun.

Psikoz hastasıyım. Geçirdiğim atak sonrası vasi tayin edildi.
Atak yaşarken yalnız yaşıyordum. Ailem tedavi olmam için dilekçe verdi. Böyle bir süreç olmasına rağmen 7-8 ay sonra tedavi oldum.

Evet gerçekten hastaydım. Ailemin elinden birşey gelmiyordu yalnız yaşadığım için bir an önce tedavi olmamı sağladılar.

İyileşme sürecim, 6 ayı buldu. Şuanda vasi tayin edildi.

Biran önce vasi iptal edip iş çalışma hayatına dönmeyi çok istiyorum.

Günümüz koşullarındaki ilaçlar ile tedaviye yanıt vermesi çok yüksek.
ADALETE SİTEM dediği gibi hastanızın iyileşmesi ön planda olmalı.

Hastaneden çıktığımda yürüyüş bozukluğu, konuşma bozukluğu, uykusuzluk ve halsizlik yatalak gibiydim kendi işlerimi öz bakımı yapamaz durumdaydım. Her geçen gün iyiye gidiyorum. Halada ilaçların ağırlığı yüzünden öz bakımında eksiklikler oluyor zorlanıyorum ama rapor almayı en son seçenek olarak görüyorum.

Ben bana verilen raporu düzeltip eski sağlıklı hayatıma dönmeyi planlıyorum.

Tüm hastalar için ileriye yönelik planı bu olmalı rapor almak olmamalı.

Üst Alt