Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Okumak için engel yok ve diploma almak içinde engel yok . Lisans üstü ve masterler tamamlanarak eğitmen olarak işbaşı yapmanda sıkıntı olmaz . Rahatsızlık sadece hukuki konular da problemli vasi istenmesi yada kaldırılması gibi . Eğitim alanında yada iş yaşamında kısıtlılık yok .
Adli vaka yani boşanma , şahit olma ve suç işleme sorunu olmadıkça vasi atanması yapılmaz . Gelir ve gider maaş yönetiminde sıkıntın olmaz. Ehliyet biraz problem teşkil ediyor ( tedavi sürecin ve kullandığın ilac durumuna bakılarak kontrol şartlı ve süreli olmak üzere ehliyet alabilirsin ). Tapu veya miras konularında sıkıntı yaşamazsın .
Şizofreni olupta matematik ve geometri alanında başarılı olmuş akademisyenlerden en bilinen örneği John Nash'dir. Hayatı filme uyarlanmış filmin adıda "A Beautiful Mind" (Akıl Oyunları) dir. O yüzden hayallerinden vazgeçme peşinden koşmaya devam et.
Bence bu yolda başarılı olursanız, ki bundan şüphem yok, diğer psikiyatrik hastalara umut olmuş olursunuz. Benim prof. doc. öğretmenim kendisi nice depresyonlar geçirdi ve kaç defa canına kıymayı denedi ama bunu yendi ve şuan üniversitelerde psikolog olmak isteyenlere ders veriyor. Bu varya muazzam bir insan....
Mükemmel bir olaymış gerçek bir başarı öyküsü belki ileride bende böyle bir şey başarabilirim umutsuzluğu umuda çevirmek çarkı tersine işletmek gibi bir hikaye aslında detaylarını da paylaşırsanız bizim de yolumuz aydınlanır.Saygılarımla.
Akademislerin arasında daha normal olanına çatmadım... Şaka bir yana okuma özgürlüğü kimsenin elinden alınamaz. Keşke herkes akademisyenlere hak ettikleri değeri verse hayat daha güzel olurdu.
Başarılar.
bu başlığa konuk olmuş tüm arkadaslarıma içtenlikle teşekkürlerimi sunuyorum.
bir sorum daha var , ben ingilizce biliyorum ,eğer yurtdışına çıkmak istersem (ki şu anda tek sıkıntı maliyettir diyebilirim ama atanırsam bu çözülür umuyorum) bir kısıtlama ile karşılaşır mıyım.
bir de ehliyet te sorun nasıl çözülür anlıyamadım ehliyeti bir kez aldıktan sonra elimden alınır ve sonra yeniden mi sınavlarına tabii olucam?
yurtdısına mastır veya doktora ıcınmı dusunuyorsunuz. eger oyleyse basvurdugunuz unıversıteden kabul almalı ve burs bulmalısınız.
eger unıversıte notlarınız yuksekse neden olmasın. aksı halde turk parasıyle orda kolay yasanmaz. en olmadı tubıtak bursu alabılırsınız. hıc yılmayın. sıze yolunuzda ustun basarılar dılerım.
Sayın moderatörüm dmk 48. maddede "akıl hastalığı bulunmamak" demez mi, 2547 sayılı yök kanununda da bu maddeye atıfta bulunmaz mı? Neye dayanarak iş yaşamında kısıtlılık yok dediniz anlayamadım.
Psikiyatrik rahatsızlığa yakalanan kişinin vasiliği yani kısıtlılık durumu yok ise devlet memuru olabilir ve çalışabilir . Vesayet altında olan kişinin sorumluluğu ve hukuksal olarak kısıtlandığı için devlet memuru ataması yapılmaz ve görev verilmez . Çalışabilir raporu ve tedavi altında işini yapmaya engel hal yok ise eğitim durumuna göre atamaları yapılır .
Bu kişi psikiyatrik rahatsızlığı var diye memur olmasına engel hal yoktur . Önemli olan kısıtlılık hali olmaması ve tedavilerin mesleğini yürütemeyecek duruma getirmemesidir .
Lütfen beni yanlış anlamayın ama vermiş olduğunuz bilgilerin eksik olduğunu düşünüyorum. 657 dmk. 48. maddede "akıl hastalığı bulunmamak" der ve 53. madde yani (engelli personel istihdamı) saklı olmak kaydıyla diye de belirtir. Bunun anlamı şudur:
1- Akıl hastalığın var ancak engelli değil isen (örneğin bipolarda %30 şizofrende yoook) normal kadrodan atanırsın.
2- Akıl hastalığın var ancak çalışabilir (şizofrende %45) engelli isen engelli kadrosunundan atanırsın.
3- Akıl hastalığın var ancak çalışamaz (şizofrende %80) engelli isen hiçbir kadroya atanamazsın.
Bu maddenin yorumu budur ve dpb nin de benzer görüşleri bulunmaktadır. Ben de şizoafektif hastasıyım ve hatta da doktora mezunuyum ama ben bu durumu kabullendim. Teşekkürler.
Sayın DORLİON, sizden çok özür dilerim ben forumun başlığına göre yorum yapmışım, mesajınızı tekrar okudum sanırım aynı şeyden bahsediyoruz. Evet şizofren memur olabilir ancak engelli kadrosundan, akademisyen olamaz çünkü engelli akademisyen kadrosu yoktur. Şimdi aynı şeyden bahsettik sanırım.
Kafa yapan psikiyatrik ilac bildiginiz var mi
Akineton iciom iyi yapio ama etkisi cok sürmüo
söyleyin başka kafa yapan hapta, versin dokktor
Babam öldü beter haldeyim
Katılıyorum, davalarda sadece para da yetmiyor, işini iyi bilen avukat ve çelik gibi de sinir gerekiyor... Maalesef Türkiye'nin hukuk ve sosyal devlet ilkesi kağıt üzerinde